את עזרתכם בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• את עזרתכם בבקשה
    חני27
    07/10/2014

בת 57 נוטלת כדורים באופן קבוע,בזמן האחרון אין לי מצב רוח,בחרדה,באי שקט,בעצבות,וירדתי במשקל ,הרופא אמר שזה דכאון ורשם לי ציפרלקס,
    מה דעתכם על הכדור,האם הוא באמת יעזור? מישהי אמרה לי שהכדור יותר מזיק מאשר מועיל,האם נטילת ציפרלקס היא כרונית, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    את עזרתכם בבקשה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    07/10/2014

שלום חני.

לכל בעייה נפשית ישנם ארבעה מרכיבים: פסיכולוגי, אורגני (בעיות רפואיות "רגילות", ביולוגי (חוסר איזון כימי במוח) וסביבתי.

התרופות הפסיכיאטריות נועדו כדי לטפל במרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח). מסיבה זו, הרופאים של הפורום עיקביים בגישתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

כל מטופל והגישה שלו: ישנם מטופלים שאינם מעוניינים בתרופות, ישנם כאלה שמעוניינים דווקא בתרופות וישנם שמעוניינים בשילוב, וצריך להתחשב גם ברצונו של המטופל.

כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ולא ניתן להסיק ממקרה אחד למקרה אחר.

הייתי מציע לעשות בדיקה מקיפה יותר על מנת לברר את חלקם של שאר המרכיבים, ואם תחליטי לקחת תרופות ותראי שהסבל מתופעות הלוואי גדול מהתועלת, יהיה ניתן להפסיק אותן ותופעות הלוואי נעלמות תוך כמה חודשים.

הטיפול התרופתי אינו חייב להיות "לכל החיים". טיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי יכול להביא למצב שלא יהיה בו צורך בתרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו