מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יודע מה לקחת ?uera215/08/2014
שלום רב, אני בן 30 סובל מדיכאון וחרדה.
לאחרונה הלכתי לרופא שהמליץ לי לקחת מלודיל.
לקחתי תקופה קצרה וראיתי שזה עוזר. הפסקתי לקחת כי הרופא לא קרא לי לפגישת מעקב והרגשתי לבד והיבנתי שבעצם הטיפול הופסק ואני לא אמשיך לקחת תרופה מבלי שרופא ישגיח עליי.
חיפשתי רופא להמשך טיפול והגעתי לרופאה נחמדה מאוד שהיה לי (בפעם הראשונה מזה תקופה ) כיף לדבר איתה. היא המליצה לי על תרופה אחרת בשם לוסטרל.
עכשיו, חשוב לציין שלא התלוננתי על המלודיל ובעצם לא ממש דיברנו על התרופה ואיך הרגשתי איתה. רק ציינתי שלקחתי ועודני לוקח (נכון לפגישה ההיא).
יצאתי מבולבל מכל הפגישות עם הרופאים כי כל רופא המליץ לי על תרופה אחרת.
אני לא יכול להשתחרר מהמחשבה שמטרידה אותי : למה הרופאה החליפה לי תרופה? האם הלוסטרל יותר קלה ונוחה מהמלודיל? האם הלוסטרל תעשה את העבודה יותר טוב ממלודיל?
נכון לעכשיו אני לא לוקח כלום אבל רוצה לקחת כדי לקדם את חיי כראוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קח מה שטוב עוזר ויעיל
שמוליק16/08/2014שלום.
ישנן הרבה תרופות מפני שכל מטופל מגיב אחרת. אם תרופה מסויימת טובה ויעילה למטופל אחד, אין להסיק מכאן שזו התרופה האידאלית למטופל אחר.
כל רופא ממליץ על טיפול תרופתי בהתאם לנסיונו האישי, ולכן אני מציע לך לקחת את התרופה שנראית לך הכי טובה ויעילה.
חוץ מזה, אני חושב שכדאי לשקול לשלב טיפול במרכיב הריגשי. לדעתם העיקבית של רופאי הפורום, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
יש אמנם רופאים שדוגלים בטיפול בתרופות בלבד, וכמובן שישנם גם מטופלים כאלה - וצריך לכבד את כולם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע מה לקחת ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2014לוסטרל שייכת לקבוצת SSRI , יותר חדשה ויותר בטוחה, לוסטרל נחשבת אחת התרופות הכי בטוחות. ברור שאסור לקחת בו בזמן את שניהם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינתיים
ueran220/08/2014עד לקבלת תשובה מפורום זה, חזרתי לרופא שלי ועכשיו אני בחזקתו. אז תודה רבה על תשובתכם וועד להודעה הבאה.... להתראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מצב - כותרת זמנית
ערן06/09/2014ובכן. סך הכל הדברים שנאמרו פה דווקא די מעודדים ומאוזנים.
כרגע אני אצל רופא אחד שעשה סדר בדברים והחליט (יחד איתי) על מלודיל.
לוקח אותה ומקווה שיהיה בסדר כי יש שאומרים שהיא מסוכנת. נקווה שזה לא יהרוג אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ערן06/09/2014האמת היא שיש לי שאלה דווקא.
האם כל התרופות משפיעות אותו הדבר בנושא של יציאה מדיכאון וחרדה? האם יש תרופות שייתנו הרגשה יותר נקייה וצלולה מאשר אחרות?
האם מלודיל באמת מסוכנת ? ואם כן אז למה לי לקחת אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2014השפעה בדיוק אותו דבר , בהחלט לא..
יש לזכור שאיזון נפשי לא מדובר רק בתרופות,
הרבה פעמים תזןנה, וויטאמינים, ומרכיב פסיכולוגי הרבה יותר חשובים.
מלודיל יחסית ל SSRI , פחות בטוח, היום מומלץ להתחיל בתרופות מקבוצת SSRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - כותרת זמנית
ערן07/09/2014בכל אופן אני לוקח אותה לפחות 3-4 שבועות ללא שינוי בהרגשה. אם כבר אז אולי קצת פחות טוב. אני מתאמן 4 פעמים בחדר כושר (משקולות) ומאז שהתחלתי אין לי כוח לסיים אימון שלם עקב הפחתת משקל - דבר שמצד אחד משמח אך מפחיד. כי בתור התחלה הייתי רזה ועכשיו התרופה פשוט אוכלת לי ת'גוף. ולגוף אין מאיפה לקחת אנרגיה לאימונים שלי.
מתי אמורים להרגיש טוב עם התרופה הזאת?
האם ירידה במשקל תתהפך ותהפוך לעליה במשקל בצורה בלתי נשלטת?
אני מקווה שאם זה יעזור אז ארגיש טוב יותר אבל בלי תחושת אופוריה או ניתוק מרגשות כמו שקרה בעבר מתרופות אחרות.
תודה על התייחסותך בנושא - מעריך את זה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אותו אחד10/10/2014אני לא התחלתי עם מלודיל. עברתי כבר על הSSRI ו-SNRI ובעיקרון מכל משפחת עברתי קצת. סך הכל זה היה מתיש,מתסכל ויותר חשוב ללא פתרון.
עכשיו לאחר המון זמן של הפסקה וללא טיפול נאות ורק מעקב אצל הרופא התחלתי עם מלודיל. לאחר חודשים של התנסות עם התרופה שעדיין אצלי בדם. אני יכול לומר שזו לא תרופה קלה כלל וכלל. זוהי תרופת הרגעה חזקה שת'אמת פוחד לקחת ובגלל זה מפסיק אותה. כרגע אין לי רופא שיעזור לי עם התרופה וההחלטה על מה לעשות ולכן מחליט להפסיק. היא מעלה במשקל וגורמת לחולשה והפרעות בלב.
אני בעיקרון רוצה תרופה אבל מפחד משינוי ותופעות לוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)