מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופריה וזיכרוןאמילי11/11/2014
לום, יצא לי לקרוא באינטרנט על ההקשר הזה ואני רוצה לברר האם יש קשר?
אני שוכחת לפעמים איך נראה מקום שאני צריכה לרדת בו באוטובוס ושוכחת שעות שקבעתי ושמות של מקומות....
ואני סכיזופרנית אז האם באמת יש קשר בין סכיזופרניה וזיכרון?
עוד שאלה, אם ברצוני טיפול פסיכולוגי אך שיהיה בו גם טיפטל פסיכיאטרי עם מתן כדורים איזה ממולץ? קליני? או אחר
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה השנייה
שמוליק12/11/2014שלום לרה.
אין לי תשובה לשאלה הראשונה, הרופאים ישמחו לענות :-)
בתשובה לשאלה השנייה: הכל מותר. אפשר ללכת לפסיכולוג קליני או לעובד סוציאלי קליני לטיפול בשיחות (אין בסמכותם לרשום תרופות) וללכת לפסיכיאטר לצורך הטיפול התרופתי, ואפשר גם ללכת לפסיכיאטר על מנת לקבל גם טיפול תרופתי וגם טיפול בשיחות. הנקודה היא שישנם פסיכיארים שבפועל אינם מטפלים בשיחות, אע"פ שהם היו חייבים לעבור הכשרה על מנת לטפל בשיחות כדי לקבל רשיון של רופא פסיכיאטר.
השיקול המרכזי בבחירת המטפל בשיחות, צריך להיות בהרגשה סובייקטיבית שלך עד כמה ישנה כימיה בינך לבין המטפל. הרבה פעמים אין התאמה שאין בה כדי לערער על המקצועיות של המטפל.
כל טוב ובהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופריה וזיכרון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/11/2014בהחלט יש קשר לזיכרון. סכיזופרניה מחלה של המוח.
לכן חשוב להתמיד בטיפול, עדיף דור חדש, להקפיד על שינה איכותית ומספקת, תזונה נכונה ולהימנע מאלכוהול וסמים.
טיפול פסיכולוגי תמיכתי בשלב ראשון יהיה עדיף ( עו'ס, פסיכולוג ואו פסיכיאטר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אמילי13/11/2014אך האם מה שהזכרתי לגבי בעייתי הזיכרון שלי נראת לך קשורה לסכיזופרניה?
והאם פסיכולוגית קלינית היא ראשית לתת כדורים פסיכיאטריים ויש לה סמכות בדיוק כמו של פסיכיאטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק13/11/2014שלום אמילי.
נראה לי שמה שד"ר דוידאור אמר, זה שיש קשר, וסכיזופרניה יכולה לגרום לבעיות של זיכרון.
האם אצלך זהו הגרם? יכול להיות שישנם גורמים נוספים, וכדאי לבדוק את העניין עם הרופא המטפל.
נכון להיום, במדינת ישראל פסיכולוג אינו מורשה לרשום תרופות. הסמכות הזו נתונה רק לרופאים, אבל אפשר לקבל תרופות פסיכיאטריות גם מרופא המשפחה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)