וולבוטרין בשילוב קלונקס - התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וולבוטרין בשילוב קלונקס - התייעצות
    פסח
    28/10/2014

שלום רב,

אני בן 28~, סובל מדיכאון וחרדה (כללית וחברתית) מזה שנים.

ברקע, סובל מהפרעת קשב וריכוז. לקחתי קונצרטה 36 מ"ג באופן קבוע ב 3 השנים האחרונות.

לפני כחודש פניתי לייעוץ פסיכיאטרי עקב החמרה. בהמלצתו הפסקתי לקחת קונצרטה והתחלתי לקחת וולבוטרין 150 מ"ג במשך כחודש. הוא חשב שכדאי לקבל טיפול זה בגלל הרקע של הפרעות הקשב וגם בגלל מיעוט תופעות הלוואי באופן יחסי. לאחר כחודש הרגשתי שיפור משמעותי, לא אופריה או משהו בסגנון, פשוט קצת יותר "נורמלי". חזרתי לעסוק בספורט וקצת לצאת מהבית ולהתעניין מחדש בדברים שפעם גרמו לי הנאה. גם הפסקתי לעשן (רק בשביל זה היה שווה לקחת את התרופה!). נפגשתי שוב עם הפסיכיאטר והסברתי לו שאני מרגיש טוב יותר אבל לא ממש איפה שאני רוצה או צריך להיות. אמרתי לו שאני מתקשה להרדם בלילה ושאני עדיין מתוח עצבני וחרדתי. הוא המליץ להעלות את מינון הוולבוטרין ל 300 מ"ג ולקחת במקביל קלונקס 0.5-1 מ"ג לפני השינה באופן קבוע!.

העלתי את מינון הוולבוטרין ל 300 מ"ג אבל לא לקחתי קלונקס. אני מרגיש כעת ממש נפלא במהלך היום, אנרגטי ועם מוטיבציה אבל במקביל החרדות לא נפסקו ואולי אפילו התגברו מעט. כמובן שקשה לי יותר להרדם. אני עדיין סובל מפחד לא הגיוני לענות לטלפונים ולשוחח עם אנשים וגם סוג של מפחד להסתובב במקומות הומי אדם כמו קניונים או סופרמרקטים - מרגיש כאילו כולם בוחנים אותי ומסתכלים רק עלי ומה אני עושה. עדיין נמנע ממפגשים חברתיים. בקיצור יש מצב רוח טוב אבל אני עדיין מתוח וחרדתי.

השאלה שלי:
    קראתי אינספור דברים רעים ואיומים על פיתוח תלות והתמכרות לבנזודיאזפנים ולקלונקס בפרט. המון מכתבים בפורמים שפשוט צועקים ובעצם מתחננים שלא להתחיל בכלל עם קלונקס בשום מצב. אני לא חיפשתי באופן אובססבי את הסיפורים הללו ואני באופן כללי לא מתנגד לקחת תרופות (לראייה השימוש בקונצרטה ובוולבוטרין) אבל איכשהו כאן נדלקת לי נורה אדומה חזקה מאד. אני משוכנע שקלונקס יעזור לי לחרדות ולשינה אבל פוחד פחד מוות להתחיל מסע עם כרטיס בכיוון אחד. הבנתי שקיימת סכנה "לפספס" לקחת כדור קלונקס אם נלקח באופן קבוע בשילוב עם וולבוטרין מחשש לפרכוסים. אז למה בעצם לא לנסות משהו מעט יותר קונבנציונלי לחרדות כמו ציפרלקס לפני שמתחילים עם בנזודיאזפנים? הבנתי גם ששילוב בין ציפרלקס לוולבוטרין אפשרי ואפילו מקובל. חולה שסובל מכאבים חזקים למשל, הגיוני שישתמש במורפיום אם אין ברירה, אבל צריך קודם לנסות אקמול, לא?

התקשרתי לפסיכיאטר שלי והסברתי בפניו את החששות שלי והוא ביטל אותן ואמר "אנשים כמוך עם חרדות לא צריכים להסתכל באינטרנט - תצמד לתכנית". הוא אמר את זה בטון נחמד ולא מאיים, סוג של, תסמוך עלי, אני מבין, יהיה בסדר...

האם כדאי להתחיל להשתמש בקלונקס כל לילה לפני שינה 0.5 מ"ג למשך תקופה ארוכה?
    האם בהכרח אפתח תלות או סיבולת ואצטרך להמשיך להעלות מינונים?
    האם הגיוני לנסות ולשלב ציפרלקס לחרדה במקום קלונקס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר גם לנסות לטפל במרכיב הפסיכולוג

שמוליק
    29/10/2014

שלום פסח.

דעתם העיקבית של רופאי הפורום היא שצריך לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי.

טיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי יכול לשפר את המצב עד כדי כך שבכלל לא יהיה צורך בתרופות.

לא כתבת האם אתה מטפל גם במרכיב הפסיכולוגי, ולכן חשוב לי להעיר על כך.

בגדול, השאלה היא שאלה של נזק מול תועלת הדורש הפעלת שיקול דעת של כל מקרה לגופו. בכלל שיקול הדעת הזה, צריך לקחת בחשבון את החששות מהתרופות גם אם הן מוגזות בעיני הרופא.

הרופאים ישמחו לתת תשובה מפורטת יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניין להתחיל טיפול פסיכולוגי

פסח
    29/10/2014

היי שמוליק,

תודה רבה על תגובתך.

אני לא הייתי מעולם בטיפול פסיכולגי. כמו שאתה ממליץ, גם הרופאת משפחה שלי ועוד מספר אנשים קרובים אלי המליצו לי להתחיל במקביל טיפול פסיכולוגי. למרות שאני די ציני באופי שלי וסקפטי לגבי שיטות הטיפול הפסיכולוגי אני אכן התחלתי לחפש טיפול פסיכולגי. הרי אין לי מה להפסיד בעצם. אני מניח שטיפול קוגנטיבי-התנהגותי הכי יתאים לי.

יש המלצות לגבי פסיכולגיים קליניים שמטפלים בשיטה הקוגנטיבית-התנהגותית באיזור המרכז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין בשילוב קלונקס - התייעצות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/10/2014

בהחלט שאלה חשובה ומורכבת.
    וולבוטרין מאוד יעיל בחוסר אנרגיה, מוטיבציה ומצב רוח ירוד
    אך מנגד יכול להחמיר אי שקט חרדה, הפרעות שינה, שינוי בלחץ דם ודופק ועוד..

קלונקס לא טיפול להפרעות שינה ולא מומלץ, זמן מחצית חיים ארוכה מידי, עלול לפגוע ביעילות וולבוטרין במהלך היום ( פעולה הפוכה..)

יש צורך בהערכה.
    בירור מצב התנהגותי, פסיכולוגי, הייגינה של השינה
    הפסקת ממריצים ועוד.

לבעיות שינה - להשתמש בכדור שינה , אמביאן, או טונייט - ללא מרשם.
    ( חובה זהירות, לא לנהוד, לא לערבב עם אלכוהול ומעקב רופא סדיר).

לגבי וולבוטרין, לפעמים יש צורך להוריד מינון, ואו להוסיף ריספונד ואו
    לשנות טיפול, כגון: איקסל ( SNRI) שגם מעורר וגם נוגד חרדה ודיכאון.

אין תשובה פשוטה וחד משמעית, זה נטו שיקול קליני, בירור מטרות ובניית תוכנית טיפול משולבת ( תרופתית, פסיכולוגית, התנהגותית)
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו