מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה.קאי15/11/2014
אדם שנכנס למשרד של הפסיכיאטר מספר ומספר מה מפריע לו.
סבבה.
נגיד ואיבחנו אצלו דיכאון,או משהו אחר.
מתחילים בטיפול התרופתי.
עכשיו משום שהכדור בעל תרכובת כימית מסויימת שאמורה להשפיע על חלק מסויים בתפקוד המוח,מן הראויי שתיעשה בדיקת מעבדה(שלא קיימת)לוודא שחלק זה במוח בכלל צריך שיישנו את תיפקודו.מה אם הכל כבר עובד כראויי?נוסף על כך אין שום דרך לעקוב אחריי הטיפול התרופתי.כי שוב אין שום בדיקת מעבדה.
זה מאוד מסוכן מה שהולך כאן.לתת אבחנה של מחלה על פי שיחות,לתת כדורים על פי שיחות,לעלות את המינון על פי שיחות,להפסיק עם הכדורים על פי שיחות.
אין פה אף כלי מדעי אחד לאבחון המחלה,לטיפול במחלה,ולמעקב אחריי המחלה.
זה בדיוק אותו דבר כמו להזריק לחולה סכרת אינסולין בלי לבדוק את הדם שלו.
השאלה שלי היא כזאת.
הרי זה כבר ידוע שהפסיכיאטרים משנים אבחנות לבן אדם כל שני וחמישי.
יום אחד הוא בי פולרי,יום אחר הוא סכיזופרני.זה לא משנה..תקראו לזה איך שתצרו אין שום הבדל גם ככה היום הטיפול התרופתי עבר אנדרלמוסיה וכל הכדורים מכל המשפחות ניתנות לכל המחלות כמעט.
ובכן,השאלה שלי היא האם אינו חל שיבוש לצמיתות באזור במוח שמטופל לאורך זמן אך איינו נזקק לטיפול.(כמו לתת אינסולין לאדם שאין לו סכרת)האם לא ייגרם נזק לתמיד ואף יכול לעורר מחלות שונות ובעיות נוספות?
אני מצפה לתשובה פשוטה וכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה אחי
גורדון15/11/2014יכול להגרם שינוי במערכת העצבים,יכולים להגרם נזקים,זה חומר כימי שפועל על המוח,והוא יכול לשנות את הפעילות של המוח,אני אומר את זה על סמך חוויה אישית שלי,מבן אדם שמערכת העצבים שלו פועלת נורמלי יכולים להפוך לנכים,וזה מוח,מרכז השליטה של האדם,לא מומלץ לקחת את הסיכון ולגעת שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולמי שהבעיות שלו לא כך כך חמורות
גורדון15/11/2014וקיצוניות,וצריך איזה עזרה זמנית והרגעה,יכול לנסות ויטמינים ומינרלים במינונים שהוא יבחר,זה לא ממכר,לא מחייב,ואני נשבע שזה עושה פעולה של הרגעה מצויינת. זה מניסיון אישי שלי,לא למהר לקחת תרופות יש דברים שעושים את אותם התוצאות בדרך יותר בריאה וטבעית!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמציאות מורכבת יותר
שמוליק16/11/2014שלום קאי.
נצחיל נזה שהרופאים של הפורום ובמיוחד ד"ר דודיאור מעדיפים לתת מה שפחות תרופות. אני מציע לך להיכנס לאתר של ד"ר דוידאור ולראות מה הוא כותב על פסיכותרפיה.
ישנם בדיקות שמראות את ההשפעות של התרופות ואת הפעילות המוחית, אך משתמשים בהם לצרכי מחקר בלבד.
אני מסכים איתך שלהרבה רופאים ובמיוחד לרופאים שנדרשים לטפל בכפייה, אין יותר מדיי מושג מה זה סבל מתופעות הלוואי של התרופות.
אני חושב שזה טוב ונכון שהדברים מקבלים במה. צריך ליידע את הציבור על כך שהרבה מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות ושישנן אלטרנטיבות, ובמיוחד פסיכותרפיה שניתנת בפועל ע"י הרופאים הפסיכיאטרים. זו פונקציה שצריך לנצל אותה היטב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/11/2014האבחנה בפסיכיאטריה מבוססת על תצפית ( התרשמות מהמטופל) וכן תיאור ( תוכן ).
האבחנה מדוייקות מאוד כאשר מדובר בתסמונת, לדוגמה, כאשר אדם דיכאוני ועצוב, לא צריך להיות פסיכיאטר לזהות זאת...
לפעמים יש מצבים חופפים, והאבחנה המדויקת דורשת מעקב על פני ציר הזמן.
אכן פסיכיאטריה מהווה אתגר אבחוני וטיפולי, לפעמים הרבה יותר מרפואה כללית ( ששם יש אתיולוגיה, פאתולוגיה, אמצעי אבחון... ועוד..).
התרופות הפסיכיאטריות כאשר נלקחות באופן אחראי , מבוקר ותחת פיקוח רופא, לא מסוכנות, נהפוכו, מחקרים רבים מראים על האפשרות לשיפור תיפקוד המוח, אותם קישורים ורשתצות עצביות, שינוי בחומר המוחי, הדלק, BDNF ועוד..
אדם קיום אשר סובל לאורך זמן, ללא טיפול מתאים, סובל ומעבר לזה יש שינוי במבנה המוח, ירידה בנפח, לפחות בחלק המקרים ניתן להוכיח זאת בהדמייה, .. אדם שלא רוצה לחיות, לא נהנה, ללא יצר מיני ובמצב דיכאוני, אשורים במוח לא מתפקדים, לרבות מערכת הלימבית ( האחראית על הישרדות, המשכיות ועוד..).
טיפול תרופתי ופסיכולוגי יכול לשנות ולשפר את התיפקוד הפגוע במערכות מוחיות הנ''ל ואף להחזיר את המוח לתפקיד תקין.
מאחל רק בריאות ואושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה
שמוליק17/11/2014שלום ד"ר דוידאור.
בשאלה המקורית לא היה שום איזכור על סבל אפשרי מתופעות הלוואי של התרופות.
מתוך חוויה אישית שכבר ידועה לך, אחרי כל טחינות השכל שלי בפורום, הייתה הרגשה של אטימות מוחלטת לנושא מצד הרופאים.
כפי שציינתי, ההסבר שניתן לי על העייפות וחוסר היכולת לתפקד היה "סימפטומים שליליים של המחלה".
אני בטוח שאחרי כל טחינות השכל האלו, לפחות הרופאים בפורום, ואתה במיוחד, יכולים לגלות רגישות הבנה והכלה הרבה יותר טובה לנושא. הבנה זו, בהחלט תשפר את האמון במטפלים, שזהו אבן יסודית בהצלחת הטיפול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני איתך ד"ר
רונן18/11/2014אני מסכים איתך ד"ר לגמריי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתי המלומדה ,קרא הלוך חזור...
שכני השכנה17/11/2014רשמת ואני מצתתת כאן אותך- "זה בדיוק אותו דבר כמו להזריק לחולה סכרת אינסולין בלי לבדוק את הדם שלו. " מאמי אולי אתה רוצה להזריק לחולה אינסולין בלי לילמוד 7 שנים רפואה? ללא לימודי רפואה? כך נישמעת לי כול ההודעה שלך כאן ,תגיד לי אתה רציני בפניה שלך פה לדוקטורים מכובדי... אתה בה לפקפק באמינות ואמיתות לימודי הפסיכיאטריה וביכולת השיפוט של פסיכיאטרים שלמדו לידיעתך מיקצוע מדעי. כן כן בחורצ'יק רפואה/פסיכולוגיה אלה אכן כן מיקצועות מדעיים בדיוק כלימודי מתמטיקה באוניברסיטה ,כול הנילמד בהם ניבדק נוסה (כמובן על עכברים וחיות אחרות ולא על אנשים....החיות הנעלות כמונו) .מאמי הירגע בבקשה ,באמת אתה צריך קצת להירגע ואף פעם פשוט אף פעם על תציג בפומבי כך את הפסיכיאטריה ואתה העוסקים בה, למה אתה לא נישמע לי כול כך טוב ולכול העוסקים /לומדים את המיקצועות הרפואיים באשר הם. אתה מציג אותנו בצורה לא טובה / לא נאה כשקרנים לא אמינים שלא בודקים את מצבו של המטופל כמו שצריך? לא עושים לו c.t. מוח לפני הטיפול....מאיפה אתה מביא לי את זה אה? אתה הרופא כאן או שהרופאים שעונים פה הרופאים פה אה? אתה לא יודע מה מקומך בעולם הזה? מי אתה ומה אתה? רוץ מהר לפסיכולוג וגם לפסיכיאטר שאת ה-c.t. מוח לא יעשה לך לפני הטיפול איתו כי לא עושים c.t. מוח לפני בדיקה פסיכיאטרית ואת הדם שלך לא יבדוק בבדיקת הדם המדוייקת והיפה בישביל לתת את האינסולין...מאמי אתה חי בסרט. צא צא מהסרט שלך. כי העולם מסביבך וכך גם הפסיכיאטרים פה ואלו המיסכנים שמטפלים באנשים כמוך ממש לא חיים בסרט. צא מהסרטים למה אף אחד לא יהיה שם איתך.
גם לא אני.
ובזה היסתיימה פה תשובתי הארוכה אליך.....ומשך הזמן הרבה שגרמת לי לחיות איתך את הסרט שלך.
לילה טוב לך וקח את כדור ההרגעה שלך. אתה ניראה לי קצת לא רגוע..זה הכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אפילו לא אטרח לקרוא הודעה ממך.
קאי18/11/2014כבר רק ראיתי הודעות ממך.
את צריכה טיפול דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ראית הודעות שרשמתי לאחרים
שכני השכנה18/11/2014ועכשיו הגיע תורך שארשום לך הודעה יפה וחביבת מראה. אתה לא חושב כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואת הטיפול הדחוף אני משאירה לך
שכני השכנה18/11/2014ולדומייך/ בעלי מחלות דומות כשלך. אולי בעלי מספר מחלות כמובן...בוא נחדד את האבחנה שתהיה מספיק מחודדת ומדוייקת כיאה לאבחנות רפואיות שנילמדו בבית ספר לרפואה שהוא מקום שנילמדים בו לימודים מדוייקים. מאמי אולי אתה זה ביכלל שלא מדייק בדברייך? מה עם הכישורים הקוגנטיבים שלך ורמת ההבנה שלך? האומנם אתה חושב שהיא מספיק מדוייקת וחדה בישביל ביכלל לדבר פה ולישאול פה ולהיות פה חלק מהפורום הזה?
כי אני כסטודנטית לפסיכולוגיה חושבת(ואולי בטוחה) שאתה לא מספיק חד ומדוייק בחשביתך בישביל ביכלל לישאול פה שאלות ולירשום את הודעותיך היפות והמכובדות והנעלות מכולם פה.
לך תזדיין מאמי...וזה מהסטודנטית לפסיכולוגיה שירה ואני בטוחה שכול הד"ר פה המכובדים חושבים בדיוק אבל בדיוק כמוני. לך תזדיין מאמי ותצא לנו מהר מהפורום ומהורידים הקטנים והיפים שלנו הבנת? מקומך אינו כאן ואולי גם אינו בעולמם של כולם אלא בעולמך הצר שמלא בסרטים..שאתה מריץ אותם אחד אחרי השני שוב ושוב ושוב ושוב לבטח כבר 20 שנה. מאמי למד דבר אחד מדברי פה...וזה להוציא את כולם מהסרט שלך, את הסרט שלך אתה יכול לחיות רק אבל רק ל...ב....ד... הבנת אותי או לא? לבד בעצמך. כי זה הסרט שלך ולא של אף אחד אחר.
ולא להפריע פה לד"ר והפרופסורים מכובדי לענות לשאלות רציניות של אנשים רציניים (לא כמוך) ולהיתמקד בעיסוקם ובעזרתם לרציניים בחיים ולרוצים לחיות חיים טובים יותר ולשפר את איכות חייהם לאין ערוך ולהבריא ממחלותיהם.
טוב אז שוב...לקחת לי מזמני היקר...ולכן נסיים פה את הסימפוזיון הזה שלא היה צריך להיות ביכלל ורק אתה עם הסימפוזיונים שלך והשטויות שלך...
לא להיכנס פה לפורום וגם לא בשמות שונים ומשונים ובפרצופים אחרים ובטוענות שונות ומשונות. לך לפסיכיאטר המיסכן שלך דברים כמוך צריכים להיות מטופלים כניראה אצלו.
המשך שבוע טוב לכולנו ולך אצל הפסיכיאטר שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן אדם כמוך אפילו לא ראויי לתגובה.
קאי18/11/2014אבל נגיב בקצרה.
את ממורמרת.
את שונאת עצמך.
שני דברים שבולטים ממך ישר.
אני בטוח שאת לוקחת כדורים כבר שנים למחלה שלך.
רק אני לא חושב שהם יישנו את האופי המסריח שלך.
אני דיי בטוח שלא תסיימי את לימודייך ותקבלי תואר רק בגלל האופי שלך.
וגם אם כן לא מאחל לאף אדם להיות מטופל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לימודי אסיים על אפך וחמתך
שכני השכנה19/11/2014רק שבישביל לטפל באנשים כלומר להיות פסיכולוג צריך תואר שני. ואת זה אני לא אלמד
מהסיבה הפשוטה....שבחרא כמוך אני לא אהיה לעולם אבל לעולם מוכנה לטפל.
אני מקווה שעניתי לשאלותיך הרבות...תגיד תמיד אתה מלא בשאלות לסובבים אותך?
למה קושיות שואלים בפסח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשפוז דחוף לבחורה הזאת...
קאי19/11/2014מקרה קשה של הזנחה נפשית..דרוש אשפוז כפויי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב תקשיבי טוב.
קאי19/11/2014שירה רוזנבויים אשר גרה ברחוב רמז 8 באזור.
אם את לא נרגעת.
אני מודיע לאהובה ברזילי על כוונותייך ועל כך שאת פוגעת בשמה הטוב באינטרנט.
ונראה מי יתאשפז.
אל תנסי אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתערב
שמוליק19/11/2014שלום שירה.
התלבטתי קשות האם אני צריך להתערב במריבה הזו; בהתחלה חשבתי שעדיף שלא.
עם זאת, לא אנסה להצדיק אף אחד.
אני רק רוצה להעיר לך משהו.
האם את חושבת שלא תמשיכי לתואר שני רק בגלל קאי? האם אין מטופלים אחרים שראויים לטיפול?
בכלל, אני חושב שכל ההתבטאויות האלו, אינן הולמות מטפלת בעתיד; לדעתי, את צריכה לקחת דוגמא אישית מד"ר דוידאור:
אני פעיל בפורום זמן רב; עברתי ארבעה אישפוזים, סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות ובעיקר האנטי-פסיכוטיות, ועשיתי צעד נועז של הפסקת הטיפול התרופתי.
בתחילת דרכי בפורום הייתי מסית להפסקת הטיפול התרופתי, והשתמשתי בביטויים מאוד חריפים כגון "תרופות ארורות" וכיו"ב.
עם הזמן, הבנתי שכל מטופל מגיב אחרת, ושגם אם עושים צעד נועז שכשה, צריך קודם כל להיות בסבל רב, להיות מודעים לסיכון שבצעד כזה, ולא להפסיק את הטיפול הפסיכולוגי, ולבקש מהמטפל גם כן להיות ער להתדרדרות במצב.
צריכים לעמוד בהשתאות נוכח אצילות הנפש של ד"ר דוידאור ושאר הרופאים של הפורום. קחי שלוש שנים אחורה, ותראי בעצמך על מה אני מדבר.
אני מאחל לך הצלחה בלימודים.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה פשוטה
רונן18/11/2014אני נגד כדורים ולצערי בגלל אירוע שעברתי התחלתי לפתח הפרעות שינה ברמה שממש היה קשה לי לתפקד . ניסיתי כל מיני פתרונות טבעיים טיפולים שונים וכלום לא עזר . בגלל התשישות וחוסר שינה ממש נכנסתי לסחרור של דיכאון וחרדה והמצב שלי יותר החמיר. לבסוף המליצו לי ללכת לפסיכיאטר והא נתן לי כדורים וכמו שאמרתי אני ממש נגד והם עזרו לי חזרתי לישון וחזרתי לעצמי. אז יש להגיד? הכדורים לפעמים עוזרים זאת עובדה. אני מת להפסיק לקחת את הכדורים אבל פוחד ששוב לא אשן בלילה ואחזור למצב שהיתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפידבק חיובי
שמוליק18/11/2014שלום רונן.
קבל פידבק חיובי :-)
כפי שכבר כתבתי הרבה פעמים, צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו, ולא לנסות לחשוב ש"כולם כמוני".
כתבת שהתרופות עזרו לך, אבל עכשיו בתגובה שלך, נראה שהפנמת את המסר שלכל מטופל מתאים טיפול אחר, ואין לראות בכך המלצה סוחפת וגורפת.
שיהיה לך כל טוב ורק בריאות :-)
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)