מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות, מחשבות שליליות אובססיביות ודיכאוןאנונימי20/08/2014
שלום דר',
אני בן 35 סובל מחרדות, מחשבות שליליות אובססיביות ודיכאון לאורך כעשור. במרבית השנים הייתי מאוזן והחלפתי מס' טיפולים בשל תופעות לוואי.
בשל התפרצות חריגה של התקפי חרדה קשים התחלתי טיפול לפני חודש וחצי בלוסטרל עם עלייה הדרגתית עד 150 מ"ג. (יש לציין שבעבר טופלתי בהצלחה בלוסטרל לאורך שנים אך הטיפול הוחלף לי מסיבות שונות בקופת החולים).
בלילות לוקח קלונקס 0.5
1. אני לא מגיב כבעבר. החרדה ממשיכה בעצימות משתנה וגם (ייתכן מהכדורים או מהחרדה) הרבה בחילות וכאבי בטן. הייתכן שהטיפול כבר לא עובד עבורי?
2. אני חווה רוטינה יומיומית קשה ונוראית- מתעורר (לא מרצון) באזור 5 בבוקר, עם חרדה ודיכאון, מתהפך במיטה שעה-שעתיים עם מחשבות שליליות קשות, שמתניעות עוד יותר את התקף החרדה, לאורך היום ברוב המקרים החרדות והסימפטומים המתלווים לה- (בחילות, כאבי בטן, כאבי ראש, יובש בפה ועוד) מתחילות לרדת בעוצמתן וברוב המקרים בשעות הערב אני רגוע יותר ונינוח ואז גם יכול לנסות לאכול משהו. זה חוזר על עצמו ב- 90% מהבקרים. האם מוכר ממטופלים אחרים? האם יחלוף?
תודה רבה על התייחסות מפורטת ככל הניתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014יש לשקול :
שינוי תרופה ( כגון סימבאלטה)
יש להוסיף כדור שינה זמני.
יש צורך בטיפול הרגעתי ( לפעמים יש לשקול נוגד פסיכוזה, מייצב מצב רוח ..לפי שיקול קליני)
שינוי התנהגותי, כולל הייגינה של השינה.
בירור מצב גופני, תזונה , הפחתת ממריצים ( קפה, קולה, משקאות אנרגיה..)
כמובן איסור מוחלט - סמים ואלכוהול.
לישקול שיחות - פסיכוטראפיה, השורש לבעיית חרדה, טמון בתת מודע - מרכיב פסיכולוגי, מניסיון ,בחרדה, שילוב טיפול : תרופות + שיחות= תוצאות הטובות ביותר.
מיותר לציין שכל שינוי אך ורק תחת מעקב רופא מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל
אנונימי21/08/2014דר' יקר, תודה על תשובתך המפורטת
יש לציין שסימבלתא ניסיתי בעבר (וגם ציפרלקס שגם במינון מקסימלי היו התקפים קשים) ולא היו התקפי חרדה עמה אבל גם לא הרגשתי שיפור ואולי נטשתי את התרופה מהר מדי.
האם יש טעם לחזור לטיפול שכבר נוסה? כפי שחזרתי כעת ללוסטרל? קראתי היכנשהו שלפעמים חזרה לתרופה שכבר נלקחה לא תשפיע יותר כבעבר.
לגבי כל שאר הדברים שציינת- אני בהמנעות מקפאין, אלכוהול וכד' + בדיקות גופניות, דם ועוד עשיתי הכל.
כמובן מטופל בטיפול לאורך השנים אצל פסיכולוגית אך לא הצלחנו להגיע לשורש החרדה, ולהגדיר אותה.
אני בעיקר מתאמץ לא לנטוש מהר תרופות וכן לתת צ'אנס ללוסטרל 150 מ"ג.
האם העלאת מינון יעילה במקרה זה? אני חושש מהגברת תופעות הלוואי והחרדה שקרו לי בכל עליית מינון?
האם להמשיך על 150 מ"ג (אני כבר 3 שבועות) יכול עוד לעשות שיפור?
וציינת לגבי כדור שינה, אני כבר נוטל קלונקס שמסייע לי לישון פשוט מתעורר לתוך חרדה עם אור ראשון
תודה מראש על ייעוץ נוסף!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2014לא ניתן לייעץ מעל פורום זה.
הדבר דורש בדיקה ושיקול דעת של רופא מטפל, היכול לבדוק את הנתונים, מכיר את העבר הטיפולי, בודק ומתרשם מהבעיה הנוכחית ומחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)