אודה לתשובה בבקשה לגבי ssri

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתשובה בבקשה לגבי ssri
    מישהי
    27/08/2014

פרוזק או ציפרלקס?

שלום רב, רציתי לדעת מה ההבדל המשמעותי בין שתי התרופות הללו? בעיקר מבחינת תופעות לוואי. ציפרלקס נחשבת כחדשה יותר להבנתי, אך גרמה לי לעלייה במשקל. ( כ5 ק"ג מאז שהתחלתי להשתמש בה לפני כ4 חודשים). מה מומלץ כתחליף? אגב, בהתחלה המליצו לי על רמוטיב. ואכן ניסיתי 10 ימים, אלא שלא הייתה לי סבלנות לחכות לשיפור.ואז עברתי לציפרלקס. ברור לי שצריכה להתייעץ עם הרופאה, אך היא כרגע בחופשה , ורציתי בגדול לשאול על אפשרויות חליפיות כדי לדון בכך איתה כשתשוב. תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אודה לתשובה בבקשה לגבי ssri

הוספת תגובה

• אודה לתשובה בבקשה לגבי ssri - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    27/08/2014

שלום לך
    רמוטיב איננה תרופה שמחליפה ציפראלקס- היא שונה.
    אפשר למשל לחשוב על איקסל או פשוט לסגור קצת את הפה?
    הכי כדאי..
    תרגישי טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר הבהרה?

מישהי
    27/08/2014

שלום רב,

אודה אם אוכל לקבל תשובה מעט יותר מפורטת ובהתאם לשאלה ששאלתי: מה ההבדל בין שתי התרופות הללו- ציפרלקס ופרוזק בעיקר מבחינת תופעות הלוואי?

ההמלצה"לסגור את הפה" - סליחה שאני כותבת זאת- אך זאת נשמעת לי תשובה צינית או לכל הפחות לא תשובה רצינית שהייתי מצפה לה מרופא.

אינך מכיר את הרגלי התזונה שלי. הייתי ספורטאית בעברי. וגם כעת אנני שמנה, ואני נוהגת "לסגור את הפה" ללא קשר לליקחת תרופה זו או אחרת. הרגלי התזונה שלי טובים ונכונים. ולכן, ההשמנה נובעת רק מהציפרלקס. ולא מפני שאינני "סוגרת את הפה".

לכן, אודה לצוות הרופאים בפורום אם אוכל לקבל התייחסות ראויה ורצינית, ובעיקר מענה לשאלתי על תופעות הלוואי שבים שתי התרופות הללו. והאם יש תרופה דומה לציפרלקס מבחינת השפעה רצוייה אך ללא תופעת לואי של השמנה.

כאמור- עליתי 5 ק"ג מאז תחילת השימוש בציפרלקס. התחלתי לקחת את התרופה לפני בסה"כ 4.5 חודשים, לראשונה בחיי בעקבות משבר.

כאמור- אבקש לקבל מענה הולם יותר לשאלתי. כשם שאני כותבת כאן ברצינות ובפירוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שלא הולמת רופא

ש
    27/08/2014

כמי שמשתמשת בסוג התרופות האלו גם אני עליתי במשקל כ-10 קילו
    התשובה "לסגור את הפה" לא מקובלת עליי מכיוון כשיש דחפים לאוכל
    זה לא העניין של לסגור את הפה.
    הדחף לאכול קשור למטבוליזם בגוף שמשתנה עם לקיחת הכדור ומעלה את החשק לפחמימות וסוכרים עם העלייה של הסרוטונין במוח
    אז להגיד לסגור את הפה משמע רופא שלא רגיש מספיק לתופעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין רופאים רגישים.

אנדריי
    28/08/2014

במיוחד בפסיכיאטריה.
    אחריי כל ה..(וסליחה שאני אומר אתה ככה)מטורללים שבאים אליהם,הרופאים עצמם כבר התחרפנו.

אחר יש לו מחשבות שהוא הומו והוא לא יכול לחיות
    אחד חושב שהוא פדופיל..
    אחד שומע קולות ורואה דברים שלא שם(או אוליי כן שם)

יאללה לי כבר נדפק השכל והמשמעות בחיים לשמוע אנשים עוברים דברים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתכלס שבתכלס

אנדריי
    28/08/2014

הפסיכיאטרייה לא יודעת דבר על הבעיות האלה.
    וגם חצי מההפרעות שכתובות בדי אס אמ יום אחד הצטמצמו לעשרה מקסימום.

יכול להבטיח זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שלא הולמת רופא - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    28/08/2014

שלום לך
    אכן מתנצל על הסגנון ובעיקר אם פגעתי-סליחה! זה היה בקריצה..
    התכוונתי שצריך לקחת אחריות על העליה במשקל שנגרמת בעיקר בשל אכילה ולא שינוי במטבוליזם!
    מאחל לך הצלחה רבה בענין ההרזיה ומקווה שמקבלת את התנצלותי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלייה במשקל קשורה גם במטבוליזם

אני
    28/08/2014

אני לקחתי סרוקסט שנה העליתי 20 קילו אכלתי רגיל ובלי קשר לפני הייתי מאוד רזה ומסוג האנשים שלא היית מאמין כמה הם אוכלים ונשארים דקיקים ככה זה ידוע שהתרופות האלה יכולות לגרום לירידה במטבוליזם במקרה שלי חד משמעית ירידה בחילוף החומרים שהפסקתי הורדתי את הכל תוך כמה חודשים ללא בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה מציפרלקס

מאלי
    04/11/2014

גם אני עליתי במשקל הרבה יותר מ10 ק"ג וכשהפסקתי לא יכולתי להפסיק את הרצון למתוקים ....החלטתעי לעבור לרמוטיב שהציעה לי רופאה פסכ' - וגם אמרה שהישמנתי בגגל שאכלתי - מבחינתי אכן אכלתי אבל
    זה היה דחף למתוק בלתי נשלט ולכן אכלתי והשמנתי ...מקווה שהרמוטיב יעזור שכן אני אחרי פחות משבוע ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובה בבקשה לגבי ssri - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    28/08/2014

ובכן,כל קבוצת הSSRI שגם הפרוזק וגם הציפראלקס נמנים עליהם מעכבים את הקליטה מחדש של סרוטונין ברמה של הסינפסה-נקודת החיבור בין שני תאי עצב.
    התגובה לעליה בתיאבון ובמשקל הינה אינדיוידואלית ויכולה לעיתים להיגרם ירידה בתיאבון ומשקל.
    הכל על פי המקרה הקליני!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העליה במשקל

אני
    28/08/2014

או שאכלת יותר או שהכדור מאיט את המטבוליזם שלך
    ירידה בחילוף החומרים כתופעת לוואי של ה ssri היא תופעה ידועה בין אם הרופאים יודו בזה או לא יודו ציפרלקס ידוע ככדור שפחות גורם לזה אבל זה אפשרי עם כל כדור מה ssri
    סרוקסט נחשב להכי משמין מביניהם הפחות משמינים פרוזק ולוסטרל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו