מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ נפשי כתוצאה מתחילת שנה אחרונהחנה31/08/2014
שלום לכם!
בתי, בת 21, לוקה ב-p.d.d בתפקוד גבוה ומקבלת כדור רסיטל 20 מ"ג אחד ביום+ כדור אריפליי 5מ"ג, אחד ביום.
בזמן האחרון היא חזרה להיות עצבנית מאד, ופוגעת בעצמה ע"י מכות חזקות על הרגל, עד כדי היווצרות סימנים כחולים, וכל זאת בגלל שהיא מתחילה עכשיו את השנה האחרונה בבית הספר, שהיא כל כך אוהבת, דבר שמלחיץ אותה בצורה קשה.
מה אתם ממליצים לי לעשות כדי להרגיעה, ולהחזיר לה את איכות החיים, שהלכה לה לאיבוד?
ניראה לי, שמצב זה עלול להמשך כל השנה, כיון שגם במעבר מבי"ס יסודי לתיכון, היא סבלה מאותו לחץ נפשי קיצוני, במשך שנה שלמה, דבר שאימלל אותה מאד.
אודה לכם, אם תענו לי בהקדם האפשרי, כיון שאני מאד מודאגת ממצבה, ורוצה לעזור לה. (כי היא עצמה חסרת אונים).
בתודה,
חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השערה
שמוליק01/09/2014שלום חנה.
אינני רופא.
זכור לי שגם אצלי המעבר מהיסודי לחטיבת הביניים וסיום התיכון היו קצת קשים, אם כי הדברים לא הגיעו לידי ביטויים קשים כפי שאת מתארת.
אני משער שביתך מרגישה בטוב במסגרת החברתית של בית הספר, והיא חוששת משינוי המסגרת החברתית. השערה זו יכולה להסביר את הקשיים במעברים המשנים את המסגרת החברתית באופן משמעותי.
המעבר מהיסודי לתיכון אמור להיות קצת יותר קל כי לפחות ברור מה המסגרת הבאה, בעוד שמהתיכון לא ניתן לקבוע חד משמעית מה המסגרת הבאה; כל אחד ורצונותיו ושאיפותיו.
יכול להיות שהתמודדות נכונה עם חשיבה על המסגרת הבאה (הרבה פעמים ישנה מתיחות הנובעת משאיפות שונות של ההורים ושל הנער) וההיערכות לקראתה יכולים לעזור.
בכל אופן, מדובר בהשערה בלבד, ורצוי לקבל הערכה מקיפה יותר מאיש מקצוע שיבדוק את העניין בצורה יותר יסודית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)