תופעות לוואי פריזמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי פריזמה
    עידן
    28/09/2014

לאחרונה הפסיכיאטר החליף לי כדור ציפרלקס לכדור פריזמה/פרוזאק,(להפרעות חרדה והתקפי פאניקה) עקב תופעות לוואי שחוויתי עם הציפרלקס של עייפות קשה, צורך לישון הרבה, וקושי בריכוז, אני לוקח שבוע חצי כדור פריזמה ועוד מספר ימים כדור שלם, אכן אני הרבה פחות עייף, מרגיש עירני, יותר חי ומרוכז, אך ישנן שתי בעיות שמטרידות אותי: 1) חוסר חשק מיני שלא מאפיין אותי בדר"כ וזה מפריע בזוגיות. וקושי בקבלת זקפה.

האם ב-10 מ"ג (חצי כדור פריזמה ) גם תהיה יעילות והתופעות לוואי הנ"ל ייפחתו או יעלמו או שכדאי לחזור לציפרלקס?

האם פריזמה יעיל נגד חרדות? כי מצד אחד אני מרגיש יותר עירני, אך חש קצת יותר תחושות פיזיות של חרדה מעם הציפרלקס (כמו תחושה לא נעימה בבית החזה שהינה תופעת לוואי פיזית של חרדה).

אשמח לשמוע את חוות דעתך והמלצתך בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי פריזמה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/09/2014

תופעות לוואי מיניות בדרך כלל פוחתות לפעמים נעלמות, לכן ראשית יש להמתין.
    באם תופעות לוואי ממשיכות , ניתן לשקול להוסיף טיפול , ואו לשנות טיפול.
    לדעתי לחזור לציפרלקס , כולל תופעות לוואי, צריך להיות אופציה לא ראשונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם פריזמה 10 מ"ג יכול להיות יעיל?

עידן
    30/09/2014

האם הוא יכול להיות אפקטיבי לחרדות? האם פרוזאק/פריזמה הינה תרופה המומלצת כקו ראשון לחרדה? איזה תרופה לטעמך הטובה ביותר לחרדות עם פרופיל תופעות לוואי הנמוך ביותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוזק הכי פחות מתאים לטיפול בחרדות

דני
    05/10/2014

סרוקסט הכי מרגיע באופן כללי
    פרוזק בדרך כלל מגביר חרדה בתחילת בטיפול יותר מהשאר
    סרוקסט מותווה לכל החרדות האפשריות תנסה להתחיל איתו אם תהיה תופעת לוואי של השמנה או ירידה בחשק מיני שמאוד יפריע אפשר לעבור ללוסטרל או ציפרמיל או ציפרלקס שהם גם מרגיעים(לא כמו הסרוקסט) אך פחות משמינים יש גם פבוקסיל שהוא לא רע לחרדות אך פחות משתמשים בו בגלל אינטרקציה עם קפאין שמפריע להרבה אנשים לדעתי תנסה עם הסרוקסט ייתכן לא תסבול מתופעות לוואי שיפריעו לך והחרדות ייעלמו כי הוא יותר מתאים באופן כללי כמובן מהשאר לטיפול בחרדות(כמובן שהתגובה לכל תרופה היא אינדיבידואלית ויכול להיות שסרוקסט לא יעזור לך וכדור אחר כן אני פשוט רושם מה שרוב הפסיכיאטריםן רשמו בפורומים רבים שקראתי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו