הפסקת תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת תרופות
    אני
    10/08/2014

שלום , אחרי 8 שנים החלטתי להפסיק את התרופות , לאחר הרבה נסיונות אני מרגיש שאני בדרך הנכונה .
    יאמר לזכות שמוליק שמה שהוא טוען כטיפול רגשי -- נכון .
    הרגע שהבנתי את הבעיה הרגשית העמוקה ששולטת בי כבר שנים , הצורך התלותי ירד .
    בדרך כלל ביום הזה לעומת ימים אחרים יש לי כאבי ראש .
    אבל עכשיו אני מרגיש מצויין .

למקרה שתעיתם מה ה"דבר " הרגשי .
    אז אימפולסביות .
    יום יפה לכולם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופות

הוספת תגובה

• איך אתה עושה את זה? לבד?

מישהי
    11/08/2014

או שיש לך עזרה?

יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כדאי להפסיק לבד

שמוליק
    11/08/2014

שלום.

לא כדאי להפסיק את הטיפול התרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל.

גם אם מחליטים על ההפסקה בניגוד לדעתו - כדאי לשמוע מה יש לו לומר ולרדת בהדרגה על פי ההמלצות שלו.

אני שמח שעוד מישהו שסבל מהטיפול התרופתי הגיע למסקנה שניתן לטפל בבעייה מבלי לסבול מהתרופות. כמובן, שאני מכבד גם מטופלים שאינם סובלים מהטיפול התרופתי, ומטופלים שסובלים ומעדיפים משיקולים שלהם לקחת תרופות ולסבול - כל אחד צריך לעשות את מה שהוא רוצה. רק חשוב שמטופלים יידעו על האפשרות הזו.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יודע מה הסיכונים

אני
    11/08/2014

אני במינון הכי נמוך .
    אני די חוויתי יום די מטלטל היום , ולא אין לי עזרה .
    אני חושב שהפסיכאטריה זה הדבר הכי רע שקרה לי בחיים .
    10 שנים אחרי אני מרגיש שהבעיה לא נפתרה רק נהיו משקעים פסיכולוגים עם השנים ,
    כידוע התרופות מקילות תסמינים ולא מרפאות אז הבעיה נשארת , מה עם התסכול ? מה עם הבדידות ? מה עם חוסר הסקס ?
    כאילו הם אומרים מרגיש רע קח כדור זה לא יעזור אבל תרגיש מסטול .
    נמאס לחיות בהכחשה .
    אם לא הייתי בן אדם חזק לא הייתי נמצא פה .
    אבל אני שבר כלי .
    ריק .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים איתך

שמוליק
    11/08/2014

שלום.

אני מסכים איתך, ואני בהחלט מזדהה עם ההרגשות שלך.

עם זאת, ישנם מטופלים שונים ומגוונים ולכל אחד מתאים משהו מיוחד בשבילו.

סבלת מתופעות הלוואי והחלטת שזהו - זה בסדר גמור. זה גם מה שאני כל הזמן מנסה לעודד. מי שמרגיש שהוא אינו יכול יותר לסבול מתופעות הלוואי של התרופות - אז אפשר לטפל במרכיב הריגשי ולהגיע למצב שבו לא צריך תרופות ולא צריך לסבול מתופעות הלוואי.

עם זאת, ישנם מטופלים שממש רוצים תרופות. יש כאלו שניסו טיפול בשיחות וזה לא הצליח והם ממש מעוניינים בתרופות. זה נכון שאיננו מסכימים עם גישתם, ורוב הסיכויים שלא הייתה התאמה בינם לבין המטפל. או שיכול להיות שהשיטה שבה המטפל התמחה איננה מתאימה להם (הייתה שיחה עם ד"ר דוידאור בעניין שבה הוא טען שבדרך כלל פסיכולוגים קליניים מתחמים בשיטת טיפול מסויימת והם מטפלים רק בה, והוא טוען שכדאי לדעת הרבה שיטות, ולהתאים לכל מטופל את השיטה הכי טובה בשבילו). אבל צריך לכבד אותם ואת רצונם.

זה נכון, שהרבה פעמים הפסיכיאטרים מטעים בעניין. הם אומרים שתופעות הלוואי הן בכלל לא תופעות לוואי אלא סימפטומים שליליים של המחלה (אמנם יש דבר כזה, וישנם חולים שאינם מטופלים תרופתית, והם "זומבי", אך בדרך כלל זה ההסבר לכך).

אבל יש גם דברים טובים בפסיכיאטריה. בעיקרון כדי להיות פסיכיאטר צריך לעבור הכשרה לטיפול בשיחות, שזה דבר טוב.

בנוסף לכך, מישהו שלמשל סובל מבעייה שבעטיה יכול להיות שלא יקבלו אותו לצבא, הוא יכול להיעזר בפסיכיאטר כדי לטפל בבעיה ואם הבעייה תטופל הוא יוכל להתקבל (וגם אם לא יגיעו למצב כזה, יהיה ניתן לקבל חוות דעת שתאפשר לו להתקבל למרות הרושם שיתקבל עליו). יש גם פונקציות טובות, וצריך לדעת לנצל אותם.

בכל אופן, אני לגמרי איתך בהחלטה שלך, ושיהיה בהצלחה רבה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה, מחזיקה לך אצבעות.

מישהי
    12/08/2014

גם לי היה את הדחף לעשות דברים בלי לחשוב לפני, כנראה שאפשר להתעלות על הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו