לד"ר יונתן מצב מאניה ובלבול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר יונתן מצב מאניה ובלבול
    שירי
    14/10/2014

היי ד"ר יונתן לאחותי היתה התקפה לפני חודש וחצי שזזה ממקום למקום מדברת ללא הפסקה על 1001 נושאים שונים לקחנו אותה למיון שמה הביאו לה ריספונד 1 מ"ג בערב ואסיול 10 מ"ג עד 3 פעמים ביום הבאנו לה ולאחר שבוע באמת עבר לה הפסקנו עם האסיול ואז לאחר שבועיים התחלנו להביא לה רק ריספונד רק חצי כדור ושבוע לאחר מכן הפסקנו כשבועיים לאחר ההפסקה חזר לה המצב כשלא ישנה כל הלילה ואז קמה והתחילה לדבר ללא הפסקה...
    השאלה שלי האם זה בגלל שהפסקנו לגמרי עם הכדור? או שזה פשוט חזר???(אשמח תשובה זו)
    והיום דברתי עם פסכיאטר שאמר לעלות מינון ל3 מ"ג 1 מ"גX3 ביום..
    זה נראה לי קצת מוגזם..פלוס הוסיף לה אסיול 5 מג X3 פעמים ביום שזה בכלל מוגזם, בהתקף הראשון שהיה חמור ביותר הבאנו לה פחות...
    עדיין ממשיכים להביא לה את הריספונד כ 2 מג וכבר שבוע ועדיין היא ממשיכה לדבר הרבה ובלי קשר אבל פחות מההתקף הראשון
    אשמח לתשובתך המפורטת! מאוד אוהבת את התשובות שלך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לד"ר יונתן מצב מאניה ובלבול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2014

לא יכול לענות באופן חד משמעי מה הסיבה.
    באם מדובר בהפרעה דו קוטבית , יש צורך לטיפול מסודר ורציף, בדר'כ נוגד פסיכוזה ( כגון ריספונד) וכן מייצב מצב רוח ( כגון : טגרטול, דפאלפט ועוד..)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אך האם בגלל ההפסקה

שלי
    26/10/2014

אך האם בגלל הפסקת הכדורים חזר לה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סביר להניח שכן

שמוליק
    26/10/2014

שלום שירי.

אם מפסיקים עם הטיפול התרופתי לאחר זמן כל כך קצר - סביר להניח שהתסמינים חזרו בגלל זה.

עם זאת, כיון שגם אני עשיתי בדיוק את אותו הדבר, הפסקת טיפול תרופתי זמן קצר לאחר שיפור במצב, אז אני אשמח לחלוק איתך את ניסיוני האישי.

היה לי אישפוז ראשון בגיל 18. הוא נמשך כשלושה חודשים, ולאחר שהשתחררתי טענתי שאני לא חולה נפש, ולכן אני לא מוכן לקחת תרופות, מה גם שהן הרדימו אותי, ולא יכולתי לתפקד.

אפשר לומר שהתיפקוד היה די תקין מאז, אבל בגיל 29 שוב פעם התקף פסיכוטי...

מפני שזכרתי את התרופות המעייפות - שוב פעם הפסקתי את התרופות תיכף אחרי השיחרור מהאישפוז שהיה קצר מאוד (שבועיים).

אחרי שבועיים מההפסקה - שוב פעם אישפוז כפוי בגלל התדרדרות...

בסוף אחרי כמה שנים שוב פעם הפסקתי את התרופות, אבל הפעם זה היה במקום אחר שונה לגמרי:

אם לפני כן הייתה הרגשה של ממש שינאה כלפי פסיכיאטרים וראיתי בהם "מלפצות" שמאשפזות ודופקות כדורים, אז לפחות הגעתי למצב שיכולתי לתת אמון וסיפרתי על כך לפסיכיאטרית, והמשכתי את הטיפול בשיחות.

הפסקת הטיפול התרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי, הוא צעד לגיטימי, אבל הוא צריך לבוא מתוך אמון במטפל והמשכת הטיפולים במרכיב הפסיכולוגי, תוך ידיעה על אפשרות של התדרדרות במצב ומוכנות לחזור לקחת תרופות אם חלילה זה יקרה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו