מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לכדורים פסיכיאטריםצדק ואמת02/11/2014
למה אנשים שמשתמשים בכדורים פסיכיאטרים לא נכנסים לכלא? למה המשטרה לא עושה שום דבר בעניין? והאם זה חוקי לרשום לאנשים מרשמים לכדורים כאלה? הרי זה סמים לכל דבר, מה ההבדל בין קוקאין לתרופות האלה? למה המדינה לא מתערבת בנגע הזה? למה ריטלין זה חוקי וקנאביס לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק02/11/2014שלום.
אני ידוע בדעותיי שממש לא מעודדות שימוש בתרופות פסיכיאטריות בגלל תופעות הלוואי הקשות שלהן. אני מאמין שעדיף לטפל במרכיב הפסיכולוגי של הבעייה.
עם זאת, ישנם מטופלים שמעוניינים בתרופות - וזו זכותם ואין לנו עניין לדחוף את האף לעניינים האישיים שלהם.
ההדבל בין התרופות לסמים הוא בכך שהמינון של התרופות מבוקר בעוד שהמינון של הסמים אינו מבוקר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אנשים שטיפול תרופתי
לי02/11/2014עוזר להם.
מה אתה מנסה למכור?
שיחות עם פסיכולוג/ית מתנשא שמחזיר אותה אחורה ואתה חווה שוב פעם את הטראומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התכחשתי לכך
שמוליק02/11/2014שלום לי.
אכן, ישנם מטופלים שהתרופות עוזרות להם, וכתבתי מפורשות שזה לגמרי לגיטימי שהם ייקחו תרופות.
אני רוצה להעיר שטיפול פסיכולוגי הוא לא רק "חפירה" בעבר - זו בסך הכל שיטת טיפול המבוסס על הפרספקטיבה הפסיכואנליטית. ישנן הרבה מאוד שיטות טיפול. יכול להיות שנתקלת בעבר בשיטה שאיננה מתאימה לך או במטפל שאינו שלא התאים, ולא צריך בשל כך להטיל דופי על המקצוע.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זה לא משנה את העובדה שזה סמים
צדק ואמת04/11/2014הכדור עצמו הוא סוג של סם,אני לא צודק? שאני מסתכל על כדור פסיכיאטרי,אני מול הכדור,אני רואה בו סם,סם שיכול לשנות את הכימיה של המוח,ואת האישיות של הבן אדם. האדם הופך להיות הכדור שהוא לוקח,ולא האדם עצמו באמת,האני האמיתי שלו. זה כואב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאני בא להגיד בעצם
צדק ואמת04/11/2014זה שיוציאו תכדורים הפסיכיאטרים מחוץ לחוק,כמו שסמים הם מחוץ לחוק,ורק באישור רופא במקרים דחופים ומיוחדים,שישארו שימוש בזה,יש הרבה מקרים שבן אדם מתנגד לכדורים,ומפעילים עליו לחץ כאדי שיקח. זה כמו שידול לשימוש בסמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם בכלל יוציאו - לא כל כך מהר
שמוליק04/11/2014שלום.
אינני חושב שיוציאו את התרופות הפסיכיאטריות מחוץ לחוק. בוודאי שזה לא יקרה כל כך מהר.
דעתי ידועה; בעיניי עדיף להשקיע את מירב המאמצים בטיפול פסיכולוגי, במיוחד אם מדובר במטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות; אגב, אני מציע לך להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות מה דעתו על טיפול בשיחות (פסיכותרפיה).
יש הרבה אמת בכך שישנו שידול לקחת תרופות לפחות במרכיזים לבריאות הנפש (בי"ח פסיכיאטריים):
משום מה לא תמיד כשנתקלים בתופעות שיכולות להיות תופעות לוואי של התרופות, אז אומרים שמדובר בסימפטומים שליליים של המחלה, ולא מיידעים את המטופלים לכך שייתכן הסבר אחר.
גם במסגרות השיקומיות (הוסטלים ודיורים מוגנים) מחייבים את המשתקמים ליטול תרופות על פי המלצת הרופא המטפל שהרבה פעמים יכול לחשוש לקחת אחריות ולהסתבך עם משרד הבריאות.
ישנו גם עוד מושג מפוצץ; "דיכאון פוסט פסיכוטי". אינני רוצה לומר שאין דבר כזה, אבל אצלי, אני הרגשתי שהדיכאון בא בגלל בעיות תיפקוד שהיו תופעות לוואי של התרופות, ולא כאיזו גזירה של דיכאון שחייב לבוא אחרי פסיכוזה.
אני כבר כמה שנים רואה בפורום הזה במה טובה להעביר למטופלים את המסר שניתן לטפל בבעיות גם ללא תרופות, ובמיוחד למטופלים שייתכן שהם סובלים מתופעות הלוואי של התרופות. עם זאת, אני מכבד מטופלים שמעדיפים להמשיך לקחת תרופות.
לדעתי, צריך פשוט ליידע את הציבור על האפשרות של טיפול ללא תרופות, ולא צריך לכפות את הדיעה הזו על אף אחד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)