מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחי עבר התעללות נפשית ופיזיתשירן03/11/2014
שלום רב,
אחי בילדותו עבר התעללות נפשית ופיזית קשה ע"י אבי (היום הוא בן 33), לפני כשנה הוא התנסה בסמים קשים (לא יודעת איזה סוג) והוא אומר שמאז הכל צף לו, שהוא ממש רואה את התסריטים שעבר בראש וזה לא מניח לו. לאחרונה הוא מתנהג ממש מוזר! הוא מאשים את כל העולם בחוויה שעבר, הוא ממשיך להשתמש בסמים (לא באופן תמידי), הוא החליט לתבוע את אבי על כל מה שעבר, החליט שהוא לא רוצה לדבר עם אימי (הוריי גרושים), לא עובד כבר שנתיים, כל פעם שאנחנו מדברים על זה הוא נמצא באיזה התפרצות זעם קשה על כולם.
הוא רוצה לעבור למושב בצפון (טוען שרק ככה לא תהיה לו גישה לסמים).
מדבר על כך שרצה בעבר להתאבד.
הוא לא מוכן לעבור ייעוץ פסיכולוגי או ללכת לגמילה, טוען שהוא לא מאמין בזה, ולא מאמין באנשים יותר.
אני מאוד רוצה לעזור לו, אני מפחדת לאבד אותו. האם העזיבה למושב בצפון תעזור לו באיזשהו אופן (כרגע גר בת"א)?
הוא ממש בהרס עצמי, כשאני שומעת אותו בהתקף עצבים על כולם אני ממש חושבת שהוא צריך להתאשפז בכפיה (זה ממש מפחיד!)
האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לעזור לו?
בבקשה עזרו לי לעזור לו, הוא ממש חשוב לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהיי אופטימית
שמוליק03/11/2014שלום שירן.
הסיפור שלך על אחיך באמת נוגע ללב.
בדרך כלל האמון של ילדים בהורים הוא אמון חזק יותר מאשר האמון באנשים אחרים, וכאשר אמון זה נפגע - והגיוני שהוא ייפגע בשל ההתעללות - יש בכך כדי לערער את האמון באנשים בכלל ובפרט באנשים המשתייכים למכוני גמילה ולשירותי בריאות הנפש.
לא ניתן לטפל במקרים כאלה מבלי לרכוש את האמון.
מה שנראה לי הכי חשוב זה שאחיך יהיה בהרגשה שאת נותנת בו אמון שאת איתו גם אם הוא חלילה יתדרדר ויגיע למקומות קשים.
לדעתי לא כדאי להתערב בהחלטתו האם לעבור לצפון. בצפון מחירי בדיור זולים יותר (אלא אם כן בכוונתו לגור בדירה גדולה לבד שזה יכול להיות יקר יותר מאשר לגור עם שותפים במרכז), ואם הוא אינו עובד במשך שנתיים, אז לא יהיה לו מאיפה לשלם שכר דירה (אא"כ יש לו כסף ולא ציינת את זה), וזה עלול לדרדר אותו אם הוא לא יעמוד בתשלומים ויצרכו לנקוט כנגדו סנקציות.
יכול להיות שלא יהיה ניתן למנוע התדרדרות במצב שתוביל לאישפוז כפוי...
בכל אופן, גם אישפוז כפוי זה לא סוף העולם; אני עברתי ארבעה אישפוזים ויצאתי מזה. צריך לנצל נכון את שירותי בריאות הנפש.
הטיפול יוכל לצבור תאוצה ברגע שיהיה לו אמון במטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחי עבר התעללות נפשית ופיזית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014מקרה מורכב ומצער.
התנהגות הרסנית שמתאימה להפרעות נפשיות על רקע סמים וכן אישיות.
יש צורך בגמילה , אשפוז במחלקה לתחלואה כפולה.
באם יש מסוכנות חיייבם לערב: רופא משפחה, רווחה, פסיכיאטר מחוזי, להזמין ביקור בית וכו..
לגבי נסיעה לצפון, קשה להעריך באופן מקצועי לגבי מסוכנות, חובה שאיש מקצוע יעשה זאת בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)