ocd, פחד שיהרגו אותי או שאני אהרוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ocd, פחד שיהרגו אותי או שאני אהרוג
    אורי
    15/11/2014

בני סובל מספר שנים מ-ocd קיבל טיפול בלוסטרל. בעקבות חרדות חזקות עבר לקבל 40 מילגרם פלוטין. החרדות פסקו אבל יש לו לפעמים פחדים שיהרגו אותו או שהוא יהרוג, האם זה יכול להיות תופעת לוואי של הפלוטין? זה אובחן כocd אבל כזה סוג לא היה בעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש לו פחד להרוג... שיקח כמוני ברזל

שכני השכנה
    15/11/2014

וירוץ לשכנה לידפוק לה אותו בראש או למי שצריך במיקרה שלו. תאמין לי ישר יעביר לו את ה-o.c.d. שלו. תוך דקות יפסקו המחשבות הטורדניות כי לא רק שלא יכולים להרוג אותו הוא זה שיכול להרוג וליגבור על כולם. ...הוא צריך לא לפחד מהפחד ,הוא לא ניתן להריגה/גמירה/חיסול/דקירה/דפיקת פטיש אלא הצד הנגדי הצד שאותן פעולות כניראה או שלא כניראה מתאימות לו. מתאימות להפרעות שמהן הוא סובל. וכדברי הפיתגם הידוע- הבא להורגך מאמי השכם להורגו. דפיקה קלה בראש של הדפוק תמיד תעזור לסדר לו את הראש הפגוע גם ככה ,מכה קלה ...אווווו סליחה עלינו להגיד לטיפה קלה על השכם תסדר כמה ברגים בראש של המיסכן שכמה ברגים שם היתרופפו להן ונאמר לו תאסוף מאמי את הברגים שנפלו לך מראשך על הריצפה בכדי שתוכל להבריג אותם חזרה לראשך..וכך הלאה...והלאה..
    יש פה צוות מצויין שיעזור לך (כמובן בנוסף לי), אצלי זה טיפול עזרה ראשונה אצל הצוות זה טיפול ארוך טווח במירפאה (בוא נאמר כפי שטיפול צריך להיות),בקליניקה של הפסיכולוג/פסיכיאטר.
    דרך אגב גם פסיכולוגים טובים יש לא רק פסיכיאטרים טובים ואני תמיד בעד טיפולים בשיחות לפני מתן כדורים (כניראה ביגלל שאני מיתחום הפסיכולוגיה ולא הפסיכיאטריה) .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שלא

שמוליק
    16/11/2014

שלום אורי.

אינני רופא, אבל מהתנסות אישית ומהכרה מהם תופעות הלוואי האפשריות של תרופות פסיכיאטריות, זה נראה לי ממש הזוי שמה שאתה מתאר יכול להיות תופעת לוואי של תרופה.

מסכים לגמרי עם שירה שצריך להעדיף טיפול בשיחות לפני שנותנים כדורים, אבל עדיין נדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו, ובמקרה של מסוכנות - צריך להשתמש בתרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו