מינון של פרפנאן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון של פרפנאן
    דני
    03/08/2014

שלום רב
    ברצוני לשאול 3 שאלות: שאלה 1: האם פרפנאן במינון של 4 מג הוא מינון רק להרגעה ולא משמש ככדור אנטי פסיכוטי במינון הזה ?

ושאלה 2:
    האם יש אנשים שלוקחים פרפנאן 4 מ"ג לשימוש ככדור שינה ?
    ואם פרפנאן 4 מ"ג זה רק להרגעה תוך כמה זמן זה מרגיע מרגע לקיחת הכדור ?

ושאלה 3:
    אני לוקח פרפנאן 4 מ"ג כבר במשך שנה שלמה אם אני יפסיק את הכדור הזה במינון הזה של 4 מ"ג זה מסוכן מפני שאפשר לקבל הדרדרות נפשית ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון של פרפנאן

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    03/08/2014

שלום דני.

אינני רופא, אבל רוב השאלות הן טריביאליות.

פרפנאן היא תרופה אנטי-פסיכוטית. נותנים אותה הן להרגעה והן להמשכת האפקט של האיזון הכימי. המינוי תלוי ומשתנה ממטופל למטופל. יכול להיות שיש לתרופה גם השפעות טובות נגד דיכאון - משהו שמצוי גם בתרופות אנטי-פסיכוטיות אחרות.

לא נראה לי שנותנים את התרופה הזו לשינה.

הזמן שלוקח לתרופה לעבוד משתנה ממטופל למטופל, בדרך כלל ממליחים להרגיע תוך ימים ספורים.

אכן, הפסקת התרופה עלולה לגרום לתסמינים לחזור, ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל.

אבל עם זאת, יש לי פתיחות להחלטה כזו, מפני שאני הפסקתי טיפול תרופתי בגלל סבל נוראי מתופעות הלוואי ועוד עשיתי את זה בניגוד להמלצת הרופאה. בסוף היא הודתה שזה היה צעד נכון...

אני חושב שכדי לעשות צעד כזה, צריך קודם כל שאכן יהיה סבל קשה מתופעות הלוואי.

בנוסף לכך, יש להמשיך את הטיפולים במרכיב הריגשי, ולהיות ערים לכך שיכולה להיות החמרה במצב, ולהיות מוכנים לחזור לקחת תרופות במקרה של החמרה ועל פי שיקול דעתו של המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    04/08/2014

4 מיליגרם פרפנן אני חושב שזה מינון נמוך המיועד לטיפול בחרדה או לחזק פעילות של נוגד דיכאון .. כלומר כקו שני לטיפול.
    במינון כזה התכשיר לא מיועד נגד פסיכוזה
    בכל מקרה הפסקת טיפול עלולה לגרום להידרדות במצב נפשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של פרפנאן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2014

לא ניתן לענות באופן חד משמעי, זה מאוד אינדיבידואלי, בדר'כ 4 מ''ג לא מספיק במצבים פסיכוטיים.
    לא כדור שינה ולא מומלץ כטיפול לשינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו