מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעשות שינוי?נטלי12/10/2014
שלום, בת 33, שנתיים בטיפול תרופתי עקב חרדה קיצונית (של 24 שעות ביממה) , פוסט טראומה, ו חרדה מסוג OCD (מחשבות כפייתיות). כרגע בשנה האחרונה לוקחת:
פרוזאק 60 מג
סרטרלין 75 מג
סרקוול 120 מג
ואסיוול לפי הצורך (בדכ כדור פעם בשבוע שבועיים).
לעומת המצה ההתחלתי בו הייתי, שהיתי לגמרי משותקת למיטה ורועדת ולא יכולה לזוז וכו (חרדה מאוד קשה) יש שיפור. רמת החרדה ירדה, הימים עוברים עם הרבה פחות סבל ולפעמים ללא סבל כמעט בכלל. המחשבות הכפייתיות השתפרו מאוד, ממש שיפור משמעותי בחרדה האובססיבית. מצד שני, יש ימים שהחרדה הכללית מוגברת (תחושת אימה), אני עדיין לא מתפקדת רגיל לגמריי (לא עובדת לא מבלה וכו) . והדבר שהכי מטריד אותי, יש לי מין אפאטיות נוראית. כלום לא מעניין אותי. אין לי רגש כלפי כלום. אין לי רצונות אין לי טיפת שימחה. וזה לא היה ככה... אפילו כשהמצב שלי היה יותר קשה אז אופטימיות (סוג של) תמיד היתה לי, במצבים קשים מה שהחזיק אותי זה לחשוב על העתיד ועל דברים שרוצה וכו. ורגעים קטנים של חיוך או הרגשה נעימה. אין לי את זה. לא בא לי כלום. אין לי כוח (פיזית ונפשית) לכלום. כלום לא נעים לי או נחמד. אין רצונות ואין חשק.
האם זה נראה שצריך שינוי תרופתי? ואם כן על איזה כיוון הייתם ממליצים? (טיפול קוגנטיבי אני לא מרגישה ככ שאני במצב לזה עדיין כרגע). מבחינה תרופתית, מה יש לשנות? מכדורי SSRI הכדורים היחדים שלקחתי אי פעם זה פרוזאק, וסרטרלין. מאנטי פסיכוטים סרקוול וזאפה (הסרקוול הרגשתי עשה לי שיפור משמעותי בחרדות , יותר מכל ה SSRI וכו). האם יש מקום לנסות SSRI אחרים? העניין הוא שבמעברי תרופות המצב שלי מאוד מחמיר וקשה לשאת אותו והרופא חושש להחליף לי. כאשר אמרתי את כל זה לרופא שלי הוא אמר "מה את מעדיפה, חרדות או דיכאון"? אז זה מה שזה? אני אמורה לבחור?? אני לא רוצה לא את זה ולא את זה, אני לא יכולה לחיות עם אף אחד מהם בצורה נורמלית.
אודם לכם על כל עיצה . דיעה !
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
נטלי12/10/2014רק אציין שהרופא לא אמר זאת בצורה לא יפה, או משהו כזה. הוא שאל אותי ברצינות מה יותר נסבל החרדה או האפאטיות. והסביר לי שיתכן ואחד הכדורים או השילוב עושה לי אפאטיות (הסרקוול סביר להניח) אבל מצד שני עוזר לי לחרדה. אני לא יודעת מה לעשות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה בבקשה..
נטלי18/10/2014תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה
נטלי27/10/2014...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק תרופות
שמוליק28/10/2014שלום נטלי.
הגישה העיקבית של רופאי הפורום היא שצריך לבדוק בצורה מקיפה גם את שאר המרכיבים של הבעייה: פסיכולוגיים, סביבתיים ואורגניים.
התרופות אינן אמורות לטפל במרכיבים הפסיכולוגיים והסביבתיים, וחשוב לטפל גם בהם.
את לא כתבת שום מעבר לטיפול בתרופות.
יש מטופלים שמעוניינים רק בתרופות - וזו זכותם, ואם זו הגישה שלך - צריך לכבד אותה.
טיפול טוב במרכיבים הריגשיים יכול לשפר את המצב הרבה יותר מאשר התרופות, ואף יכול להביא למצב שלא יהיה צורך בתרופות. כדאי להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות מה דעתו על טיפול בשיחות (פסיכותרפיה).
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעשות שינוי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/10/2014יש קושי להמליץ על הטיפול שבאמת הכי מתאים.
את מצגיה מצב קליני מורכב.
יש צורך בהערכה חוזרת, לישקול שינוי תרופתי , בירור מצב גופני , תזונתי וכן לישקול לשלב טיפול בשיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)