מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום,אנונימית14/09/2014
אני בת 21, גרה רק עם אבא שלי...
מבחינת משפחה יכולה לגור רק איתו, גרתי עד גיל 17 אצל אמא, שם סבלתי מאלימות (פיזית ונפשית) קשה.
חוץ ממנה גם בני משפחה אחרים פגעו בי (בן אם פיזית ובן אם על ידי זה שידעו על מה שקורה לי ולא עזרו לי או לא דיווחו לרשויות המתאימות)...
אצל אבא לא טוב לי גם, אבל העדפתי להיות שם כי זה מקום שבאמת לפחות מבחינה גופנית אני בטוחה, אם כי אני מוצאת את עצמי מפחדת כשאני שומעת צעדים מחוץ לדלת או קולות חזקים (של טריקת דלתות, צעקות וכו'...)
העניין הוא שכבר פעמיים שפשוט לא יכולתי לסבול את המב אצל אבא לקחתי שמיכה וירדתי לישון למטה, בחצר של הבניין.
השכנים היו מאוד מודאגים מזה, ושאלו את אבא שלי אם אני הולכת לטיפול...
היום למשל היה לי מאוד מאוד קשה ובלתי נסבל להיות בבית, לכן בכיתי נורא נורא חזק וזה היה נשמע כאילו מישהו עושה לי משהו. עד כדי כך ששכנים צלצלו בדלת.
העניין הוא שכל הזמן מספרים לי ששכנים באים לדבר עם אבי, שיקח אותי לטיפול.
כיום אני מטופלת, במחלקת הרווחה, ובאמת עברתי דרך גדולה של החלמה.
שאלתי היא האם מצב כזה יכול לגרור אשפוז בכפיה או דבר דומה, אחרי הכל לאנשים שלא מכירים מהד ההתנהגות שלי נראית "מטורפת", או שפשוט כל כך קשה לי.
אני מפחדת שיכפו עליי דבר שכזה, כי אני באמת יודעת שאני יכולה לחיות חיים מאושרים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/09/2014לא מגיעים לאשפוז ישר.
ראשית יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית בכפייה..
על מנת שפסיכיאטר ממחוזי יוציא הוראת בדיקה בכפייה :
יש צורך להתרשמות להפרעה נפשית.
יש צורך להוכיח התנהגות המסכנת את המטופל או סובבים.
יש צורך להוכיח שההתנהגות מפריע באופן ניכר לסובבים.
יש להוכיח שהמטופל מסרב לבדיקה פסיכיאטרית.
פניה לפסיכיאטר מחוזי
על ידי איש מקצוע, כל רופא, פסיכולוג, עו'ס.
מומלץ להיות במעקב פסיכיאטרי מסודר, לשם השגת שיפור באיכות החיים
ולא רק בגלל הפחד מאישפוז.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישית
שמוליק14/09/2014שלום.
אני בהחלט מסכים עם דבריו של הרופא הנכבד.
אכן מדובר בהתנהגות שחורגת מהנורמות, אבל לצורך אישפוז כפוי צריכה להיות מסוכנות לאדם עצמו או לסביבתו.
אני בהחלט מסכים שמטרת הטיפול צריכה להיות שיפור איכות החיים הרבה יותר מאשר מתוך פחד מאישפוז כפוי.
אני רוצה להוסיף ולומר שלדעתי, צריך לבחון גם את האפשרות שגורמי הרווחה יסייעו בידך לקבל סיוע כספי מעמותות על מנת שתבערי למקום מגורים אחר, אם מבחינתך את מעוניינת בכך.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)