מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינוסמיה ואלצהיימר הקשר התרופתיCOPDרונן03/11/2014
ממצאים אחרונים כפי שפורסמו בכתב העת הרפואי B.M.J, קושרים בין מחלת האלצהיימר לבין תרופות לטיפול בהפרעות שינה וחרדה...
לדבריו של ד"ר אנטוני פריינטה, ממחברי המחקר "ככל שמצטברים הימים בנטילת התרופות כך גובר הסיכון העתידי להיות מאובחנים כלוקים בדמנציה". האם יש בזה משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תגובה????????
רונן04/11/2014למה לא עונים ? למה אין תגובה? זה מאוד חשוב לכולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה לך ד"ר דווידאר
רונן04/11/2014יפה לך ככה שאתה מתעלם משאלה כל כך חשובה ומהותית ..
זה בהחלט מפחיד שאתה לא עונה האם אתה לא יודע את התשובה או שאתה חושש שאחרים ידעו את התשובה?!
תיהיה אמיץ ד"ר ,אמיתי,ישר והוגן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר דוידאור כנראה יענה.
שמוליק04/11/2014שלום רונן.
אם תראה את ההתבטאויות הקשות והחריפות שהין לי לפני כשלוש שנים, כשהתחלתי להשתתף בפורום (חלקם נמחקו בשל כך), ותראה את ההתייחסות של ד"ר דוידאור - תוכל לקבל עליו רושם אחר...
אני בטוח שיש לו תשובה הולמת.
אני רוצה לומר את דעתי האישית.
מנסיון אישי של סבל מתופעות הלוואי של התרופות - משהו שעל פניו נראה שד"ר דוידאור מודע לו גם כלפי מטופלים אחרים - אני מאמין שעדיף להשקיע את הכוחות בטיפול במרכיב הפסיכולוגי של הבעייה, ובמיוחד כאשר מדובר במטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות.
ד"ר דוידאור כתב כמה פעמים שהוא מעדיף לתת מה שפחות תרופות, ושפסיכותרפיה היא הטיפול הטוב והנכון לטווח הרחוק, אבל מה לעשות שיש מטופלים שמעדיפים טיפול תרופתי ואפילו רק טיפול תרופתי...
צריך גם שיקול דעת של כל מקרה לגופו; לעיתים נדירות מאוד ובנסיבות מאוד מיוחדות, מתירים את השימוש בסמים ואפילו בסמים קשים.
מבחינתי - ואני בטוח שד"ר דוידאור יסכים איתי בנקודה הזו - אם כתוצאה מהמאמר הזה מטופלים יעדיפו את הטיפול הפסיכולוגי על פני הטיפול התרופתי, זה יהיה טוב מאוד, אבל זה לא יקרה כל כך מהר...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא ברור שמוליק!!!
רונן05/11/2014לא ענית בכלל על מה ששאלתי רק קשקשת...שאלתי שאלה מאוד ברורה ואתה ענית מה שנוח לך ושוב בילבלת את המוח עם הטיפול הרגשי שעדיף על טיפול תרופתי. ודרך אגב רוב הפיסכיאטרים נותנים טיפול תרופתי וממש לא רוב ולא חלק קטן מהאנשים מעדיפים טיפול תרופתי. תדייק בעובדות ואל תכתוב מה שנוח לך וניראה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן היקר
שמוליק05/11/2014שלום רונן.
קודם כל, עצם זה שהעלית את השאלה הזו - זה מעיד על יושר אינטלקטואלי. מישהו אחר היה אולי מעדיף להתעלם מהמימצאים שמערערים את התיזה שלו לגבי טיפול תרופתי.
אני מבקש שתשים לב למה שכתבתי: "צריך גם שיקול דעת של כל מקרה לגופו".
זו תשובה די ברורה. גם אם טיפול מסויים עלול לגרום לדמנציה, ייתכן שבמקרים מסויימים, זה מה שיהיה נכון לעשות למרות הסיכון הכרוך בכך. קח בתור דוגמא את התרופה לפונקס שידוע שהיא עלולה לפגוע בכדוריות הדם הלבנות. האם בשל כך נמנעים מלהשתמש בה?
צר לי, אבל נראה שלא הבנת את דבריי; רוב הפסיכיאטרים אכן מטפלים בפועל בתרופות כי אילו הם היו מעדיפים לטפל רק בשיחות, אז עדיף היה להם ללמוד פסיכולוגיה קלינית; זה מסלול קצר יותר. איננ יודע איך בדיוק הסקת מדבריי כאילו רוב הפסיכאטרים מטפלים בשיוחת. לא כתבתי דברים כאלה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן היקר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2014היי רונן..
אם היה ממש במימצא חד משמעי
תיהיה בטוח שה FDA האמרקאי היה מוציא הזהרות מזמן.
אני ב NEI , בראשות סטיבן סטול, הפסיכיאטר מס. 1 בעולם, לא מוזכר שום דבר בנדון, באמת שלא מדובר בפחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה NEI?
שמוליק06/11/2014שלום ד"ר דוידאור.
קודם כל - קבל פידבק חיובי; ידעתי שיש לך תשובה לשאלה של רונן, ואינך חושש לענות לו, ושבסופו של דבר הוא יקבל ממך תשובה. "סחטיקה" :-)
סתם מעניין אותי לדעת מה זה NEI.
תודה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותנן למה מחקת את ההודעה המקורית.
קאי15/11/2014שלי.
לשאלה של שמוליק.אני עניתי לו בדיוק את אותו הדבר ונתתו לו לינק לאתר.
מה הקטע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונן07/11/2014תודה ד"ר מעריך אותך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנקודה הזו אנו מסכימים
שמוליק09/11/2014גם אני מאוד מעריך את ד"ר דוידאור :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנקודה הזו אנו מסכימים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן..
קאי07/11/2014אני יכול להבחין שאתה לא כל כך בעד פסיכיאטריה.
וגם אני לא.
לגבי כל מחקר שתקרא הקשור לפסיכיאטריה לא תגיע רחוק.
הכל...אולייי,עלול,יכול להיות..אין שום עובדות.
אז אל תבזבז תזמן שלך על זה.
זה שתופעות פסיכיאטריות או פסיכולוגיות,או איך שלא תקרא להם,קיימות אין ספק.
הרבה בDSM שטויות..אבל חלק גדול מהופעות קיימות.
לצערי הרב פסיכיאטריה או פסיכולוגיה לא מצאו עדיין אף טיפול ברור ובטוח שיבטיח ריפויי.
רק טיפול בסימפטומים..וגם לא תמיד עוזר.
מה אני אגיד לך...החיים הם לא מה שחשבנו שיהיו כשהיינו ילדים אה?
אגב יש לי שאלה פילוסופית ליונתן.
לגביי OCD וגם סכיזופרניה.
האם שתי בעיות אלה לא מוכיחות באופן ישיר שבחירה חופשית הינה אשליה?
שאנחנו ממש כמו בובות על חוטים ואפילו על מחשבות ועל חוויות אנחנו לא יכולים לשלוט.
רק המחשבה שבחירה חופשית הינה אשליה מכניסה אותי לדיכאון.
חבל שאין דרך לבדוק ולדעת בוודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקאי
שמוליק09/11/2014שלום קאי.
רומן הוא ממש לא מה שאתה חושב. הוא דווקא טוען שהתרופות הפסיכאטריות עוזרות והוא הרבה פעמים תוקף אותי קשות על דבריי.
אני טופלתי בעבר בתרופות וסבלחתי סבל נוראי מתופעות הלוואי שלהן, וטיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי עזר לי עד שהיה אפשר להפסיק אותן. בשל כך, אני מעודד לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי, ובמיוחד כשמדובר במטופלים שמתלוננים על סבל ממה שיכול להיראות על פניו כתופעות לוואי של הטיפול התרופתי.
אינני מתעלם מהעובדה שישנם מטופלים שמצד עצמם מאוד מעוניינים בטיפול תרופתי, ושזה עוזר להם, אך צריך לתת תמונה נרחבת יותר על מנת שכל מטופל יחליט בעצמו במה הוא מעוניין להתמקד יותר. למרות זאת, הוא תוקף אותי כאילו אני מנסה לעשות דה-לגיטימציה לטיפול התרופתי או במטופלים שהחליטו שהם מעוניינים בו.
לגבי השאלה שלך על בחירה חופשית - זה אמור להיות ברור שינה בחירה כזו. אחרת איך אפשר להעניש פושעים; האם לא מענישים אותם על בחירתם הרעה?
אכן, בהרבה מקרים של פשעים ישנם נאשמים שמנסים לטעון כלפיהם שהם סובלים מבעיות נפשיות שהן יכולות למנוע מהם את הבחירה החופשית, אך גם אם זה נכון - מדובר במיעוט מבוטל. זו בכל אופן דעתי האישית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדוגמה שלך פשטנית מידיי לנושא.
קאי10/11/2014הדוגמה שהבאת לגביי בחירה חופשית אצל פושעים הינה פשטנית מידיי.
בחירה חופשית עד היום אי אפשר לדעת בוודאות אם זה אשלייה או לא.
האם זה היה נמנע שתחלה ותתאשפז ותעבור את כל מה שעברת?ובכן התשובה היא לא.אתה יכול להגיד "אם כך ואם כך" אז זה לא היה קורה לי.
אבל העובדה שזה כן קרה לך.סיבה תוצאה.
אפילו לא היה לך בחירה חופשית להיות פעיל בפורום זה.
סיבתיות בקיצור.
לא הייתה לך בחירה להיוולד,לבחור כיצד תראה פיזית..גובה,מוצא,היכן תיוולד,לאיזו משפחה,איפה תלמד בגן,ביסודי וכו' שאגב השפיעו על מי שאתה היום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שזה עניין של אמונה
שמוליק10/11/2014שלום קאי.
יש אמת בדבריך. גם אם ישנה בחירה חופשית היא מוגבלת בחוקי הטבע וגם בחוקים אנושיים שמטרתם לשמור על החברה.
אני נזכר עכשיו שישנו ספר שדן בין היתר בשאלה הזו; הספר "נצרות ופסיכיאטריה" של פרופ' מרדכי רוטנברג.
הוא טוען שעל פי האמונה הנוצרית הדוגלת בדטרמיניזם, ולפי זה ישנם אנשים "ארורים" ואנשים "ברוכים" ואם מישהו הצליח לעבור מקבוצה אחת לשנייה, זה מוכיח שלכתחילה הוא היה בקבוצה שאליה הוא עובר ולא הייתה הערכה נכונה.
לפחות על פי היהדות, הבחירה החופשית היא אקסיומה מרכזית. הדברים מופעים כבר בתורה. למשל: "הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ, הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה; וּבָחַרְתָּ, בַּחַיִּים" (דברים ל יח).
ואולי מדובר במחלוקת אמונית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)