מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גאודון וסוליאן לדר דוידאוראיריס10/09/2014
שלום דר דוידאור,
כתבתי פה לפני כמה ימים בשם אחר. הרופא נתן לי גאודון ופרוזק לדיכאון, חרדות ובורדרליין.
נטלתי 40 מג גאודון יום אחד בלבד בבוקר ועשה לי מעט אי שקט נקודתי ביום ובלילה,
אך לא משהו מתמשך. ביקשתי להוריד המינון /להתחיל ממינון נמוך יותר והרופא סרב לצערי והעדיף לתת לי 100סוליאן. נטלתי אותו בעבר 4 ימים ועשה לי אי שקט. אמש נטלתי 50 סוליאן וחשתי שוב אי שקט ומעין צורך בפעלתנות ואנאגיה פתאומית בלילה. בסוף נרדמתי אחרי 4 שעות עם תוספת לכדורח השינה והקלונקס הרגילים.
האם זו תופעה ידועה? זה אקטיזיה? זה חולך עם הזמן? עלי לקחת למעשה 100 מג, ואולי עדיף בבוקר אם זה ממריצני כך.
ממש תודה לך על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאודון וסוליאן לדר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/09/2014ראשית לגבי גאודון , בהתחלת טיפול יש אי שקט , ככל שעולים במינון, זה אמור להיעלם.
לגבי סוליאן, במינון 50 מ''ג עד 200 מ''ג , אמור לתרום לשיפור במרץ ומצב רוח, מגביר פעילות דופאמין, תופעות לואי מתחילות, שכיחות, כאשר עולים במינון מעל 400 מ''ג ..
אקטיזיה , תופעת לוואי, אי שקט פנימי, חיצוני בגוף - רגליים, ללא קשר למחשבה טורדנית - חרדה, לא שכיח במינון נמוך, אך תיאורתית יכול להיות בקרב מטופלים רגישים.
יש להקפיד לא ליטול 2 תרופות נוגדות פסיכוזה בו בזמן כאשר יש רגישות.
יש לברר מה מטרת הטיפול, האם דיכאון עמיד ? האם תסמונת פסיכוטית ?
לדיכאון עמיד, יש לישקול סרווקאל עד 300 מ''ג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר דוידאור וסירקדין
איריס10/09/2014ראשית תודה רבה לך על המענה דר!!
אז אני מבינה שייתכן מצב שהסוליאן המריצה אותי כבר מהכדור הראשון במינון 50מג ושכנראה חוויתי סוג של אקטזיה? לא היה אי שקט ברגליים או משהו אך במקום לישון בלילה צורך לקום ולאגן מעט הבית שזה ממש לא אופייני לי.
מה שכן אני עדיין עם 50מג סרוקוול, הרופא אמר שהמינונים נמוכים ואפשר להמשיך במקביל, אך מבינה משברייך שאולי מוטב ללא הסרוקוול יחד.
מטרת הטיפול לטפל בדיכאון העמיד והחרדות, אין שום מצב פסיכוטי.
רציתי לשאול ברשותך על סירקדין לשינה, האם השפעתה יומית או מתמשכת. כלומר אם נטלתי היום לראשונה, היא אמורה להשפיע באותו יום או שזו השפה מצטברת במהלך נטילה ממושכת?
וכן מתי רצוי ליטול אותה בדיוק? יש האומרים 4שעות לפני השינה ויש שאומרים ששעתיים.
ממש מודה לך מראש דר דוידאור!
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר דוידאור וסירקדין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/09/2014לא מומלץ ליטול בו בזמן מספר תרופות נוזגדות פסיכוזה , במיוחד בדיכאון עמיד, במקום , עדיף למצות סרווקאל, כד 300 מ''ג XR .( ליטול 3 שעות לפני השינה)
סירקאדין, מכיל מלטונין בשחרור מבוקר, מנסה להחזיר את ההפרשה הנורמלית של מלטונין, קצב סירקדיני.
מלטונין מופרש באופן טבעי במוח, מבלוטת האצטרובל.
חשוב ליטול בזמנים קבועים, כחצי שעה לפני השינה, להקפיד על הייגינה של השינה, השפעה יומית, מומלץ ליטול כחודש.
בדר'כ מומלץ לאנשים מעל גיל 55 .
בהצלחה !
בברכה
ד'ר יונתן דוידאור
פסיכיאטר מומחה פסיכותרפיסט
פסיכיאטריה פסיכולוגיה CBT
חרדה דיכאו מאניה דו קוטבי פסיכוטי
http://davidor.co.il
ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)