מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בורדרליין וחרדות כלליות קשותאיריס18/11/2014
שלום לך דר דוידאור,
אני בת 40+, מאובחנת כבייפולר 1 עם בורדרליין וחרדות כלליות קשות.
התחלתי לפני כ3 שבועות קשר עם גבר מקסים ומיוחד במינו, גם הוא מתמודד,
אחרי 4 שנים שלא הייתי בקשר עם גברים לאחר שליבי נשבר מגבר שאכזב.
היו קשרים קצרים לאחרונה אך לא רציניים ועם הבחור הזה נראה שרציני ויש עתיד.
הבעיה שהבורדרליין וחרדו הנטישה מציפות אותי בעוצמות מוטרפות, אני מחד מאד זקוקה לקרבה איתו ומאידך מבועתת שיכירני באמת, שלא מעניינת וכו ולא ירצה אותי. הוא גם צעיר ממני ב10 שנים. אני גם ככה בחרדות משתקות עוד לפניו ולא מסוגלת לתפקד ולא מאוזנת תרופתית וכעת פשוט מנוטרלת לגמרי ובהסטריה ומצוקה נוראית שמאפייני הגבוליות והחרדות והדיכאון יוצרים. נטולת כוחות עוד מלפני הקשר וגם כעת פשוט משותקת ורק במיטה כל היום.
כתבת פה בעבר שלבורדרליין הכי מומלץ 300סרוקוול. אנ כבר 4 שנים עם סרוקוול בין 50-300 וקדחת, רק מרדימני, אולי מרגיע טיפונת פה ושם אך אין עזרה ושיפור ממשי גם בתוספת אנטי דיכאוניים. יש לציין שניסיתי את כל ארסנל התרופות הקיימות ורק נרדיל עזרה לחרדות ולתפקוד אך נאלצתי להפסיקה בשל התעלפויות.
אני במצוקה נוראית, על איזה תרופה היית ממליץ להרגעת המחשבות החרדתיות האלה של הנטישה וכד? אגב טרם ניסיתי סאפריס. אולי לנסות same?
אני בדיור מוגן לווייני ונפגשת עם עוסית אך זה מעט מדי ואינו מועיל לי.
סליחה שהארכתי, ממש זקוקה לעזרתך ואעריך מאד מענה מפורט ככל הניתן.
בברכה ובתודה מראש!!
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/11/2014הי דורית,
הטיפול היחיד , הטוב ביותר זה טיפול פסיכולוגי..
ההתמקדות במנגנוני הגנה של הנפש , פיצול, הזהדהות השלכתית, עבודה על ערך עצמי, תוקפנות, חששות , קבלה של החלק האמיתי של הנפש, זה שכולל מרכיבים רעים( שגם כועסים לפעמים ויותר) , לקבל זה לא אומר להיות תוקפן ואלים, אלא להשלים עם הנוכחות של אותו " נוסע אפל" בנפש.
הטיפול התרופתי ראשית מכוון לסימפטומים..
חרדה, דיכאון, נוגדי פסיכוזה , לשנות או לעלות מינון סרווקאל וכן לישקול מייצב מצב רוח ( טגרטול, דפאלפט וכו..) במיוחד באם יש מרכיב אימפולסיבי..
הכי חשוב לנסות להאמין, לא לאבד תקווה ולדעת שזה אפשרי.
מניסיון טיפולי שלי , שילוב תרופות ושיחות פסיכולוגיות - דינמיות ( ארוכות טווח, ממוקדות תובנות ושינוי), הפיתרון הטוב ביותר.
לפעמים מתן ההזדמנות לסביבה להכיר את החלק האמיתי והאוטנטי, מוביל להתקרבות ולא בהכרח בריחה, אך צריך להסתייג ולהדגיש זה מאוד אינדבידואלי ותלוי בכוחות הנפש של כל אדם.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדר דוידאור
איריס18/11/2014הי דר דוידאור,
ראשית ממש תודה לך על המענה המפורט!
נראה לי שאין לי כל כך כעסים, אימפולסיביות ותוקפנות, אולי מעט, אך בעיקר חרדות נטישה איומות ומצמיתות וחוסר ערך וביטחון עצמי וריקנות, ודיכאון עמוק.
הייתי שנים רבות בטיפול פסיכולוגי שלא הועיל וכן בטיפול חונך שיקומי שעבד כמאמן עם אלמנטים פסיכולוגיים ולא קידם אותי במאומה. אולי אנסה שוב.
לגבי התרופות, חשה שמיציתי הסרוקוול אחרי שנים ללא תועלת. עם 300 וגם עם פחות ישנה כל היום. מניחה שמינון גבוה יותר ירדים יותר. שאר האנטי פסיכוטיים במינון נמוך בשילוב גם הרדימו כריספרדל, זיפרקסה.
גאודון 40 עשה אי שקט נוראי ואחרי יומיים הוחלף, סוליאן בעייתית עם הפרולקטין...
יש טעם לנסות סאפריס?
הייתי גם שנים עם מייצבים שלא הועילו, טגרטול עם אלטרול וליתיום במינון מספק ואיין,
ליתיום ונוגדי דיכאון רבים מאד. מעט דפלפט ולמיקטל. יש טעם לנסות למיקטל עם משהו? קוקה לכדורים מעוררים ונותני מוטיבציה, וולבוטרין החמירה חרדות, אפקסור ואיקסל לא עזרו, יתכן שדפרקסן עזרה, ספק..
אני מותשת מנסיונות תרופתיים עקרים, כ 70 קוקטיילים שבעיקר טשטשו והרדימו ולא הועילו וממש מיואשת ואובדת עצות. זה לא חיים ההסתגרות הזאת מהעולם בבית כל הזמן והסבל האינסופי הזה, וכשסוף סוף מגיע קשר הוא כרוך בטלטלות כה עזות ובלתי אפשריות לצערי.
אם היית יכול להמליץ בבקשה על כיוון תרופתי לאור הנ"ל ממש יעזור לי מאד, דר!!!
בתודה מכל הלב!!
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שצריך לנסות להפסיק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/11/2014ממליץ לפנות לרופא מטל אשר מכיר, יש צורך בשיקול קליני רציני ויסודי לגבי המשך ובטח לא בפורום, פשוט לא מספיק ומקיף לשם החלטות טיפוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)