מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממש מבקשת עצהמיכל27/08/2014
שלום ד"ר,
אני סובלת מחרדות מחודש אפריל השנה.
התחלתי טיפול תרופתי בציפרלקס אשר גרם לי לתופעות לוואי קשות וגם לא עזר.
עברתי להיות מטופלת במירו ועליתי במינון בהדרגה.
מזה כחודש אני עם 45 מ"ג מירו. אני ישנה ממש טוב בזכות הכדור.
אני מרגישה שיפור אך עדיין יש לי חרדות. בימים מסוימים הן ממש קשות ומונעות ממני לצאת מהבית.
מה היית מייעץ לעשות? אני מבינה שאני לא יכולה לקחת תרופות ממשפחת הציפרלקס כי השפיעו עליי לא טוב.
האם כדאי לשלב את המירו עם עוד תרופה? איזו למשל?
הדבר היחידי שהוצע לי הוא להוסיף קסנקס פעמיים ביום.
אציין שאני בטיפול התנהגותי במקביל מזה כחודשיים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש מבקשת עצה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור28/08/2014שלום רב,
מירו הוא תכשיר נוגד דיכאון בעל השפעה מרדימה אשר פחות יעיל (אם בכלל) כטיפול בהפרעות חרדה.
הטיפול התרופתי המומלץ והיעיל בהפרעות חרדה הוא באמצעות תכשירים מקבוצת SSRI כגון זו שקיבלת. יש לציין כי תופעות לוואי משתנות מתכשיר לתכשיר וממטופל למטופל, כך שלא בהכרח תסבלי מאותן התופעות עם תכשיר אחר. כמו כן, ניתן להתגבר על התופעות באמצעות עליה הדרגתית ואיטית במינון ושילוב של כדור הרגעה בשבועות הראשונים של הטיפול. טיפול בקסאנקס שהינו כדור הרגעה לא יביא לשיפור ארוך טווח ולאורך זמן עלולה להיווצר סבילות להשפעותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מאוד מודה לך ושאלה נוספת בבקשה
מיכל28/08/2014ד"ר,
אני מאוד מודה לך על התשובה המפורטת.
המירו מאוד עוזר לי לשינה וגם שיפר מאוד את התפקוד שלי בבית. אבל מבחינת החרדות זה לא מספיק.עזר אך לא מספיק.
על איזה תרופה היית ממליצה מקבוצת ה ssri? שאין לה הרבה תופעות לוואי?
תודה מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מאוד מודה לך ושאלה נוספת בבקשה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור04/09/2014שלום רב,
כפי שציינתי קודם , תופעות לוואי משתנות ממטופל למטופל עם אותה התרופה, כך שלא ניתן לנבא מראש האם תרופה ספציפית תגרום או לא תגרום לתופעות לוואי. התרופות שניתן לשקול אותן הן לוסטרל, סרוקסט (או פאקסט), ציפרמיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר', אני נוטלתמירו והוא ממש עוזר לי
נועם30/08/2014למה אתה לא בעד המירו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מטופל מגיב אחרת
שמוליק31/08/2014שלום שיר.
אני בטוח שכוונתך טובה, וזה טוב ששאלת מודע הרופאה הנכבדה מעדיפה תרופה אחרת.
כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, והעובדה שהמירו עוזר לך, אינו מהווה תקדים למטופלים אחרים.
בשביל זה ישנם הרבה מאוד תרופות אנטי-דיכאוניות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)