מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריזמהאדוה09/11/2014
התחלתי טיפול תרופתי בפריזמה עקב חרדות ולאחר שישה שבועות שבהן לא הורגש שיפור הרופא המליץ לעלות מינון ל-40 מ״ל עברו עשרה ימים מאז שעליתי במינון ועדיין אין שיפור האם התרופה לא מתאימה לי? או שכדי לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014אם תחת 40 מ''ג אין שום תגובה ושיפור, יש מקום לשיקול לשנות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אמר לי
אדוה13/11/2014שצריך לחכות עוד חודש וחצי מאז שהעלתי את המינון ל40
ואם אחרי חודש וחצי לא תהייה הטבה נעלה ל 60 מ״ל
לא דיבר איתי על החלפת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא אמר לי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/11/2014אם היה תגובה חלקית קטנה .. אז יש רציונל למצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשערה
שמוליק13/11/2014שלום סימה.
אינני רופא, ומדובר בשאלה שאיננה טריביאלית, אבל יש לי השערה הגיונית:
לכל רופא ישנו נסיון שונה, ולכן יכול להיות שד"ר דוידאור היה מעדיף להחליף תרופה אם 40 מ"ג אינם נותנים את התוצאה, ואילו על פי נסיונו של הרופא שלך צריך לנסות להעלות את המינון ל 60 מ"ג לפני שמחליפים את התרופה.
זה לא אומר בהכרח שאחד צודק והשני טועה.
על כל פנים, זה תלוי גם בך, ויש לך מילה בעניין, ואם נראה לך שצריך לנסות תרופה אחרת כדעתו של ד"ר דוידאור - את יכולה לבקש מהרופא שלך לנסות תרופה אחרת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ניקול13/11/2014אני אכן מבולבלת וחוששת מהמצב אולי אבקש להחליף כדור
איזה כדור מומלץ לחרדות ואגור פוביה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי בכל מטופל באופן אינדבידואלי
שמוליק13/11/2014שלום ניקול.
הטיפול התרופתי צריך להיות מותאם לכל מטופל באופן אינדבידואלי.
המגוון של התרופות הפסיכיאטריות גדול באופן יחסי ממגוון התרופות בתחומי הרפואה האחרים.
הרבה פעמים הרופאים עושים ניסוי ותהייה עד שמוצאים את התרופה המתאימה למטופל בצורה שהיא טובה מספיק.
הכי טוב זה לקבל את ההמלצה של הרופא המטפל שמכיר אותך ואת מצבך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק
ניקול23/11/2014הציפייה שלי היתה להתחיל טיפול תרופתי שיביא אותי לאיזו שהיא רגיעה מסויימת המאפשרת התמודדות יותר טובה עם הטיפול הפסיכולוגי
איך התאכזבתי כשגיליתי שהפרוזק לא עוזר והרופא לא מתלהב לרשום לי טיפול אחר
נוסף לזה אני פוחדת מתופעות הלוואי של הכדורים ולכן גם לא ממהרת להחליף
ניראה לי שאין ברירה אלה להשקיע בטיפול cbt
האם לפי ניסיונך הטיפול הפסיכולוגי עוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ששיגעתי את הרופא
אדוה23/11/2014הוא אמר לי שאם אני מאוד רוצה אפשר להחליף את הפריזמה למרינול 75 מ״ל או להוסיף ואבן אחד ליום
המרינול לא ניראה לי אחרי שקראתי עליו באינטרנט הוא נשמע לי מפחיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
שמוליק23/11/2014שלום ניקול.
מנסיוני האישי, טיפול פסיכולוגי עוזר.
הרופאה שלי אומרת שישנם גם מטופלים שהתאכזבו מטיפול פסיכולוגי, והם ממש רוצים תרופות. העניין תלוי בכל מטופל באופן אינדבידואלי.
אם כבר התאכזבת מהתרופות - אז שווה לנסות טיפול פסיכולוגי.
מה שלדעתי צריך לקחת בחשבון, זה שצריך להרגיש בנוח עם המטפל. הרבה פעמים, אין התאמה בין המטפל למטופל - מבלי שיש בכך כדי להעיד על מקצועיותו של המטפל - ובשל כך הטיפול אינו מניב פירות.
גם בנקודה הזו - תסמכי על ההרגשה שלך. "יודע לב מרת נפשו".
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)