מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אישיות גבוליתמורן03/11/2014
שלום סובלת מבורדרליין חרדה חברתית התקפי פאניקה ואו סידי כרגע נוטלת 200 מ.ג לוסטרל כבר חודש החמרה בדיכאון נוטלת גם טגרטןל 600 בשל התקפי זעם קשים הרופאה רוצה להוסיף אביליפי במינון של 10 אך התרופה עולה יותר מ600 שח למי שאין אישור האם שווה להשיג אישור? האם יכול להועיל? סרקוול וריספרדל לא הסכמתי לקחת בכלל השמנה את ה ssri שינו הרבה בחודשים האחרונים אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא מעדיפה ריספרדל אבל אני חוששת מה
מורן03/11/2014אני חוששת מהשמנה לכן לא מוכנה ואביחפאי היא טוענת שגורם לאי שקט וכרגע אני באי שקט אהל עוזר חהתקפי זעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות גבולית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/11/2014הכי יעיל , על פי מחקרים, סרווקאל XR בסביבות 300 מ''ג
זה נחשב יחסית מינון קטן ולא תמיד משמין.
אביליפי - יכול להיות יעיל, אך בעייתי עד איזון, בתחילת הטיפול בדר'כ ניש אי שקט קשה חובה להוסיף נוגדי חרדה כגון קלונקס.
יש מקום לישקול טיפול בשיחות , כגון : CBT , DBT וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה לגבי הריספרדל??
מורן06/11/2014הרופאה הציעה סרקוול אך אני חוששת בנתיים נתנה לי ריספרדל במינון של 2 מ.ג חציתי אותו ולקחתי מיליגרם האם מותר בכלל לחצות? האם למשקל 60 זה יעיל? ויכול להספיק ביחד עם לוסטרל 200 והאם יגרופ להשמנה??? אני שנים מטופלת ואחרי ירידה של 30 קילו וממש לא רוצה להחזיר אותם בנוסף או סידי לא פשוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה התיחסות נוספת זה דיי חשו
מורן06/11/2014חשוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק??
מורן06/11/2014האם תוכל לענות לשאלתי לגבי הריספרדל? ממש דחוף לי בנוסף האם הגיוני רעב מטורף בגלל לוסטרל חודש??? לפני כן נטלתי רסיטל ולא עשה כזה תאבון אך הפסיק לעבוד גם לןסטרל לא ממש עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנצל
שמוליק06/11/2014שלום אור.
אני מתנצל שלא הגבתי.
השמנה היא תופעת לוואי שכיחה הן של התרופות האנטי-פסיכוטיות (ריספרדל וכנראה שגם אביליפי) וגם של תרופות אנטי-דיכאוניות. ד"ר סמואל (מהפורום של הילדים והנוער) הסביר פעם שהתרופות גורמות לתיאבון מוגבר, ואינן משנות את המנגנון של הגוף האחראי על פירוק המזון.
לדעתי, יש גם מרכיב פסיכולוגי; האכילה יכולה הרבה פעמים לנחם, והיא אמורה לספק צרכים פסיכולוגיים מעבר לצורך הקיומי.
אני חושב שאין תשובה סוחפת וגורפת לשאלה של האיזון הנכון בין התועלת של תרופה לעומת הנזק של תופעות הלוואי; נדרש שיקול דעת מותאם אישית לכל מטופל. הרופא המטפל צריך לשתף את הטופל בתהליך תוך גילוי רגישות לצרכיו של המטופל.
אני גם אומר שאפשר לטווח הרחוק לחשוב על ניטרול המרכיב הפסיכולוגי של הבעייה, שיכול להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות. גם בעניין הזה, צריך לאפשר לכל מטופל לנקוט בגישה שלו למה הוא נותן משקל כבד יותר לטיפול התרופתי או לטיפול הפסיכולוגי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה התיחסות נוספת זה דיי חשו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/11/2014מותר לחצות
משקל פחות רלוונטי, יותר חשוב התגובה הקלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל מאוד חשוב
מורן06/11/2014מה זאת אומרת לא חשוב??? מאוד חשוב לי המשקל גם אחרי לידה שניה אם לא היה חשוב לי המשקל הייתי חוזרת לדפלפט שמאוד ניפח ובכל זאת הגיוני שריספרדל במינון כזה יעשה אותי מאוד רעבה אחרי יומיים?? או שזה הלוסטרל עדיין??? וסתם מסקרן אותי לגביך האם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)