הפרעת אישיות גבולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית
    בר
    23/10/2014

שלום, ברצוני לברר לעניין הפרעת אישיות גבולית. קראתי באתרים רפואיים לעניין הסימפטומים של המחלה ורשום כי על התופעות להיות קיצוניות ועקביות כדי שאדם יחשב כחולה. שאלתי היא עד כמה קיצוניים? האם היות אותו אדם מצליח לתפקד למרות התופעות שהוא חווה אומר בהכרח שאינו חולה? כיצד אדע אם יש להיוועץ בפסיכיאטר או לא? כמו כן, האם יש טיפול אפקטיבי מלבד תרופות ופסיכותרפיה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית

הוספת תגובה

• בשביל מה?

שמוליק
    23/10/2014

שלום בר.

אינני רופא, ועם הידע שיש לי - אין לי תשובה לשאלתך.

אני רק תוהה מה התכלית של השאלה הזו, ומה ברצונך להשיג; יכול להיות שאוכל לעזור.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

בר
    23/10/2014

תכלית השאלה היא קבלת ייעוץ, בהתאם למטרות הפורום. טיפול אצל פסיכיאטר אינו זול ולכן אני מבקשת עזרה לפני כן. תמיהתך אינה ברורה לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    23/10/2014

שלום בר.

מה שלא הבנתי מהשאלה, זה האם את רוצה לדעת על עצמך האם יש לך הפרעת אישיות גבולית ואם כן אז כיצד ניתן לטפל בה, או שאת מעוניינת לדעת האם למישהו אחר שאת רואה עליו אי אילו סימפטומים, על מנת לתייג או להיזהר מפניו.

עדייך לא ברור מה מטרת הטיפול: האם לטפל בסבל, לשפר איכות חיים, או שיש כבר איזה איבחון מאיים (לשמשל אי-כשירות לנהיגה) שמריע.

בגדול, כשפונים לרופא באופן חופשי (להבדיל מטיפול כפוי), פונים מפני שמרגישים סבל ורוצים לטפל בו או כדי לשפר את איכות החיים. שכזו המטרה - אין לאיבחון יותר מדיי משמעות למעשה; השאלה היא האם הטיפול מפחית את הסבל ומשפר את איכות החיים.

רק אם ישנו כבר איזה איבחון קודם (כגון אי כשירות לנהיגה), אז ישנה חשיבות לאיבחון, וע"י פנייה לרופא ניתן לטפל בבעייה שיכולה לשפר המצב ולהביא לכשירות ע"י חוות דעת עדכנית.

השאלה האם אדם שמתפקד נחשב לחולה היא יותר פילוסופית מאשר רפואית, אבל מבחינת הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה הרואה במרכיב הביולוגי (חוסר איזון כימי במוח) כמחלה שעומדת בפני עצמה, אז ניתן לומר שאדם שמתפקד יש לו חוסר איזון כימי, אבל שאר המרכיבים (אורגני, סביבתי ופסיכולוגי) תקינים. האם זה נקרא חולי או לא - זו שאלה פילוסופית.

לדעתי, שחולקת על הגישה הזו, ורואה במרכיב הביולוגי תוצר של שאר המרכיבים ולא בעייה העומדת בפני עצמה - ברור שאדם במצב כזה נחשב לבריא.

מקווה שעזרתי.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/10/2014

הפרעת אישיות גבולית , מהווה ספקטרום של הפרעות, ממצבים קלים, ללא טיפול פסיכיאטרי בכלל ועד מצבים קשים עם גלישה פסיכוטית ואשפוז.
    מדד התפקוד מהווה אינקציה לחומרה, ככל שההפרעה קשה יותר, הפגיעה התפקודית גדולה יותר ( אקדמי, חברתי ותעסוקתי).

לפעמים יש קווי אישיות ... מצבים שאדם לא ממלא את כל הקריטריונים להפרעה. אך יש מאפיינים זהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו