מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה חברתית !מאיה אריאל26/08/2014
שלום רב ! מזה כמספר שנים אני סובלת מחרדה חברתית .אני נורא מתביישת בעצמי ותמיד נדמה לי שבוחנים אותי ואני נורא סובלת מזה קשה לי להיפגש אם אנשים אסיפות הורים .ללוות את הילדים שלי לביה"ס אני נעזרת המון בבעלי .הכל התחיל שההייתי בכיתה א ,הילדים בכיתה נורא צחקו עליי הייתי ילדה נורא שקטה ולא עונה לאף אחד . היום השתניתי אני נשואה +3 מה עליי לעשות כדי להתגבר על החשש . ברוב הזמן איני נראית מפוחדת הכל רגיל אך שיש מסביבי פורום מעל 3 4 איש אני נורא רוצה ללכת . האם זו מחלת נפש ? וכיצד עליי לטפל בה ? זה אכן מפריע לי בעבר זה פחות הפריע לי היום אני בבית קרוב לשנה וחצי אני אם התינוק שלי ועקרת בית מקווה שיש פתרון בתודה מאיה אריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק26/08/2014שלום מאיה.
קודם כל, אני מבקש שלא להשתמש בצורה כל כך קלה במושג "מחלת נפש".
כשהייתי בשלוותה, פתחתי את אחת מקבוצות הדיון בשאלה מדוע המחלות הפסיכיאטריות משויכות לנפש. מטרת התרופות הפסיכיאטריות היא ליצור איזון כימי במוח, ולכן צריך לייחס את המחלה למוח ולא לנפש. הדיון הסתיים בלי לקבל תשובה ברורה; כל הנסיון היה להבין מה זה כל כך משנה אם המחלה מיוחסת למוח או לנפש.
לאחר הקדמה קצרה זו, אני אומר שלדעתי השאלה הגדולה היא האם את סובלת מכך.
אם את סובלת אז ניתן ללכת לטיפול. על פניו נראה שצריך בעיקר טיפול בשיחות (או אולי C.B.T.).
ניתן גם לפנות לפסיכיאטר שבפועל מטפל גם בשיחות. את יכולה לפנות לפסיכיאטר גם אם אינך מעוניינת בטיפול תרופתי, ולומר זאת.
על השאלה מה השילוב הנכון בין טיפול תרופתי לטיפול ריגשי - לכל מטפל ולכל מטופל ישנה גישה אינדבידואלית, וכל אחת מהדעות והגישות לגיטימית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית אינה מחלת נפש!
גבריאל28/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מתי07/12/2014שמוליק אנחנו לא מכירים אבל ...
צדקת הבעיה היא רגשית .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מאיה
אלי30/08/201413 אחוז מהאוכלוסיה בארה"ב סובלת מחרדה חברתית.
חרדה חברתית היא פוביה ממצבים חברתיים היא לא מחלת נפש כלל מוגדרת כהפרעה נפשית.
(פוביה הכוונה פחד גדול ובלתי מציאותי מדבר מסויים )
אני ממליץ לך מאוד על טיפול קוגנטיבי התנהגותי ספציפי לחרדה חברתית בקבוצה .
כל המטופלים עוברים יחד טיפול לחרדה חברתית בקבוצה הזאת . מאוד מומלץ אם כי מצריך קצת אומץ.
כדי לטפל בפוביה אין הוקוס פוקוס צריך להיחשף בהדרגה למצבים שמפחידים אותך לעשות שינוי בחשיבה בראש וככה המצבים פחות מפחידים.
מי שמפחד מג'וקים ממליצים להחשף בהדרגה לג'וקים וככה החרדה מהם תפחת
מי שמפחד ממצבים חברתיים ממליצים לו להחשף אליהם בהדרגה וככה החרדה פתחת
טיפול כזה מתקיים בבית חולים גהה מרפאת חוץ תחפשי בגוגל הטיפול הוא חינם ודיסקרטי מאוד.
יש קהילה עניפה של חרדים חברתית בפייסבוק יש להם קבוצה משלהם ברשת לאנשים שסובלים מחרדה חברתית.
אפשר להתגבר על הבעיה אם מחליטים לעבוד קשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית ! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור31/08/2014הטיפול הטוב ביותר:
תרופות נוגדות חרדה ודיכאון ממשפחת SSRI
שילוב עם טיפול בשיחות , CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
מניסיון בקליניקה שלי, שילוב תרופות ושיחות מהווה את הפיתרון הטוב ביותר, לעתים אפילו תורם להשגת החלמה והפסקת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)