מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישנוניות עקב נטילת זיפרקסהאמא24/09/2014
בתי לוקחת כבר מספר חודשים 20 מ"ג זיפרקסה כדור אחד בבוקר והשני בערב.
בחודשיים האחרונים יש לה תופעות של ישנוניות במשך היום אשר משפיע כמובן על יכולת העבודה שלה.וכן היא נרדמת בערב בשעות מאוחרות.האם תופעת הישנוניות יכולה לקרות לאחר נטילת התרופה באופן כזה במשך למעלה מחצי שנה ולהופיע רק עכשו?
האם ניתן לקחת את שני הכדורים בערב כבר עכשו שכן אנו בתקופת החגים ואין קשר עם הרופאה המטפלת?
שאלה נוספת: היא לוקחת בבוקר גם כדור אחד דקינט וזאת לאחר שהיו לה תופעות לוואי עקב שימוש בתרופה אחרת בתחילה. התופעות נעלמו אך לדברי הרופאה עליה להמשיך ולקחת את הדקינט..האם כך הדבר? ואם כן והיות ואין תופעות לואי,מדוע להמשיך ולקחת ?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק28/09/2014שלום.
אינני רופא, ולכן קחי את הדברים בעירבון מוגבל.
עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל ושל זיפרקסה בפרט.
אני אומר את הדברים מנסיון אישי של הרבה תרופות אנטי-פסיכוטיות שהוחלפו לי וכולן עייפו אותי.
עם זאת ההשפעה של התרופה שונה ממטופל למטופל.
מנסיון אישי שלי, לקיחת כל המינון של התרופה בערב אינו עוזר כנגד העייפות. אני מניח שזה בסדר ואפשר לנסות, אך אני די סקפטי אם זה יעזור...
דקינט היא תרופה שניתנת נגד תופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, וכנראה שהרופאה מניחה שביתך תסבול מתופעות הלוואי של הזיפרקסה, ולכן היא המליצה להמשיך לקחת את הדקינט גם כאשר התרופה האנטי-פסיכוטית הוחלפה.
הדבר שהכי חשוב לי לומר הוא שאפשר גם בלי תרופות. הבעייה שבגללה ביתך צריכה לקחת את התרופות מורכבת משלושה גורמים נוספים מלבד המרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח), והם אורגני ריגשי וסביבתי. טיפול טוב בשאר המרכיבים יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות ובסבל מתופעות הלוואי שלהן.
אני מציע להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות מה דעתו על טיפול בשיחות (פסיכותרפיה).
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנוניות עקב נטילת זיפרקסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/09/2014יש צורך לשלול בעיות גופניות, עליה במשקל, לחץ דם, שינו בכושר ועוד..
יש להיצמד להמלצת רופא מטפל ואו לישקול דעה נוספת מרופא אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)