עזרה בבקשה - דחוף ממש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה - דחוף ממש
    לי
    05/10/2014

שלום
    מה עדיף - סרוקוול או אביליפיי - Ariply
    מבחינת תופעות לוואי
    יש לי דיכאון דו-קוטבי

תודה!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה - דחוף ממש

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - דחוף ממש - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/10/2014

סרווקל הרבה יותר יעיל ועדיף בהפרעה דו קוטבית.
    אביליפי הרבה יותר בטוח ( פחות משמין ומיישנן)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - המשך

לי
    06/10/2014

ראשית תודה. כמה שאלות נוספות:

- האם תופעות הלוואי חולפות? או שמלוות לאורך כל עוד נוטלים את הכדור?
    - האם ניתן לומר שלסרוקוול יותר תופעות לוואי מאביליפיי?
    - באלו נסיבות עדיף לבחור באבילפיי? (יש לי לחץ דם נמוך)
    - האם יש הבדל בין אבילפיי ל- ARIPLY ממה שאני הבנתי יש עדיפות מה לאביליפיי, אם זה נכון, מדוע?

כפי שבטח משתמע מדבריי אני חוששת מאוד מהסרוקוול ובכלל מהתוספת התרופתית ההכרחית הזו.....

מאוד יעזור לי לקבל את תשובותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    07/10/2014

שלום לי.

לדעתי, צריך להרחיב מעט:

הטיפול התרופתי בהפרעה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה) הוא באמצעות מייצב מצב רוח (דפלפט טגרטול וכיו"ב). תרופה אנטי-פסיכוטית ניתנת כאשר המייצב אינו מספיק יעיל כנגד הפאזה המאנית.

אני מאוד מבין את החשש שלך מהתרופות האנטי-פסיכוטיות. היה לי מהן סבל נוראי עד כדי רצון לסיים את החיים.

כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, וזה לא בטוח שזה יקרה גם לך, אבל מדובר בתרופות עם תופעות לוואי קשות שמאוד שכיחות בקרב המטופלים, וזו המשפחה היחידה של תרופות פסיכיאטריות שישנה תרופה מיוחדת (דקינט) שניתנת נגד תופעות הלוואי שלהן.

על כל פנים, ע"י טיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי, ניתן להגיע למצב שהמייצב יהיה מספיק יעיל נגד הפאזה המאנית, ואולי גם לא יהיה צורך אפילו במייצב.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- דחוף

לי
    08/10/2014

תודה שמוליק.
    לד"ר ולשמוליק:
    עדיין רוצה תשובה על ההשוואה בין אביליפיי לסרוקוול.

כל הפסיכאטרים המליצו לי על סרוקוול. לקחתי כדור אחד אתמול סרוקוול XR שגרם לי לנפיחות חמורה בעניים ולכאב גרון קל. ולעייפות תהומית. ישנתי עד ארבע אחה"צ בלי יכולת לקום. (הצלחתי פעם אחת לקום במאמץ רב, לשתות קפה ונפלתי חזרה למיטה). קמתי מטושטשת אך עם יכולת לתפקד תוך מאמץ. הנפיחות ירדה אחה"צ ברובה.
    קראתי שנפיחות היא סימן אזהרה ויש להפסיק... יכול להיות שהכדור לא מתאים לי? יתכן שהכדור הרגיל כן יתאים או שכיוון שמדובר באותו חומר זה לא מתאים.

כאמור מבקשת תשובה גם על האבילפיי

חג שמח:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו