מס' שאלות לדר' ולשמוליק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מס' שאלות לדר' ולשמוליק
    רפאל
    12/09/2014

שלום,
    האם אדם הסובל מהפרעת אישיות נרקיסיסטית, יסבול בנוסף גם מחרדות או מכפייתיות?

ומה לגבי סוציופטיות, האם אדם סוציופת יסבול מכפייתיות מחשבתית/אוסידי, או חרדות? יש מצב כזה?

מה ההבדל בין "הפרעת אישיות נרקיסיסטית פסיכופטית" - ל"פסיכופטיות"?

אשמח לתגובה.

שבת שלום ומבורךb

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מס' שאלות לדר' ולשמוליק

הוספת תגובה

• מס' שאלות לדר' ולשמוליק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/09/2014

הפרעת אישיות נרקציסטית וכן אנטי סוציאלי
    שייכות לקלאסטר B .
    חרדות פחדים אובססיות יהיו יותר שכיחים
    בקלאסטר C .

בכל מקרה, לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי.

אני שם דגש על מבנה האישיות במפגש הראשון, חלק מהאינטק של שעה וחצי , במטרה לברר האם המטופל מתאים לטיפול פסיכולוגי, איזה סוג , ומה מטרת הטיפול.

נרקציסט יגיע לטיפול בדר'כ לאחר כישלון מהותי בחייו ותגובת דיכאון קשה משנית..
    אנטי סוציאלי - יגיע לטיפול , או כחלק ממסגרת החוק או גמילה מסמים ואלכוהול.
    פסיכופאטים ( אנטי סוציאליים קשים, אכזריים במיוחד) - לא יגיעו על דעת עצמם וכן בדר'כ לא ניתן לטפל בהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' נכבד

רפאל
    14/09/2014

שלום,
    תודה רבה על המענה המהיר.

אודה לך אם תחדד את הבנתי:
    ייתכן מצב שנרקיסיצט ביישן יסבול גם מאוסידי מחשבתי?

מימה שהבנתי מתגובתך, המצב מורכב, אך האם אדם כנ"ל יהיה גם נרקיסיצט וגם בו זמנית יסבול מחרדות?

הרי מדובר באדם מורכב, חסר ביטחון וערך עצמי המעמיד פנים לעיני הזולת של תום ורוגע, אך בתוכו הוא מכיר את עצמו ויודע שיכול להגיע להישגים, עקב הבושה מימה יואמרו עליו והאם בכלל כדאי לנסות ולהצליח הוא יתנדנד בין שני קטבים.

יש לי מכר שלעיני כל הוא נראה רגוע וטוב, אך כשאני מסית את המבט מימנו, אני מבחין מזווית העין שהוא מסתכל עליי במבט רצחני, ואיך שאני מחזיר את מבטי אליו, הוא משנה את מבטו ומחייך לעברי.
    בנוסף הוא שקרן פתלוגי, תפסתי אותו בהמון שקרים.

מה גם שגוון קולו משתנה מעת לעת, מה שכן פעם מדבר בהתנצלות ופעם אחרת מדבר בהתנשאות זלזול ובוז.

זה נראה לי מוזר.

האם להתרחק מימנו? זו השאלה.

אני לא שופט אף אחד, גם אני לא מושלם, אך למה אדם יהיה איתי בקשר כשבעצם יש לו מחשבות "רעות" עליי?!

אשמח לתגובה.

בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שהשאלה איננה מתאימה לפורום

שמוליק
    14/09/2014

שלום רפאל.

כשקראתי את שאלתך הראשונה, הייתי משוכנע שאין לי ידע כדי לענות עליה.

עכשיו, אחרי שהבנתי מה מסתתר מאחורי השאלה, שיש לך חבר שאתה מעוניין לדעת האם הוא סובל מבעייה כזו או אחרת, ולאור זאת האן כדאי לשמור ממנו מרחק, נראה לי שיש לי מה לומר בנידון:

אין שום עניין לאבחן סתם כך אדם; איבחון ניתן רק אם מישהו בא כדי לקבל טיפול והאיבחון נחוץ לצורך הטיפול, או אם הרופא מחוייב לטפל בשל צו לטיפול כפוי, ואז האיבחון ניתן כחלק מהטיפול הכפוי.

הדיון בשאלה מהו האיבחון הסביר ביותר לאדם שסובל מכך וכך הוא דיון לגיטימי, אבל אין לראות בכך איבחון מדוייק ואי אפשר על סמך זה לומר לאותו אדם שהוא בהכרח סובל מאיבחון כזה או אחר, ובוודאי כשהדיון נעשה דרך האינטרנט מבלי אפשרות לברר את אמיתות הדברים.

לדעתי, השאלה האם צריך להתרחק מאותו אדם או לא היא איננה שאלה רפואית, אם כי אילו היא הייתה מועלית לדיון במסגרת טיפול פסיכוטרפיסטי שלך היא הייתה לגיטימית.

גישתי בעניין היא שגם אילו שאלה כזו הייתה עולה, היה צריך לסייע לך להחליט בעצמך, ולא לתת תשובה עם כפית לפה.

איך שלא יהיה, כדי לייעץ (או אפילו לסייע לך להחליט בעצמך), צריך לקחת בחשבון נתונים נוספים כגון: מה מבחינתך המטרה של הקשר החברי, מה הציפיות שלך, מה הציפיות שלו וכיו"ב, ונראה לי שזו שאלה שלא ניתן לענות עליה דרך האינטרנט.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו