כלא מוחי-שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלא מוחי-שאלה
    זהב
    11/10/2014

הודות לתרופות הפסיכיאטריות המופלאות והנהדרות שאני כבר שנה לא נוגע בהם,אותם תרופות לדעתי פשוט יצרו כלא כימי למוח ולנפש השוכנת בתוכו,כמו שמכניסים פושע מאחורי סורג ובריח,ככה אני מרגיש שהתרופות עשו לי.

זאת בושה וחרפה הקלות הזאת שבהם נגזר דין על בן אדם כמאובחן כחולה נפש ושזקוק לטיפול תרופתי,אפילו בית משפט,עד שהוא מחליט להכניס בן אדם לכלא,בוחן 1000 פעם את כל הצדדים,מסתכל אם הוא מסוכן או לא. בהתחלה יש חקירה,מעצר,עד שנגזר על בן אדם לאבד את החופש שלו,הוא עובר תהליך מדוקדק היטב.

אני קורא לפסיכיאטרים להתחיל לשקול היטב את מתן התרופות,ולא ללחוץ על ההדק בכזאת קלות ולשחרר תרופות,זה כמו רצח,תחשבו לפני שאתם יורים תרופות על המטופלים שלכם,חכו שנייה,כל כדור הורג וגם כדור פסיכיאטרי יכול לפגוע במוח,אל תהרסו אנשים,כסף זה לא הכל בחיים.

ואני שואל,למה הקלות הבלתי נסבלת הזאת שהתרופות ככה מחולקות,אני יכול להבין מצבים נדירים שבן אדם מאבד את שפיותו,והוא מסוכן בצורה בלתי רגילה לסביבה שלו ולחברה,ואי אפשר לרסן אותו אז נותנים לו תחומרים הפסיכיאטרים,אבל אלו אחוזים קטנים מאד מהחברה, ומה חטאו אנשים שאין להם שום עבר פלילי,לא מסוכנים,למה להפוך אותם למפגרים?

אני מעוניין בהתייחסות ותשובה עניינית!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלא מוחי-שאלה

הוספת תגובה

• אנ מבין תצד של הפסיכיאטריה

זהב
    11/10/2014

ושל חברות התרופות, וכול מי שקשור לצד הזה,שמתנהגים כמו עבריינים ששומרים על זכות השתיקה,ולעולם לא יודו בפשע שלהם,יש מאוד עדיות מצד מטופלים שטוענים שהתרופות לא טיפלו בהם ואף הרעו את מצבם,אם חברות התרופות והפסיכיאטריה היו צריכים לעמוד למשפט לא בטוח שהם היו יוצאים נקיים, רק שכולם גמורים כמעט מהכדורים ואין להם כוח ביכלל להתנגד לזה.

הרי בן אדם שמחפש להרגיש יותר טוב ופונה לסמים לדוגמא,המדינה לא תעבור על זה בשתיקה,חקירות מעצרים,משפט ואפילו כלא,מחמירים מאוד בעניין הסמים בישראל, ובנוגע לסמים פסיכיאטרים שזה סמים לכל דבר,וניתנים בתכלס כאדי שבן אדם ירגיש יותר טוב או שלא ירגיש ביכלל,אין שום אכיפה, זה פשע בלבוש חוקי.

קחו את זה כנקודה למחשבה,ותבינו שיש פשע שהוא לובש לבוש חוקי,אבל עדיין הוא פשע שגורם נזק לבני אדם!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבין את הכוונה

זהב
    12/10/2014

אבל התוצאה אצלי לא יצאה טוב,נהפכתי למוגבל ומפגר שכלית ומנטלית,פשוטו כמשמעו. ניזקותי עקב שימוש בכדורים!! אצטרך לחיות ככה את שארית חיי. מוח זה דבר שיכול להיווצר נזק בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    18/10/2014

שלום זהב.

גם אני מבין את ההרגשה הזו מתוך חוויה אישית.

היו לי ארבעה אישפוזים, שלושה מהם היו כפויים. סבלתי קשות מתופעות הלוואי של התרופות, עד כדי כך שכבר רציתי שהחיים ייגמרו...

לאחר הפסקה של הטיפול התרופתי, ראיתי לנכון להזדעק על כך, ואני מוצא בפורום הזו מקום טוב מאוד לשטוח את משנתי.

לדעתי, צריך פשוט לומר את כל האמת, הן למטופלים שמיוזמתם באים לפסיכיאטר והן למטופלים בכפייה על תופעות הלוואי של התרופות, ועל כך, שניתן לטפל בבעייה גם ללא תרופות; טיפול טוב במרכיב הריגשי יכול להביא למצב כזה.

ישנם הרבה מאוד מטופלים שרוצים דווקא טיפול תרופתי, ואין מה לבוא בטרוניה כלפי רופאים שנותנים להם את מה שהם רוצים.

אני מציע לך כעת, שתיקח את החוויה שחוית כמנוף להתקדמות ולהתעלות. דווקא בגלל החוויה הזו, אתה תוכל להיות אדם טוב יותר שיכול לגלות יותר רגישות לזולת, ותוכל לנצל את התכונה הזו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק

זהב
    18/10/2014

תודה שענית,אצלי לא היה התקף פסיכוטי מעולם ולא אושפזתי בכפייה,גם אני הפסקתי עם התרופות,ולא יודע למה,אבל נשארתי מאז במצב כמו רובוט מכני,התרופות האלה זה כמו לשים תחבושת על המוח,אני מזמן לא מי שהייתי לפני,אולי 50 אחוז,אחרי התרופות אני יכול להגיד שהפכתי לנכה במובן מסויים, זה ה70 אחוז ממני שהתרופות מחקו,נשארתי 20-30 אחוז בן אדם ו-70 אחוז רובוט, ממש חצי אדם חצי מכונה. בלי רגשות,בלי תגובות,בלי רצונות ובלי כלום!!

זה כמו לשים רעל לחיה ולהפוך אותה למוטציה,הפסדתי על שולחן הפוקר של הפסיכיאטריה 70 אחוז מעצמי,עשיתי טעות שהכנסתי את זה לפה,ואני משלם עד היום בתשלומים לכל החיים!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה שלא מוכרת לי

שמוליק
    19/10/2014

שלום זהב.

הייתה לי הנחת יסוד לפיה ברגע שמפסיקים את הטיפול התרופתי, תופעות הלוואי של התרופות אמורות לחלוף כלא היו תוך סדר כחצי שנה כפי שקרה לי, והדבר היחידי שצריך לקחת בחשבון הוא שההפסקה עלולה לגרום לתסמינים לחזור.

לא יצא לי להיתקל בתופעה כזו שתופעות הלוואי לא נעלמות כפי שקרה לך. ניסיתי לעשות חיפוש באינטרנט על מנת לבדוק האם ישנן עדויות נוספות על תופעה כזו ולא כל כך הצלחתי.

בכל אופן, לדעתי, לא כדאי להרים ידיים וצריך לנסות לבדוק כיצד ניתן לשפר את המצב.

שיהיה בהצלחה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי...

שמוליק
    21/10/2014

שלום זהב.

ניסיתי שוב פעם לבדוק את העניין.

אני חייב להודות שאני בפורום הזה בזכותו של אילן סלומון

שלחתי אליו מייל לבדוק האם התופעה הזו מוכרת לו והאם ניתן מניסיונו לשקם את הנזקים.

הוא טוען שכן, זה מה שהוא כתב לי בתשובה:

"לגבי נזקים בלתי הפיכים ברור שכן.
    ...
    שיקום הנזקים אך ורק על ידי תזונה טובה, ויטמינים, מינרלים, ניקוי הגוף והעיקר: עבודה ופעילות גופנית".

אולי כדאי לנסות לפנות אליו. מה כבר יש להפסיד???

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשמע תתעודד

מתי
    21/10/2014

הכל הפיך !! תרופות יכול להיות שתצטרך כל החיים .
    מה שקובע אם בן אדם "נורמלי " משוגע או משהו . זה התפקוד .
    לשמחתי ולשמחתך ע"י שיקום סוציוחברתי ---- בלי בלבולי שכל עבודה רגילה , ספורט , מסגרת חברים , חברה בהמשך .
    אתה מגיע למחוזות שבריאים היו חולמים להגיע .
    מי מקבל קצבה ?
    הנכות היא בראש ( נפשית ) תודה שלא פיזית . כמו כל רגש נפשי דכאון יש בצד השני שמחה , יאוש יש תקווה , קנאה יש אהדה .
    כך גם במצב נפשי . אולי אי אפשר להפסיק לגמרי תרופות אבל רמת החיים עולה מעלה .
    לכן דבר נוסף , יש אנשים בריאים שלא כל כך בריאים ( עצבניים , ילדותיים ... ) שטוב לי ולך שאנחנו לא במקום שלהם .
    וגם הפסיכאטריה מתיחסת לסכיזופרניה ונגזרותיה כמו תסמונות אוטיסטיות עפ"י מדדים .
    הבורות של אחרים זה היתרון שלך .
    יהיה טוב חבר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו