סכיזופריה וזיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופריה וזיכרון
    אמילי
    11/11/2014

לום, יצא לי לקרוא באינטרנט על ההקשר הזה ואני רוצה לברר האם יש קשר?
    אני שוכחת לפעמים איך נראה מקום שאני צריכה לרדת בו באוטובוס ושוכחת שעות שקבעתי ושמות של מקומות....
    ואני סכיזופרנית אז האם באמת יש קשר בין סכיזופרניה וזיכרון?

עוד שאלה, אם ברצוני טיפול פסיכולוגי אך שיהיה בו גם טיפטל פסיכיאטרי עם מתן כדורים איזה ממולץ? קליני? או אחר

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופריה וזיכרון

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה השנייה

שמוליק
    12/11/2014

שלום לרה.

אין לי תשובה לשאלה הראשונה, הרופאים ישמחו לענות :-)

בתשובה לשאלה השנייה: הכל מותר. אפשר ללכת לפסיכולוג קליני או לעובד סוציאלי קליני לטיפול בשיחות (אין בסמכותם לרשום תרופות) וללכת לפסיכיאטר לצורך הטיפול התרופתי, ואפשר גם ללכת לפסיכיאטר על מנת לקבל גם טיפול תרופתי וגם טיפול בשיחות. הנקודה היא שישנם פסיכיארים שבפועל אינם מטפלים בשיחות, אע"פ שהם היו חייבים לעבור הכשרה על מנת לטפל בשיחות כדי לקבל רשיון של רופא פסיכיאטר.

השיקול המרכזי בבחירת המטפל בשיחות, צריך להיות בהרגשה סובייקטיבית שלך עד כמה ישנה כימיה בינך לבין המטפל. הרבה פעמים אין התאמה שאין בה כדי לערער על המקצועיות של המטפל.

כל טוב ובהצלחה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופריה וזיכרון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2014

בהחלט יש קשר לזיכרון. סכיזופרניה מחלה של המוח.
    לכן חשוב להתמיד בטיפול, עדיף דור חדש, להקפיד על שינה איכותית ומספקת, תזונה נכונה ולהימנע מאלכוהול וסמים.
    טיפול פסיכולוגי תמיכתי בשלב ראשון יהיה עדיף ( עו'ס, פסיכולוג ואו פסיכיאטר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אמילי
    13/11/2014

אך האם מה שהזכרתי לגבי בעייתי הזיכרון שלי נראת לך קשורה לסכיזופרניה?

והאם פסיכולוגית קלינית היא ראשית לתת כדורים פסיכיאטריים ויש לה סמכות בדיוק כמו של פסיכיאטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    13/11/2014

שלום אמילי.

נראה לי שמה שד"ר דוידאור אמר, זה שיש קשר, וסכיזופרניה יכולה לגרום לבעיות של זיכרון.

האם אצלך זהו הגרם? יכול להיות שישנם גורמים נוספים, וכדאי לבדוק את העניין עם הרופא המטפל.

נכון להיום, במדינת ישראל פסיכולוג אינו מורשה לרשום תרופות. הסמכות הזו נתונה רק לרופאים, אבל אפשר לקבל תרופות פסיכיאטריות גם מרופא המשפחה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו