פרוזק לדר דוידאור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוזק לדר דוידאור
    נטע
    03/09/2014

שלום דר,
    אני סובלת מדיכאון מז'ורי עמיד וממושך שנים ומחרדות קשות וכן בורדרליין.
    נטלתי את כל התרופות שקיימות פרט לחלק מהאנטי פסיכוטיים ללא הועיל.
    הרופא שינה לי את הטיפול התרופתי מסרוקוול 100מג ואף יותר שלא הועיל כלל ל80 גאודון ו20 פרוזק. האם ככלל פרוזק מעייפת או שזה אינדיבידואלי ותלוי מינון? בעבר נטלתי 40 מעט זמן וזכור לי שהרדימני ולא הועיל. האם יש לה תופעות לוואי מיניות גם אצל נשים? כלומר קשיים באורגזמה וכד? כי מבינה של ssri יש כאלו תופעות. במידה וכן, האם נטילת וולבוטרין/אדרונקס באותו יום יכולה לסייע בנושא?
    ובכלל מה דעתך על הטיפול הזה? מינון הגאודון לא גבוה מדי? יש לציין שסרוקוול, זיפרקסה וריספרדל שנטלתי רק הרדימוני ולא שיפרו מצבי.

המון תודה לך מראש!
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוזק לדר דוידאור

הוספת תגובה

• פרוזק לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/09/2014

פרוזק - בסך הכל תרופה נסבלת ויעילה, תופעות לוואי מאוד אינדבידואליות.
    לגבי נוגדי פסיכוזה, אכן ממחקרים סרווקאל XR 300 מ''ג מאוד יעיל בהפרעת אישיות גבולית.
    מאוד חשוב לעשות אבחנה מסודרת, לעתים התסמונת מצאימה להפרעה דו קוטבית ויש צורך במייצבי מצב רוח ( דפאלפט, טגרטול, לאמיקטל, טופאמקס).
    אני מאמין בגישה יסודית, המתייחסת למרכיב הביולוגי, פסיכולוגי וסביבתי, לאחר בירור מעמיק, יש לקבוע מטרות טיפול, לשלול בעיות שונות ולשאוף להשיג הטבה.
    לא תמיד פשוט אך אפשרי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו