יתכן רסיטל אפקטיבי במינון 5 מ"ג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתכן רסיטל אפקטיבי במינון 5 מ"ג?
    ירון
    02/10/2014

האם יש אנשים עבורם גם 5 מ"ג ליום רסיטל יכולים להיות אפקטיביים נגד דכאון?
    לבני יש גלים של high מידי 3-4 חודשים. היא לוקח זיפרקסה וליתיום שניהם במינון מירבי, וגם 10 מ"ג רסיטל. ללא 10 מ"ג רסיטל הוא נופל לכיוון השני והם "מחזיקים אותו".
    רוצים להוריד מכמות הרסיטל בגלל מצבי ה high. יתכן שגם 5 מ"ג יוכלו להחזיק אותו?
    (אם הוא אחד מאלה שרגישים גם לכמות קטנה זאת).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    02/10/2014

שלום ירון.

גישתם העיקבית של רופאי הפורום היא שצריך לבחון את כל המרכיבים ולא רק את המרכיב של חוסר איזון כימי במוח שרק אותו התרופות אמורות לפתור.

טיפול בשאר המרכיבים יכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות כלל.

בכל אופן, מטופל שהחליט לטפל רק בתרופות - זו זכותו לעשות כמיטב הבנתו.

לי היה נסיון אישי שאחרי אישפוז כפוי קיבלתי תרופות אנטי-פסיכוטיות שעשו אותי זומבי וכתוצאה מכך, היה לי דיכאון שהוסבר כדיכאון פוסט-פסיכוטי, ולכן קיבלתי תרופות נוגדות דיכאון. בסוף אחרי טיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי הפסקתי עם התרופות לגמרי.

יכול להיות שבכלל מה שצריך לעשות זה להוריד גם את המינון של הזיפקרסה (כמובן שצריך להתייעץ עם הרופא המטפל).

אמנם לא נתתי תשובה, אבל היה לי חשוב שתקבל תמונה נרחבת יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתכן רסיטל אפקטיבי במינון 5 מ"ג? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/10/2014

פחות סביר אך לא ניתן לשלול אפשרות כזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו