לא יודע מה לקחת ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודע מה לקחת ?
    uera2
    15/08/2014

שלום רב, אני בן 30 סובל מדיכאון וחרדה.
    לאחרונה הלכתי לרופא שהמליץ לי לקחת מלודיל.
    לקחתי תקופה קצרה וראיתי שזה עוזר. הפסקתי לקחת כי הרופא לא קרא לי לפגישת מעקב והרגשתי לבד והיבנתי שבעצם הטיפול הופסק ואני לא אמשיך לקחת תרופה מבלי שרופא ישגיח עליי.
    חיפשתי רופא להמשך טיפול והגעתי לרופאה נחמדה מאוד שהיה לי (בפעם הראשונה מזה תקופה ) כיף לדבר איתה. היא המליצה לי על תרופה אחרת בשם לוסטרל.
    עכשיו, חשוב לציין שלא התלוננתי על המלודיל ובעצם לא ממש דיברנו על התרופה ואיך הרגשתי איתה. רק ציינתי שלקחתי ועודני לוקח (נכון לפגישה ההיא).
    יצאתי מבולבל מכל הפגישות עם הרופאים כי כל רופא המליץ לי על תרופה אחרת.
    אני לא יכול להשתחרר מהמחשבה שמטרידה אותי : למה הרופאה החליפה לי תרופה? האם הלוסטרל יותר קלה ונוחה מהמלודיל? האם הלוסטרל תעשה את העבודה יותר טוב ממלודיל?
    נכון לעכשיו אני לא לוקח כלום אבל רוצה לקחת כדי לקדם את חיי כראוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה לקחת ?

הוספת תגובה

• קח מה שטוב עוזר ויעיל

שמוליק
    16/08/2014

שלום.

ישנן הרבה תרופות מפני שכל מטופל מגיב אחרת. אם תרופה מסויימת טובה ויעילה למטופל אחד, אין להסיק מכאן שזו התרופה האידאלית למטופל אחר.

כל רופא ממליץ על טיפול תרופתי בהתאם לנסיונו האישי, ולכן אני מציע לך לקחת את התרופה שנראית לך הכי טובה ויעילה.

חוץ מזה, אני חושב שכדאי לשקול לשלב טיפול במרכיב הריגשי. לדעתם העיקבית של רופאי הפורום, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

יש אמנם רופאים שדוגלים בטיפול בתרופות בלבד, וכמובן שישנם גם מטופלים כאלה - וצריך לכבד את כולם.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע מה לקחת ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/08/2014

לוסטרל שייכת לקבוצת SSRI , יותר חדשה ויותר בטוחה, לוסטרל נחשבת אחת התרופות הכי בטוחות. ברור שאסור לקחת בו בזמן את שניהם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינתיים

ueran2
    20/08/2014

עד לקבלת תשובה מפורום זה, חזרתי לרופא שלי ועכשיו אני בחזקתו. אז תודה רבה על תשובתכם וועד להודעה הבאה.... להתראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון מצב - כותרת זמנית

ערן
    06/09/2014

ובכן. סך הכל הדברים שנאמרו פה דווקא די מעודדים ומאוזנים.
    כרגע אני אצל רופא אחד שעשה סדר בדברים והחליט (יחד איתי) על מלודיל.
    לוקח אותה ומקווה שיהיה בסדר כי יש שאומרים שהיא מסוכנת. נקווה שזה לא יהרוג אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ערן
    06/09/2014

האמת היא שיש לי שאלה דווקא.
    האם כל התרופות משפיעות אותו הדבר בנושא של יציאה מדיכאון וחרדה? האם יש תרופות שייתנו הרגשה יותר נקייה וצלולה מאשר אחרות?
    האם מלודיל באמת מסוכנת ? ואם כן אז למה לי לקחת אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/09/2014

השפעה בדיוק אותו דבר , בהחלט לא..
    יש לזכור שאיזון נפשי לא מדובר רק בתרופות,
    הרבה פעמים תזןנה, וויטאמינים, ומרכיב פסיכולוגי הרבה יותר חשובים.
    מלודיל יחסית ל SSRI , פחות בטוח, היום מומלץ להתחיל בתרופות מקבוצת SSRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - כותרת זמנית

ערן
    07/09/2014

בכל אופן אני לוקח אותה לפחות 3-4 שבועות ללא שינוי בהרגשה. אם כבר אז אולי קצת פחות טוב. אני מתאמן 4 פעמים בחדר כושר (משקולות) ומאז שהתחלתי אין לי כוח לסיים אימון שלם עקב הפחתת משקל - דבר שמצד אחד משמח אך מפחיד. כי בתור התחלה הייתי רזה ועכשיו התרופה פשוט אוכלת לי ת'גוף. ולגוף אין מאיפה לקחת אנרגיה לאימונים שלי.
    מתי אמורים להרגיש טוב עם התרופה הזאת?
    האם ירידה במשקל תתהפך ותהפוך לעליה במשקל בצורה בלתי נשלטת?
    אני מקווה שאם זה יעזור אז ארגיש טוב יותר אבל בלי תחושת אופוריה או ניתוק מרגשות כמו שקרה בעבר מתרופות אחרות.

תודה על התייחסותך בנושא - מעריך את זה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אותו אחד
    10/10/2014

אני לא התחלתי עם מלודיל. עברתי כבר על הSSRI ו-SNRI ובעיקרון מכל משפחת עברתי קצת. סך הכל זה היה מתיש,מתסכל ויותר חשוב ללא פתרון.
    עכשיו לאחר המון זמן של הפסקה וללא טיפול נאות ורק מעקב אצל הרופא התחלתי עם מלודיל. לאחר חודשים של התנסות עם התרופה שעדיין אצלי בדם. אני יכול לומר שזו לא תרופה קלה כלל וכלל. זוהי תרופת הרגעה חזקה שת'אמת פוחד לקחת ובגלל זה מפסיק אותה. כרגע אין לי רופא שיעזור לי עם התרופה וההחלטה על מה לעשות ולכן מחליט להפסיק. היא מעלה במשקל וגורמת לחולשה והפרעות בלב.
    אני בעיקרון רוצה תרופה אבל מפחד משינוי ותופעות לוואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו