מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיהנאור12/11/2014
רציתי לדעת אם פה אני יכול לקבל תשובה על זה ? זה דחוף לי! אז בקצרה אני בן 22 עשיתי צבא שנתים וחצי דרש ממני מלא כוחות נפשיים קיצרו לי עקב נער אפול ובעיות ..אני לא מצליח להסתדר אם אנשיפ אני לא מצליח להסתכל בעינים אולי בקושי אני בנאדם שלא מדבר ואולי גם חרדות..עכשיו ניראלי שיש לי אספרגר אבל הבעיה שאין לי אבחון לאספרגר..ואני רוצה ללכת לועדה להוציא נכות..בלי אבחון יתנו לי נכות? או שישלחו אותי לאיזה מקום? או שמספיק שאני יגיד חרדות וכאלה ושאני לא מרוכז ..עזרה ממכם מישו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק12/11/2014שלום נאור.
אינני רופא, אבל אנסה לעזור.
לדעתי, הכי חשוב זה קודם כל לברר האם אתה רוצה להצליח לתקשר עם אנשים וכך תוכל להתקדם ולהתפתח, או שהחלטת להרים ידיים ואתה רוצה גושפנקא לכך.
סתם כך לא נותנים איבחון של אספרגר, ובוודאי שלא נכות.
בכל אופן, נכות זה לא גן עדן. הקיצבה היא בסדר גודל של מחצית משכר המינימום, וכדאי שתהיה שאיפה לעבוד קצת על מנת לחיות בכבוד.
אני מציע לפנות לפסיכיאטר לצורך הערכה מקיפה יותר על מנת לדעת מה מצבך, והאם הכיוון צריך להיות התמודדות או תביעה לקיצבת נכות. הרופא יוכל לעזור, בין בהתמודדות, ובין במתן חוות דעת לצורך הגשת תביעה לקיצבה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאור
נאור13/11/2014שמוליק אני חושב שלאחר שיחה בועדה הם שולחים לסוג של אבחון שנקרא אשפוז יום בבריאות הנפש לא? אספרגר זה לא נכות? זה סוג של אוטיזם אני לא יודע איך לתקשר אם הסביבה תמיד אם העינים למטה ולא מדבר..תמיד מרחף בכלל בעבודה שיש בה רעש הרבה אני מאבד את זה..יש לי בנוסף פחדים מפחד מהלילה שבו הכל נראה יותר מאיים ...איזה התמודדות אז ? וגם אם אקבל קצבה אפשר לעבוד 8 שעות רגיל אם תלוש כמו כל בן אדם לא? מקוה שיתנו ל פה עוד חוות דעת ויקראו הכל מהכל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הרבה בעיות בחיים
גורדון13/11/2014יש מצבים קשים,יש הכל,מציע לך לא להתעסק עם תרופות ועם פסיכיאטריה ביכלל,תנסה לעזור לעצמך כמה שאתה יכול בכל דרך אפשרית,לא מציע לגעת בתרופות,אם עוד לא נכנסת לזה אז אל תיקח תסיכון הזה לא שווה את זה,תנסה לקבל עזרה,תעשה דברים שאתה אוהב,תאמין בעצמך,זה לא משנה כמה כדורים תיקח,בסוף אנחנו צריכים להתמודד עם מה שיש ואף פסיכיאטר לא יהיה שם במקומנו.
עצה שלי אם הוצאת קיבצה אז סבבה,רק אל תתפתה לקחת תרופות גם אם יש לך חרדות או לא משנה מה. יש לך אפשרות לנסות ויטמינים ומינרלים כמו אבץ ודומיהם,אין להם תופעות לוואי,לא מתמכרים אפשר תמיד להפסיק לקחת אבץ או מגנזיום,הם יתנו לך פחות או יותר תוצאות דומות לתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי די?
אמילי13/11/2014זה לא שחור או לבן, ואתה לא ד"ר אז אל תציע לבן אדם שלא יחשוב אפילו על תרופות כי להרבה זה עוזר.
אין ךו בכלל אבחנות ממשיות על סמך למה וכמה אתה נותן לו כאלו הצעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מדבר מנסיון אישי שלי
גורדון14/11/2014ומה שחוויתי על בשרי,זה לא מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשניכם צודקים
שמוליק14/11/2014שלום לגורדון ולאמילי.
כל מטופל מגיב אחרת לתרופות. אני בטוח בכנות דבריו של גורדון, שההתנסות עם התרופות לא הייתה בשבילו טובה. גם לי באופן אישי הייתה התנסות לא טובה, אבל אכן ישנם מטופלים שהתרופות עוזרות להם, וישנם גם מטופלים שמאוד רוצים תרופות.
מהסיבה הזו, ומתוך השקפה הרואה בחירות ערך חשוב מאוד, אני אומר שכל מטופל צריך לבחור בדרך שלו; לטפל עם תרופות בלבד, לשלב תרופות עם שיחות, או לטפל בשיחות בלבד.
שניכם צודקים, ולדעתי אתם צריכים לכבד אחד את השני.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שחווית הוא לא מה שהןא חווה
אמילי14/11/2014אני חווה אחרת אתה אירת והוא אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנסו שמוליק ואמילי בבקשה
גורדון15/11/2014מהניסיון האישי שלי וההרגשה שלי,חיים על תרופות ועל אנטי פסיכוטי במיוחד הם לא באמת חיים במלוא מובן המילה,זה כמו להשוות בין פרח שעשוי מפלסטיק לפרח אמיתי,פרח מפלסטיק את תשקה אותו,תהרוס אותו,הוא לא ירגיש כלום ולא יקרה לו כלום,פרח אמיתי אם תשקה אותו הוא יצמח,אם לא הוא ינבל,וכו.. ככה גם הבן אדם!!
אני מקווה שמישהו פה בעל שכל אנושי הבין את הכוונה שלי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגמרי, אבל ישנם מטופלים אחרים
שמוליק16/11/2014שלום גורדון.
אני גם כן לקחתי תרופות פסיכיאטריות, ותופעות הלוואי שלהן, ובמיוחד של האנטי-פסיכוטיות היו ממש בלתי נסבלות.
אני גם ראיתי עוד הרבה מטופלים בשלוותה איפה שהייתי מאושפז שמרגישים את אותה ההרגשה.
אבל אין להתעלם ממטופלים אחרים שהתרופות האלו משפיעות עליהם פחות חזק, ואין להתעלם ממטופלים שמאוד רוצים תרופות, וביניהם גם קיימים מטופלים שסובלים מהתרופות.
המצאותם של מטופלים שתגובתם לתרופות שונה, איננה מערערת כהוא זה על החוויה שחווית או שראית; ממש לא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש שמעדיפים תרופות
גורדון16/11/2014ביכלל בן אדם שסובל ממשהו,יחפש פתרון בצורה כלשהי,לי כל השילוב של התרופות ועוד כל מיני דברים טבעיים שלקחתי,החליש בצורה משמעותית את העוצמה של הרגשות,ואני בתור בן אדם שהרגש זה המנוע שלו,וחייב לחוות את הדברים בצורה טוטאלית,החלשה של הרגשות משמעותה ממש לכבות לי את המנוע של החיים. מה גם שהיכולת היצירתית ירדה,והזיכרון,והחשיבה,משהו שם השתבש קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק13/11/2014שלום נאור.
באמת שאני לא ממש יודע עד הסוף מה זה אספרגר, ולכן זה מאוד הגיוני שאני טועה בהערכתי כפי שאתה טוען.
בגדול, ההליך של תביעת קיצבת נכות (את זה לפחות אני עשיתי, אז יש לי קצת מושג מה זה) מתחיל בהגשת תביעה באמצעות מילוי טפסים של הביטוח הלאומי. כמובן שאחד מהטפסים העיקריים והחשבות הוא חוות דעת של רופא. בהמשך התהליך יכולים לזמן אותך לבדיקה נוספת של רופא השלוח מטעם הביטוח הלאומי.
כמובן שניתן לעבוד ואפילו במשרה מלאה; זה חלק מזכויות היסוד של אזרחים במדינת ישראל.
כל עוד המשכורת איננה עולה על סף מסויים (עד כמה שידוע לי בערך 7,000 ש"ח בחודש, לא בדקתי, ואל תתפוס אותי על זה), ממשיכים לקבל קיצבה.
והאמת היא שגם אם תקבל, זה ממש לא צריך למנוע ממך לנסות למצוא עבודה ואפילו עבודה מכובדת למרות המגבלות - מותר לך לנסות וכמובן גם להצליח :-)
מה שגורדון כתב שלדעתו כדאי לברוח מתרופות, יש לי נטייה חזקה מאוד להסכים כי גם אני לא הסתדרתי עם התרופות, ואני מחשיב יותר את הטיפול הפסיכולוגי.
עם זאת, כל מטופל זה משהו אחר; יש מטופלים שממש רוצים תרופות, יש מטופלים שהתרופות מטיבות איתם לעומת תופעות הלוואי, וכל מטופל צריך להחליט על הדרך המתיאמה לו ביותר.
בקיצור, איך שלא יהיה צריך לפנות לרופא על מנת לקבל חוות דעת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לשמוליק ונאור
אנונימוס13/11/2014אספרגר זו הפרעה על הספקטרום האוטיסטי, אני חושב שבDSM החדש הם כבר לא נחשבים.
הספקטרום האוטיסטי מתחיל באוטיסטים ונגמר בPDD NOS שבמדריך החדש שינו את הקריטריונים אז הם כבר לא נחשבים גם כן אספרגר זה הפרעה יותר קלה מPDD NOS ההגדרה המחודשת שלהם לפי הקריטריונים החדשים רלוונטית לזכאות לקצבאות וכו'.
חוץ מזה שביטוח לאומי נותן קצבה לפי צמצום כושר השתכרות לא משנה מהי המחלה שלך אם לא תקבל אחוזי אי כושר השתכרות לא תקבל קיצבה לפי מה שאתה אומר אתה עובד 8 שעות כך שלא חל צמצום בכושר השתכרות שלך אז כנראה לא תהיה זכאי.
ד. א. חרדות וכולי אופיינים לבעלי רגישות ובעיות תקשורת וגם אם אתה לא מטופל תרופתית ואין לך חוות דעת מסודרות ומעקב לא תהיה זכאי בטוח לקצבה ובשביל 2000 שקל לא שווה להתחיל ת'זבל של התרופות אלא אם כן פסו כל האפשרויות השונותץ
בהצלחה רבה.... מקווה שעזרתי...
נ.ב.
לשמוליק.
אחרי שיש לך קיצבה צמיתה אתה יכול לעבוד ועד 3 שנים אתה יכול להפסיק ולקבל את הקיצבה מב שנקרא חוק ולרון כמו רשת ביטחון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)