חשד לסבילות גבוהה לריטלין LA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לסבילות גבוהה לריטלין LA
    אייל
    04/08/2014

שלום רב,

לפני כ-3 חודשים התחלתי טיפול תרופתי עם Ritalin LA 40mg כדי לטפל ב-ADHD שלי שאובחן מעט קודם (אני שוקל 65 ק"ג ואני בן 18, כלומר המינון של ה-Ritalin LA שלי הוא 0.61 מ"ג לק"ג ליום).

בתחילה, התרופה עבדה מעולה. יכולות הריכוז שלי היו מעולות והייתה לי מוטיבציה מוגברת למשימות רבות שהתקשיתי לעשות מקודם עקב חוסר מוטיבציה, והיו עוד הרבה דברים אחרים שהשתפרו.

לאחר כחודשיים מתחילת הטיפול, מצבי התחיל להתדרדר והתרופה כמעט הפסיקה לעבוד (כלומר כבר חודש שלם אני בקושי מרגיש את הריטלין והוא הפסיק ברובו לפתור את בעיות הריכוז שלי).

כדור של Ritalin LA אמור לעבוד ל-8 שעות, ובתחילת הטיפול כשנטלתי אותו הוא אכן עבד ל-8 שעות.

אבל עכשיו, הוא עובד רק ל-4 שעות, וגורם לי לעייפות ניכרת כשאני תחת השפעתו, והעייפות מתגברת בעיקר אחרי שההשפעה נגמרת.

גם איבדתי את יכולת הריכוז הטובה שהייתה בתחילת הטיפול, ועכשיו כמעט ואין אף שיפור בריכוז שניתן לשים לב אליו (השיפור שיש לי עכשיו בריכוז הוא מינורי ביותר). כלומר, אני מוסח דעת יותר בקלות ו"מתנתק" מהריכוז בדומה למה שהיה לפני תחילת הטיפול בריטלין LA.

האם פיתחתי סבילות לריטלין LA, או שפשוט המינון נמוך מדי למשקלי וצריך להעלותו? (תזכורת - המינון שלי הוא 0.61 מ"ג לק"ג ליום ואני בן 18).

מה עליי לעשות בנידון? האם יש לדון עם הפסיכיאטר המטפל בנוגע להעלאת המינון?

תודה מראש,

-אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשד לסבילות גבוהה לריטלין LA - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/08/2014

א. שישי שבת לא ליטול.
    2. לישקול קונצרטה 54

בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו