מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר ממרפאה ציבורית לרפואה פרטיתשם בדוי13/09/2014
אני נמצא בכלא ציבורי רפואי המון זמן
אני נמצא כבר כמה שנים במרפאה הציבורית ללא התקדמות במצבי.
אני מעוניין לעבור מן המעקב במרפאה הציבורית לרפואה פרטית. מה אני צריך לעשות?? איזה טפסים למלאות??
האם עליי לפנות לביטוח לאומי או משרד הבריאות??
האם עליי לבקש סגירת תיק במרפאה??
בקיצור, איך זה עובד?
אני מבקש פה עזרה אמיתית בנושא כי נמאס לי להיות שבוי במקום שלא מועיל לי !!!
אני פונה פה לטוב הלב שלכם ומקווה שתשימו את עצמאותי, חירותי , בחירתי האישית וגם את איכות הרפואה שלי מעבר לאינטרסים של משרד הבריאות שדורסים את האדם הקטן !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט תעבור לא צריך שום טופס .
אלי13/09/2014תקבע פגישה אצל רופא פרטי פשוט ולך אליו אל תגיע יותר למרפאה הציבורית ..
זאת בתנאי שיש לך איך לממן את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר ממרפאה ציבורית לרפואה פרטית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/09/20141.למצוא רופא פרטי שאתה סומך עליו.
2.באם מדובר במעקב מרפאתי בכפיה ( טמ'כ)
יש צורך לפניה של הרופא המטפל הפרטי , לפסיכיאטר המחוזי
בשיתוף המרפאה הציבורית ושינוי סטאטוס המעקב הכפוי..
3.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ערן14/09/2014למיטב ידיעתי אין זה מעקב בכפייה. למיטב ידיעתי אני לא במצב הזה. ואם כן אני חושב שהרופא שלי היה אומר לי. אני כן חייב לציין שקשה לי לסמוך על רופאים. כי לאחר נסיונות טיפוליים שונים אני התנסתי די הרבה באיך זה עובד ולכן קשה לי לסמוך. בנוסף הרופא שסך הכל לא כלכך רע. פשוט מעצבן אותי שבמקום ציבורי רואה אותי רופא שבגלל המקום או בעיות אישיות הבנאדם לפעמים מתבדח על חשבוני ושולח לי הערות עוקצניות וגם נותן תחושה שלא ממש איכפת לו. זה לפי דעתי הבסיס ליחסי רופא - מטופל נורמלים ותקינים.
אבל לך תוכיח שהרופא שלך מתנהג ככה. כי אז הוא יכול להוסיף כל מיני ''מחלות'' או ''הפרעות'' לתיק האישי שלי רק בשביל להתנקם. וגם זה גירסה שלי מול שלו.
אבל אחרי כלכך הרבה תלונות יש בו גם צד טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזק את ידיך
שמוליק14/09/2014שלום.
אין לי מה להוסיף על דבריו של ד"ר דוידאור. הוא בוודאי יודע יותר טוב ממני מה צריך לעשות.
אני רוצה לחזק את ידיך.
מנסיון של אישפוז ארוך מאוד בשלוותה, אני משוכנע שיש ליקויים במערכת בכך שהיא מעוניינת שהמטופלים לא יזיקו לחברה ה"נורמטיבית" הרבה יותר מאשר לסייע למטופלים.
זה בא לידי ביטוי בכך ששוטפים למטופלים את המוח בצורך בתרופות שהרבה פעמים יש להן תופעות לוואי קשות. את תופעות הלוואי מסבירים כ"תסמינים שליליים של המחלה". אמנם ישנם חולים שסובלים מתופעות כאלה שאינם מטופלים בתרופות, אך לא מעלים כלל את האפשרות שמדובר בתופעות לוואי.
גם הטיפול במרכיב הריגשי הוא לא משהו (בלשון המעטה). היה לי מזל גדול שקיבלתי טיפול בשיחות מרופאה שהייתה בתחילת דרכה ועם הזמן מצאה את עצמה יוצאת ממערכת הרפואה הציבורית ופתחה קליניקה פרטית, והיא דוגלת בטיפול המבוסס בעיקרו במרכיב הריגשי ובפועל היא מטפלת בעיקר בשיחות וכמעט שלא מטפלת בתרופות.
היה לי גם נסיון של טיפול בשיחות עם מטפל אחר שהיה לגמרי "בראש של המערכת" לפני שהרופאה שסיפרתי עליה נכנסה לתמונה, ואני ממש לא רוצה לדמיין מה היה עולה בוגרלי אילו הייתי ממשיך לקבל טיפול עם מישהו מהסוג הזה...
אני משוכנע שהרבה מאוד מטופלים מרגישים את מה שאתה מרגיש וזה ממש לא צריך להיות ככה.
אחרי שהצלחתי להשתקם, ראיתי צורך להביא את הדברים לידיעת הציבור והפורום הזה מהווה אחלה במה לכך.
בתחילת הדרך, עדיין לא הבנתי שההשקפות שלי די עולות בקנה אחד עם הגישות של רופאי הפורום. היו לי התבטאויות חריפות על התרופות ובשל כך הרבה מהתגובות נמחקו...
הרופאים של הפורום הם כולם מטפלים באופן פרטי, (ולכן אין להם יותר מדיי עניין להגן על הרפואה הציבורית שהם פרשו ממנה), והם מטפלים גם בשיחות ורואים בכך חלק חשוב ונכבד של הטיפול.
כדאי שתיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ותראה מה גישתו על הטיפול בשיחות. הוא גם כתב כאן בפורום פעם שלדעתו, רופאים המטפלים רק בתרופות מפספסים בגדול.
אני בהחלט בעד מאבק ציבורי שיאפשר למטופלים שמעוניינים בכך לבחור באפשרות של טיפול המבוסס בעיקר על טיפול במרכיב הריגשי (ולא בעיקר על תרופות), ולא לנסות לכפות (וגם לא באמצעות שיכנוע אינטנסיבי) את הגישה הרואה בטיפול התרופתי משהו שאי אפשר בלעדיו.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)