מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אישיות?לינדה13/08/2014
שלום רב
שמי לין ואובחנתי כבעלת הפרעת אישיות רציתי לדעת איזו הפרעה יש לי בדיוק.
אז ככה אני בת 31 שייכת למגזר הדתי גרושה ללא ילדים. התחתנתי בגיל 23 דרך הכרות באינטרנט מהמגזר גם.תוך 4 חודשי היכרות ושנה וחצי אחרי התגרשנו בעיקר ביוזמתי כי הבחור לא היה מדבר איתי כמעט היה עצבני כל הזמן,לאחר שנה שניסיתי לסבול איתו כי בכלח זאת שנה ראשונה קשה התגרשתי אחרי שבאמת הרגשתי שנמאס לי.
בגיל הילדות המוקדמים מאוד לא הרגשתי בעיות מיוחדות בבית חוץ משהוריי לא הסתדרו בינהם כל כך.
בעיות החלו בסביבות גיל 9 עד 15 שאז הבנים היו מציקים לי המון בבית ספר גם בגלל פצעי בגרות והרכבתי משקפיים עודף משקל וחוסר בטחון עצמי.
לאחר מכן בגיל 15 אימי חלתה באו סי די לא היה מי שיתמוך בה חוץ ממני האבא לא מתפקד במשפחה אחי היה רק בן 9. והייתה אומרת לי דברים קשים כמו חבל שאת לא מתה היה לי טוב בלעדייך,למרות שבתור ילדה הייתי מאוד שקטה ורגועה ולא עשיתי שום בעיות.
כשהייתי בת 20 חברתי הטובה נהרגה בתאונת דרכים בדרך חזרה מהמכללה שבה למדה.
אני זוכרת שני אירועים של חרדה משמעותיים לגביי שאחד הוא:
לפני שנישאתי כמה שנים לפני פיתחתי חרדה שסוף העולם מגיע שאין יותר חזרה לדרך הטובה וממשד הייתי מתקשה לקום בבוקר ולהסתכל בחלון מאיזה כיוון השמש זורחת....לאחר איזה שבועיים זה עבר לי לבד
שנתיים לאחר שהתגרשתי פיתחתי חרדה שיש לי טרשת נפוצה בגלל תחושת נימול שהיו לי בידיים ועקצוצים ובמשך שנתיים פחדתי מאוד להבדק אצל נוירולוג לאחר מכן אזרתי אומץ וגם הלכתי לפסיכיאטר שנתנה לי תרופה ולקח איזה חצי שנה עד שהתרופה עזרה לי.
בנוסף מגיל 18 יש לי רישיון נהיגה ולמרות זאת לא נהגתי במשך 10 שנים לבד כי יש לי פחדים שאדרוס מישהו בעיקר ילדים ושחיי ישתנו לנצח ורק לאחרונה התחלתי לנהוג וגם זה מעט7 מאוד.עדיין יש לי תפחדים האלה.
מאז הגירושין אני מאוד בדכאון בוכה הרבה איבדתי את החשק לחיות או לקום בבוקר מתפרצת הרבה על בני משפחתי, בסביבת משפחתי נותנים לי הרגשה הרבה שרוב הסיכויים שאשאר לבד כי מי ייקח גרושה אפילו שהיא ללא ילדים??
כשסיימתי הלימודים בתיכון התחלתי ללמוד הוראה של לשון והסטוריה ונכשלתי בשנה הראשונה, לאחר מכן ניסיתי ללמוד הנהלחת חשבונות ולא נגשתי למבחן לאחר מן למדתי שירותי אנוש שגם בן נכשלתי ועברתי ללמוד קרימינולוגיה ובקושי אחרי חמש שש שנים כמעט סיימתי ובסוף נתקעתי רק עם הסמנריון המחקרי ולא סיימתי אותו וזה כבר 6 שנים שאני לא לומדת ולא מנסה לעשות שוב את הסמנריון הזה יש לי חשש מאוד גדול שאכשל בו. כל חיי עבדתי רק בעבודות זמניות לרוב מפעלים שהיו מפטרים אותי מהם בטענה שאני עובדת לאט מידי ולא מספיקה ורוב הסיבות שאינני מחפשת עבודות כל כך זה שהוריי לוחצים עליי לא לעבוד עם גברים לבד לא בלילות לא במקומות שאין אפשרות להגיע אליהם באוטובוס ובסוף כשאני מוצאת משהו גם ממשיכה לטעון שסתם בא לי להסתובב בחוץ העיקר לא לעשות עבודות הבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לין
רפי14/08/20141.גם אני הובחנתי בצורה רשמית לפני כמה שנים כבעל הפרעת אישיות או קרוב לזה,הלכתי לפסיכולוג רציני לטיפול בעקבות משבר נפשי קשה,שטופל גם בשילוב תרופתי, ולמעשה זה בכלל לא משנה ומיותר לגמרי ההגדרות האלה הפרעת אישיות. אם יש בעיות ונראה שיש אז מטפלים בהם פסיכלוגית,רגשית,תרופתית ונרפאים או לומדים לחיות עם עצמך יותר טוב.
2.הכי חשוב פסיכולוג טוב שיעשה איתך סדר בהרגשות ובתפיסות שלך על עצמך,תתפלאי כמה יכול להשתנות ודברים
3.ההגדרה הפרעת אישיות פלוס מצבך יכול רק להועיל לך בביטוח לאומי ,כדאי שתבדקי את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים לגמרי
שמוליק14/08/2014שלום.
מסכים לגמרי עם רפי. צריך ללכת לטיפול. זה יכול להועיל.
לגבי השאלה האם לקחת תרופות או לא - כל מטופל וגישתו. צריך לכבד כל אחד.
לדעת הרופאים של הפורום יש חשיבות מרובה לטיפול הריגשי, וטיפול המבוסס רק על תרופות הוא פיספוס גדול (אא"כ אין אפשרות לטפל במרכיב הריגשי).
אבל לדעתי, חשוב לדעת שאפשר גם בלי תרופות.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/08/2014לא נכון לאבחן דרך האינטרט.
האבחון פסיכיאטרי, הפרעת אישיות או קווי אישיות, בדר'כ חשובים כחלק מתוכנית הטיפול בכלל ופסיכולוגי בפרט.
הטיפול בדר'כ כאשר יש תסמונת דיכאון, חרדה וכו.
יש אנשים רבים עם הפרעות אישיות ולא זקוקים לשום טיפול.
באם יש סבל נפשי, פגיעה תפקודית, ממליץ לפנות לאיש מקצוע ולהתייעץ לגבי טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)