שינוי טיפול במאניה דיפרסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי טיפול במאניה דיפרסיה
    יצחק ג
    19/08/2014

שלום רב,
    לפני מספר שנים הוגדרתי כביי פולרית, כשהדיכאון רב יותר מהמאניה. בדר"כ המאניה קצרה מאוד וגם לא בגדר סכנה חלילה, אולי קצת יותר ביזבוזים ויותר שמחת חיים עם קצת היפראקטיביות.. אני בת 63 ומזה כשנתיים, קיבלתי טיפול של: בבוקר 10 מ"ג ציפרלקס 200 מ"ג לימקטל ובערב 30 מ"ג מירו. עקב התרופות קמתי בבוקר עם טעם מר ויובש בפה, שלעיתים נמשך זמן רב. קרה לי גם שהתקשתי בבליעה עקב יובש בגרון, אבל למדתי לחיות עם זה בלית ברירה. לאחרונה הרגשתי שהתרופות לא כל-כך עוזרות לי לאיזון מצבי. ולפני מספר ימים הרופאה המטפלת הוסיפה לי 50 מ"ג למיקטל ובערב במקום המירו שכנראה כבר לא השפיע נתנה לי פארפנן 4 מ"ג. נרדמתי בקלות, אך בלילות התעוררתי בסביבות השעה 1.30 עם דפיקות לב והרגשה נפשית קשה ולכן נאלצתי לקחת קלונקס 0.5 מ"ג וקצת נרגעתי.
    נדמה לי שמאז שהתחלתי עם התרופות השונות ובמיוחד עם הלמיקטל זכרוני נפגע מאוד. אני מבינה שעם הגיל יש ירידה בזיכרון, אך אני מאוד מודאגת השכחה היא בעיקר בטווח הקצר. אני עושה פעולה מסוימת ואחרי זמן קצר אינני זוכרת שבכלל עשיתי אותה, (יש לציין שעד לפני מספר שנים היה לי זיכרון פנומינלי) שוב ברור לי מאוד שיש ירידה בזכרון עם הגיל, אבל קשה לי להאמין שעד כדי כך. אני מאוד מתוסכלת אני עובדת מעל 30 שנים במקום מסודר ורוצה עדיין להמשיך לעבוד כמה שאוכל במיוחד מהסיבה שסדר יומי יהיה שגרתי וכמובן שזה מאוד עוזר לבריאותי הנפשית. אנא עזרו לי להבין אם הטיפול נכון ואם אכן התרופות גורמות למצבי זה. הרופאה שאני מטופלת אצלה נהדרת, אבל הייתי מאוד רוצה לשמוע עוד דעה.
    אני מאוד מקווה לקבל תשובה, תודה לילי ד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול ריגשי?

שמוליק
    19/08/2014

שלום לילי.

אינני רופא.

כתבת תיאור מאוד מפורט על הטיפול התרופתי.

דעתם העיקבית של הרופאים של הפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, וצריך לטפל גם במרכיב הריגשי של הבעייה. ישנם רופאים שבפועל מטפלים רק בתרופות; ד"ר דוידאור כתב על כך פעם שזה פיספוס גדול.

ישנם גם מטופלים שמעוניינים רק בתרופות - וזו זכותם, ואם אם נראה למישהו שהטיפול אינו יעיל מספיק - צריך לכבד את רצונם.

יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות. לא בטוח, אבל צריך לבדוק את העניין, והכי טוב שתסמכי על ההרגשה שלך; הגוף מרגיש את הדברים טוב מאוד.

אם אכן מדובר בתופעות לוואי של התרופות, אז טיפול מספיק טוב במרכיב הריגשי יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בטיפול תרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ריגשתי

יצחק ג
    20/08/2014

תודה לך שמוליק שהתייחסת לבעייתי, כמובן שבמשך השנים עברתי מספר טיפולים תרפויטים והמון שיחות עם פסיכולוגים, כמו כן לפני כשנתיים עברתי טיפול של CBT. כל הטיפולים הנ"ל היו יעילים להבנה ולהרגשה ואולי הם טובים ללווי ולא כפתרון.
    תליתי המון תקוות בטיפול בCBT וחשבתי שאולי אוכל לקחת כמות קטנה יותר של תרופות או בכלל לא
    , אך זה לא קרה. כל הטיפולים עולים הון ועל אף זה לא זילזלתי בהם, אבל בגילי אין לי כח לדוש שוב ושוב במה שקרה לי בעבר, התבגרתי ואני יודעת, מה בדיוק אני זקוקה. במשך השנים היו לי תקופות מאוד ארוכות אפילו ללא תרופות, מצבי החמיר רק ב- 5-6 שנים האחרונות . שוב תודה על התייחסותך, לילי ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי טיפול במאניה דיפרסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2014

מבחינה ביולוגית, תרופות:
    מומלץ תרופה נוגדת פסיכוזה חדשה ( סרווקאל, זיפרקסה, אביליפי)
    וכן מייצב מצב רוח ( דפאלפט, טגרטול)
    לאמיקטל - מייצב מצב רוח - היעיל במניעת דיכאון יותר, פחות יעיל במצב מעורב או מצבי היי...

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי טיפול במאניה דיפרסיה

יצחק ג
    21/08/2014

שלום ד"ר דוידאור,
    מודה לך מאוד על תשובתך. אך לא קיבלתי תשובה אם אכן הלמיקטל גורם להפרעות בזיכרון. השכחה מאוד מפחידה אותי כי אינני מאמינה שזה תלוי גיל (להזכירך אני בת 63 האור האדום נדלק לי היא שהשכחה היא לטווח הקצר ביותר,כפי שציינתי. כמו כן רציתי לדעת איזו תרופה היא הפארפנאן שקיבלתי ללילה במקום המירו.
    תודה ובברכה, לילי ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי טיפול במאניה דיפרסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2014

אין עדות חד משמעית וכן לא ידוע על תופעת לוואי שכיחה של לאמיקטל וזיכרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו