מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנפרניל במקום ציפרלקס וקלונקסדוד03/11/2014
שלום רב,
במשך 5 שנים טופלתי בציפרלקס וקלונקס כך שבשנה האחרונה הגעתי לציפרלקס ב 30 מג וקלונקס 2 מג.
אחרי שהרגשתי לא טוב פניתי לבקשת סיוע מפסכיאטר מקומי דרך כללית .
הפסכיאטר הסביר לי שהקלונקס לטיפול בחרדות שלי ובאגרופוביה לא נותן פרי וכבר לא פעיל וזו הייתה טעות של פסכיאטר קודם לטפל בי בצורה כזו ושזה לא היה אחראי , רשם לי אנפרניל בשחרור איטי 75 מג והדריך אותי להוריד את הקלונקס בהדרגה.
אחרי תופעות לוואי מטורפות היום אני עם 75 מג אנפרניל , 0.5 קלונקס ו20 מג ציפרלקס ליום. יצרתי קשר עם הפסכיאטר לעדכן אותו שאני לא מצליח להרחיב את הגבולות עד היום אני לא מצליח להתרחק מהבעיה מבלי לחטוף התקף חרדה ונמנע לנסוע כלל. הסביר לי שכל המטרה היא לא להשאר במינון כזה של אנפרניל וצריך לפחות 2 כדורים מינון כפול.
למען האמת הבעיה שלי היא שאני מרגיש שהפסכיאטר לא נותן לי יחס אישי , אם אני כנה הוא אפילו לא זוכר אותי , כל פעם אני מזכיר לו מי אני ועם מה אנחנו מטפלים ועושים , בסוף מרגיש שזורק לי טיפול כזה בטלפון , כבר חצי שנה עברה מאז הפגישה הראשונה ותחילת הטיפול באנפרניל שזה אמור לשנות לי את החיים לשפר את האיכות שבהם לטענתו , אבל אני לא נפגשתי איתו בנוסף לטענתו עד שאתחיל את המינון הנוסף אין טעם להפגש כלל לפחות בחודש האחרון ואין צורך כזה .
האם זה אחראי לטפל בי ב2 כדורים של אנפרניל , האם זה באמת נכון ואני סתם מחפש תשומת לב לדעת שאני בסדר ? תוך כדי הורדת הציפרלקס מן הסתם ולהפרד מהקלונקס ? אני פשוט פוחד שאני עושה טעות ולא ארגיש טוב , תודה לעוזרים, דודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הרבה אמת בדבריך
שמוליק03/11/2014שלום דוד.
אינני רופא.
על פי ידע שאמור להיות נגיש וזמין לכל - ישנם סימני שאלה גדולים.
קודם כל, התלונה על היחס לכשעצמה מהווה די כדי לשקול להחליף רופא. גם אם התחושה הזו היא שלך בלבד ושאר המטופלים מרוצים ממנו - מדובר בעניין אינדבידואלי, ואם אינך מרגיש בנוח איתו - יש מקום לשקול את העניין.
ציפרלקס ואנפרניל הן תרופות אנטי-דיכאוניות, קלונקס היא תרופה שמטרתה להרגיע וגם לשינה, אך היא ממכרת.
אם הורדה של הקלונקס והעלאה של האנפרניל גרמה לחרדות, יש בהחלט מקום לחשוב האם האנפרניל היא בכלל תרופה שטובה לך, ולא ברור למה בדיוק הרופא הנכבד מצפה שיקרה אחרי הפסקת הקלונקס והעלאת המינון של האנפרניל.
כיוון שבכל זאת מדובר בעניין רפואי וכפי שכבר בהתחלה כתבתי - אינני רופא, אינני רוצה להטיל בו דופי סתם, וכדאי שתחכה לתשובה מהרופאים של הפורום, אבל אני משוכנע שישנו מקום לבקש מהרופא הסבר לשינוי התרופתי המתוכנן.
ובנוסף לכך, אני חושב שכדאי שתדע שכדאי לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי; זו גישתם העיקבית של רופאי הפורום.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנפרניל במקום ציפרלקס וקלונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014אסור ליטול בו בזמן אנאפרניל וציפרלקס, מסוכן.( תסמונת סרוטונין)
אם משנים, יש להפסיק את אחד התרופות ורק לאחר מכן להתחיל.
יש צורך בשילוב טיפול בשיחות, כגון CBT.
לא מומלץ טיפול בקלונקס מעבר לחודש.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)