דיכאון עקב פטירת אמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון עקב פטירת אמי
    חיה מהצפון
    26/10/2014

לפני חצי שנה נפטרה אמי בגיל 85 לאחר סבל רב אני בת יחידה ללא אחים ואחיות ואבי קשיש בבית אבות. לפני כשנתיים וחצי נפטרה אחותה של אמי שהיו לנו יחסי אם-בת שאין דברים כאלה בעולם. הכאב על מותה גם מוטט אותי. ישנם ימים שאיני רוצה דבר אלא שיניחו לי להיות לבד ופשוט לבכות ולבכות. אני בוכה יום יומיים וזה עובר עד הפעם הבאה. ישנה עוד תופעה, אני נכנסת ליוטיוב ושומעת שירים בשפת אמי שנהגה לשיר לי בילדות ואז אני פשוט מ-ת-ר-ס-ק-ת מבכי. מה עלי לעשות במצבים מעין אלה. אציין שאף פעם לא עברו בראשי מחשבות אובדניות, פשוט איני נהנית מדבר. תודה על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון עקב פטירת אמי

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    26/10/2014

שלום חיה.

קודם כל, תנחומיי על מות אימך.

בכי מתוך כאב על אובדן של קרוב משפחה הוא לגיטימי.

גם הרצון להיות לבד ולבכות הוא לגיטימי.

אם כל מה שצריך זה לגיטימציה - אז הריהי לפנייך.

אם ישנה הרגשה של סבל חריג - אז יש מקום לחשוב על פנייה לאיש מקצוע.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון עקב פטירת אמי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/10/2014

יש צורך בדיקה, לנסות להגיע להתרשמות אבחנתית ולהחליט.
    בדר'כ שילוב תרופות + שיחות מאוד יעילים בהפרעות הסתגלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבד אנשים יקרים זה מאוד קשה

אלי
    28/10/2014

שלא תדעי עוד צער קודם כל.. לדבר עם מישהו מקצועי יכול מאוד לעזור למרות שזה תהליך איטי לפעמים ומאוד יקר ומסורבל .
    אפשר גם לדבר עם אנשים קרובים.
    את כותבת שלפעמים בא לך רק שיניחו לך ויעזבו אותך לנפשך.. אני חושב שדווקא להיות עסוקה יעזור לך יותר תשתדלי להיות עם אנשים שאת אוהבת ולדבר
    הזמן הוא הרופא הכי טוב ועם הזמן הדברים ישתנו לטובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו