מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאניה דיפרסיהמעיין01/09/2014
1. האם אפשר לקבל מפסיכאטר של הקופה אבילפיי ולא סרוקוול? למאניה דיפרסיה. (עד עתה נוטלת רק למיקטל).
2. מה העלות של אבילפיי דרך מכבי?
3. יש לי לחץ דם נמוך, האם זו סיבה מספקת לקבל אבילפיי במקום סרוקוול
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק02/09/2014בהחלט ניתן לקבל אביליפי דרך מכבי-זה בסל התרופות ועלותו היא כמה עשרות שקלים, תלוי במינון שלוקחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולבוטרין לבי פולר
יצחק ג25/11/2014שלום רב
אני בת 58 וסובלת מספר שנים מבי פולר. אצלי יש יותר דיכאון מאשר מאניה והטיפול שאני קיבלתי עד לאחרונה 250 מ"ג למיקטל, 10 מ"ג ציפרלקס ובלילה לוריואן לשינה שכמעט לא עוזר. הרגשתי שהציפרלקס כבר לא משפיע ולפני יומיים הרופאה החליפה לי לוולבוטרין 150 מ"ג בבוקר יחד עם הלמיקטל ובצהריים שוב 150 מ"ג וולבוטרין.
שאלתי היא האם הוולבוטרין מתאים למצבי וכמה זמן צריך לעבור עד שמתחילים להרגיש הטבה? האם אפשרי לקחת בבוקר את המינון של 300 מ"ג וולבוטרין ולא לפצל יחד עם הלימיקטל. מה אפשרי לקחת בכדי לשפר את השינה ? מודה לך מאוד על תשובתך בברכה. גילי כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול אינו מתאים לדו-קוטבית
שמוליק25/11/2014שלום גילי.
אינני רופא.
הטיפול שכתבת שאת מקבלת, אינו מתאים להפרעה דו-קוטבית; הטיפול בהפרעה דו-קוטבית הוא מייצב מצב רוח. למיקטל הוא אכן מייצב מצח רוח.
וולבוטרין וציפרלקס הן תרופות אנטי-דיכאונית. לא נותנים תרופות אנטי-דיכאונית להפרעה דו-קוטבית כי הם עלולים להביא למצבים פסיכוטיים (בעוד שמקובל לתת תרופות אנטי-פסיכוטיות אם המייצב אינו מספיק יעיל לפאזה המאנית).
רק אם נותנים גם תרופה אנטי-פסיכוטית, שתהווה הגנה מפני פסיכוזות, אז יש מקום לתת תרופה אנטי-דיכאונית.
אני משער שהאיבחון שלך אינו דו-קוטבית, אלא איזה סוג של מסויים של דיכאון. אם אני טועה, אז כדאי לברר את העניין מול הרופא המטפל.
אם התרופות אינן עוזרות נגד הדיכאון, אז אולי כדאי לנסות לטפל במרכיב הפסיכולוגי. הרופאים של הפורום עיקביים בדעתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, והם ממליצים לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)