בעיה נפשית בעקבות בעיה פיזית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה נפשית בעקבות בעיה פיזית
    אור
    20/08/2014

יש לי בעיה ברגל שמלווה אותי כבר מעל לחצי שנה, הבעיה היא כרונית ומלווה בכאבים עזים בשוק שמאל.
    בהתחלה הכאבים היו רק בזמן מאמץ ועם הזמן הכאבים עברו לכאבים במנוחה בנוסף ועם הזמן גם השינה נפגעה מכך.
    אני לא מצליח להרדם בלילה, כל הזמן עולות לי מחשבות על הבעיה ומה אפשר לעשות איתה וברגע שאני מצליח להרדם כל הזמן יש לי סיוטים, אני מתעורר עם זיעה וכשאני מנסה לבדוק אם יש לי חום אני מרגיש שהגוף שלי קר.
    בעקבות חוסר השינה אני לא מצליח לתפקד ביום גם בשל הכאבים וגם מתסכול וחוסר הבנה של הבעיה מצדי ומצד המפקדים שלי, אני נמצא בצבא.
    הראש שלי כל הזמן עסוק באיך לחזור לבית כשאני בצבא ואיך לחזור לצבא כשאני בבית.
    אני לא מסתדר חברתית עם אנשים בבסיס שלי, אבל בבית יש לי הרבה חברים.
    כשאני נמצא בבית אני מרגיש יותר טוב עם עצמי, הכאבים הם פחות חדים וההרגשה הכללית שלי היא יותר טובה.
    הייתי אצל קב"ן שלא הצליח לאבחן אותי והפנה אותי לפסיכיאטר, הקבן חושב שהכאבים שלי נובעים מבעיה פיזית אך קיימת בעיה נפשית שמעוררת כאבים חדים יותר וקשים יותר.
    רציתי להיוועץ כאן על מנת לקבל אבחנה ברורה יותר משל הקבן על הבעיה שאני נמצא בא כרגע.
    איך פסיכיאטר יכול לעזור לי במצבי ומה עוד נותר לי לעשות?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    20/08/2014

שלום אור.

אינני רופא.

אני חושב שזה טוב שפנית לפורום; רק טוב יכול לצאת מזה.

הבעייה ברגל אמורה להשפיע על המצב הנפשי, וגם בכיוון השני, המצב הנפשי עלול לגרום להחרפה של בעיות רפואיות אחרות.

הצבא מזכיר לי דברים לא נעימים, כיוון שדפקו לי פטור על סעיף נפשי שהיה לגמרי לא מוצדק. אני רק אציין בקצרה שהייתי ראוי לקבל פטור ולו בגלל המצב המשפחתי. לפחות היה צריך לתת פטור מכובד יותר בשל אי-התאמה, ולהעריך את זה שלא חשבתי בכלל לבקש פטור.

הצבא היא בדרך כלל סביבה שאין בה סלחנות כלפי מי ששונה. הם מעדיפים להקיא את מי ששונה החוצה. לא ברור לי האם אתה בשירות סדיר או שאתה בקבע, וגם לא בטוח שזהו באמת היחס כלפיך, אבל זה עורר אצלי את מה שעבר עליי, וגם כתבת שנראה לך שהמפקדים אינם קשובים לבעייה.

פסיכיאטר בהחלט יכול לעזור. פסיכיאטר הוא רופא לכל דבר ועניין והוא יכול להבין יותר טוב מפסיכולוג (או עובד סוציאלי קליני שגם כן מוסמך לטפל בשיחות) את הבעייה ברגל, להעריך את ההשפעה על המצב הנפשי ואת ההשפעה החוזרת של המצב הנפשי על הבעייה ברגל.

לאחר שתגבשו ביחד החלטה מה צריך לעשות, פסיכיאטר גם יוכל לתת חוות דעת מקצועית לצבא אם יהיה בכך צורך.

כל טוב ובהצלחה,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נפשית בעקבות בעיה פיזית

אור
    20/08/2014

שלום שמוליק,
    נחמד לקבל ממך הודעה כזאת, במיוחד במצב שלי זה מחזק וגורם לי להבין שאני לא היחידי שהייתי או אהיה במצב הנ"ל.
    אני חייל בסדיר, משרת כרגע במפקדה של גדוד שקד בעזה.
    הבסיס רחוק מאוד מהבית וזה גורם לי לבעיות עם הרגל, גם לבעיות נפשיות שמלוות עם הבעיה הפיזית, ההתעסקות האין סופית באיך לחזור לבית ומהבית לבסיס.
    הפסיכיאטר שנקבע לי הוא ד"ר ניב גולד, חר"פ באר שבע, קראתי עליו באינטרנט דברים לא כל כך טובים ואני חושש מכך, חושש שהוא אינו יבין אותי וישאיר אותי במצבי.
    במצבי, נראה לך שפסיכיאטר יוכל לעזור?
    האם אתה מכיר את הפסיכיאטר הנ"ל?
    אשמח גם להענות כאן ע"י רופא שמוסמך ולהבין את העניין לעומק.
    שוב, תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטר יכול לעזור

שמוליק
    20/08/2014

שלום אור.

אני שמח שעזרתי ולו בעידוד.

אינני מכיר את ד"ר גולד.

בכל אופן, לא ממש ברור מה מבחינתך צריך להיות הכיוון של הפיתרון. אני מעלה כמה אפשרויות שנראות לי הגיוניות:

* לקבל שיחרור מהצבא (אפשר על סעיף רפואי רגיל בגלל הרגל ואפשר על סעיף נפשי).
    * הורדת פרופיל ומעבר לתפקיד אחר.
    * אי כשירות ארעית.

ואולי יש משהו שלא חשבתי עליו...

איך שלא יהיה חוות דעת של פסיכיאטר פרטי יכולה לעזור שכן יהיה צורך להתחשב בה, ואם הצבא יסרב להתחשב בחוות הדעת יהיה ניתן להפעיל מהלכים משפטיים כנגד הצבא.

אשמח לעזור וכמובן שגם הרופאים של הפורום ישמחו לעזור.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי גם בני היה אצל הפסיכיאטר גולד

אלונה
    24/08/2014

לאחר שני ניסיונות התאבדות, הוא הגיע פעמיים לפסיכיאטר ניב גולד, שחוץ מלזלזל בו
    ולשלוח אותו ללא שום טיפול או התיחסות חזרה לבסיס.
    גם אנחנו קיבלנו חוות דעת פרטית ואף גורם רפואי בצבא לא הסכים אפילו לקרוא אותה, גם ניב גולד סרב בתוקף לעבור על כל המסמכים הרפאיים וגם מהמיון וגם הפרטי, האם יש לנו מה לעשות ולמי לפנות.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי

שמוליק
    24/08/2014

שלום אלונה.

יכול להיות שצריך לפנות לכרמלה מנשה.

אינני משפטן, אבל נראה לי שכדאי להתייעץ עם עורך דין ולבדוק את האופציה של הגשת בג"ץ.

כנראה שמדובר בתופעה. כשהייתי בוועדה הרפואית גם כן התייחסו אליי בזלזול מכפיר, ולא לקחו בחשבון שבעצם זה שהסכמתי לשרת זה לפנים משורת הדין שכן הייתי יכול להשתחרר בגלל המצב המשפחתי.

שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נפשית בעקבות בעיה פיזית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/08/2014

ראשית לשלול בעיה גופנית, לפנות למרפאת כאב באם אין ברירה.
    מבחינת בריאות הנפש - ניתן לפנות לדעה נוספת, מחוץ לצבא או בדיקה נוספת במסגרת הצבא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו