מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הוא אספרגריעל09/09/2014
שלום, יש לי בן זוג עם התסמינים הבאים: אין לו חברים בכלל, מדבר עם אנשים ברמה רדודה אך לא יוצר קשרים חברתיים, שהתחלנו לצאת הוא לא עבד תקופה ארוכה ו אפילו לא חיפש, עד שמה עבודה הקודמת התקשרו ורצו שיחזור לעבוד איתם ( תואר שני בהנדסה סוג של גאון) חבר שלי גם לא יכול לעשות שני דברים כמו לחפש משהו ואז אם מדברים איתו זה מפריע לו או נהיגה או שכמה אנשים מדברים יחד - צריך שכולם יקשיבו לו, הוא לא חם לאנשים בכלל רק אלי- אפילו תמונה של תינוק לא גורמת לו לחייך, דוחה דברים בצורה חריפה( אנחנו זוג מבוגר ו הוא לא מסוגל להחליט על חתונה) יש לו פוביה מחיידקים- סטרלי בודק כל הזמן איך אני מבשלת ולא תמיד מוכן או רוצה לאכול בבית אלא רק במסעדות. אני אוהבת אותו ויודעתשהוא מוזר ושונה ו אני שונה מאוד ממנו: חברותית וחמה לאנשים...שדיברתי איתו על אספרגר הוא בכלל לא ידע מה זה...אף פעם לא הפריע לו להיות לבד יותר מדי...הוא כן רוצה להשתפר חברתית אךשום דבר לא מצליח ושאני מעירה לו שישים להתנהגות הוא מתעצבן...אני ממש רוצה שיטפל בעצמו למרות שהוא נגד אלא אם כן אגיד שזה טיפול זוגי. השאלות שלי: האם יתכן שהוא אספרגר ו הוא לא יודע? האם ניתן יהיה לשפר את היכולות החברתיות שלו ואת הפוביה מ חיידקים? והכי חשוב האם אם הוא אספרגר זה אומר שהילדים שלנו יהיו גם כן בוודאות? סליחה על באריכות...אשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הוא אספרגר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/09/2014לא ניתן לקבוע חד משמעי, יש מקום לאבחון מסודר.
אספרגר , הביטוי המרכזי בתקשורת עם הסובבים, קושי להבין רמזים , שפת גוף, מילים, וכן קושי להביע רגשות , כוונות ועוד..
יש רשימה מסודרת של מאפיינים, ניתן לבדוק.
ממליץ אבחון מסודר והכוונה - טיפול, יכול לשפר תקשורת בן זוגית ואיכות חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)