ישנוניות עקב נטילת זיפרקסה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישנוניות עקב נטילת זיפרקסה
    אמא
    24/09/2014

בתי לוקחת כבר מספר חודשים 20 מ"ג זיפרקסה כדור אחד בבוקר והשני בערב.
    בחודשיים האחרונים יש לה תופעות של ישנוניות במשך היום אשר משפיע כמובן על יכולת העבודה שלה.וכן היא נרדמת בערב בשעות מאוחרות.האם תופעת הישנוניות יכולה לקרות לאחר נטילת התרופה באופן כזה במשך למעלה מחצי שנה ולהופיע רק עכשו?
    האם ניתן לקחת את שני הכדורים בערב כבר עכשו שכן אנו בתקופת החגים ואין קשר עם הרופאה המטפלת?
    שאלה נוספת: היא לוקחת בבוקר גם כדור אחד דקינט וזאת לאחר שהיו לה תופעות לוואי עקב שימוש בתרופה אחרת בתחילה. התופעות נעלמו אך לדברי הרופאה עליה להמשיך ולקחת את הדקינט..האם כך הדבר? ואם כן והיות ואין תופעות לואי,מדוע להמשיך ולקחת ?

תודה מראש וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    28/09/2014

שלום.

אינני רופא, ולכן קחי את הדברים בעירבון מוגבל.

עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל ושל זיפרקסה בפרט.
    אני אומר את הדברים מנסיון אישי של הרבה תרופות אנטי-פסיכוטיות שהוחלפו לי וכולן עייפו אותי.

עם זאת ההשפעה של התרופה שונה ממטופל למטופל.

מנסיון אישי שלי, לקיחת כל המינון של התרופה בערב אינו עוזר כנגד העייפות. אני מניח שזה בסדר ואפשר לנסות, אך אני די סקפטי אם זה יעזור...

דקינט היא תרופה שניתנת נגד תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, וכנראה שהרופאה מניחה שביתך תסבול מתופעות הלוואי של הזיפרקסה, ולכן היא המליצה להמשיך לקחת את הדקינט גם כאשר התרופה האנטי-פסיכוטית הוחלפה.

הדבר שהכי חשוב לי לומר הוא שאפשר גם בלי תרופות. הבעייה שבגללה ביתך צריכה לקחת את התרופות מורכבת משלושה גורמים נוספים מלבד המרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח), והם אורגני ריגשי וסביבתי. טיפול טוב בשאר המרכיבים יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות ובסבל מתופעות הלוואי שלהן.

אני מציע להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות מה דעתו על טיפול בשיחות (פסיכותרפיה).

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנוניות עקב נטילת זיפרקסה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/09/2014

יש צורך לשלול בעיות גופניות, עליה במשקל, לחץ דם, שינו בכושר ועוד..
    יש להיצמד להמלצת רופא מטפל ואו לישקול דעה נוספת מרופא אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו