לדר דוידאור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדר דוידאור
    נטע
    13/09/2014

שלום ד"ר, הייתי אצל פסיכיאטר פרטי לחוות דעתו. סובלת מחרדות, דיכאון עמיד ובורדרליין. היות ונסיונות תרופתיים רבי שנים בכל סוגי התרופות לא הועילו, הוא הסיק שיש לי בייפולר 2. אגב בעבר קיבלתי אבחנה זו, אך לפני 4 שנים רופא אחר טען שאין לי זאת וגם אני בספק, הבורדרליין מביא לתנודות במצב הרוח וההבחנה ביניהן קשה.

בכל מקרה הרופא הזה טען שכיום בשום אופן לא מטפלים בביפולר 2 באנטי דיכאוניים כשיש דיכאון אלא במייצבים ואנטי פסיכוטיים. זאת משום שזה מחמיר המחלה והתנודות ומשבש האיזון. להבדיל מהעבר שבו טופלתי באנטידיכאוניים בשילוב מיצבים ללא הועיל, ואף ידוע שיש חשש שתגרם מאניה.
    האם אתה מכיר הגישה הזו? התוכל לפרט הרציונל שלה? אתה חסיד שלה? קצת קשה לי לקבל ולהבין זאת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדר דוידאור

הוספת תגובה

• לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/09/2014

כאשר מדובר בהפרעה דו קטובית , במיוחד סוג 1 או הפרעה סכיזואפקטיבית, בהחלט זו הגישה , מייצבי מצב רוח ונוגדי פסיכוזה.

יש לי לא מעט מטופלים, המשלבים בורדר ליין, קשב וריכוז, ותסמונת המתאימה להפרעה דו קוטבית לא טיפוסית.

הבסיס לטיפול חייב להיות מייצבי מצב רוח ( מניעת אימפולסיביות, גלים במצב הרוח) ונוגדי פסיכוזה ( יכולת להשיג חשיבסה גמישה יותר סביב מנגנונים פאתולגיים באישיות גבולית, פיצול, שחור ולבן , או שאוהב או שונא וכו.. וכן השלכת תוקפנות על הסובבים, הזדהות השלכתית).
    במקרים מסויימים אני כן משתמש במוגדי דיכאון, במיוחד כאשר יש מצב דיכאון קשה, אך דואג שברקע יהיה כיסוי תרופתי מספק.

יש לזכור, בהפרעת אישיות גבולית, המרכיב הפסיכולוגי וסביבתי, לפעמים הרבה יותר חשוב מתרופות.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו