מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי התרופה אביליפייניב23/11/2014
אני בן 27 ויש לי OCDת
בחודש וחצי האחרון ה-OCD בממוצע היה קשה ואף קשה מאוד (חרדות שמה נדבקתי במחלה) הפסיכיאטרית רשמה לי אביליפיי מינון קטנטן (2.5 מ"ג) ורציתי לשאול - כיצד התרופה עובדת מבחינה ביולוגית?
אני כמובן סומך על הפסיכיאטרית, אך לא חשבתי באותו הזמן לבקש פירוט ואני רק זוכר שהיא אמרה שזה דופמין וקטמין(?) לא כ"כ הבנתי.
אשמח להסבר
ושאלה נוספת - האם יש קשר בין אביליפיי לחסימת בטא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר חלקי
שמוליק23/11/2014שלום ניב.
דופאמין הוא מוליך עצבי (נוירוטרנסמיטר) שהמצאותו בכמות מרובה יכולה לגרום למצבים פסיכוטיים. תרופות נוגדות פסיכוזה חוסמות את הקולטנים של הדופאמין, וזה אמור לעצור את האפקט של המצבים הפסיכוטיים.
הרבה תרופות אנטי-פסיכוטיות יעילות גם לטיפול בדיכאון.
גם אותי זה מעניין לדעת איך חסימת קולטי דופאמין אמורה להשפיע על דיכאון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל התרופה לא מעלה את כמות הדופמין?
ניב24/11/2014אתה בטוח שהיא מורידה אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
שמוליק24/11/2014שלום ניב.
תרופות אנטי-פסיכוטיות חוסמות קולטני דופאמין.
באמת שאינני יודע איך חוסמי דופאמין אמורים לעזור לדיכאון, וגם אני מסוקרן לראות את התשובה של הרופאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמי באיזו מחלה הינך חושב שנידבקת?
שכני השכנה24/11/2014הייתי ממליצה לך כוון פניך אל עבר הפסיכולוגיה. לך לפסיכולוג . לפסיכולוגים יש טיפולים לא פחות טובים לטיפול ב-o.c.d. מאלו שיש לפסיכיאטריה להציע.
אתה ניראה לי בחור שמבין עיניין טיפול פסיכולוגי יועיל לך מאוד לדעתי ומי יודע אולי יסיים את מחלתך ויתן מזור ליסורייך.
כול טוב מאמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם פסיכיאטרים מטפלים בשיחות
שמוליק25/11/2014ואלה שלא - ד"ר דוידאור כתב פעם, שהם מפספסים בגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם פסיכיאטרים מטפלים בשיחות באמת?
שכני השכנה25/11/2014בוא אראה לי אחד כזה שמוליק...שמוליק אם אינך יודע תפקידו של הפסיכיאטר הוא לתת תרופות ולא להיות גם הפסיכולוג של הפציינט שלוץ מי שצריך ללכת לפסיכולוג הולך לפסיכולוג ולא הופך את הפסיכיאטר שלו לפסיכולוג. למה זה אינו מתפקידיו של הפסיכיאטר לשוחח איתך על בעיותייך ולתת לך מענה פסיכולוגי למכאובך לשם זה ברא אלוהים את הפסיכולוגים...כן כן יש כזה דבר טיפול פסיכולוגי אצל הפסיכולוג ולעומת זאת תפקידו של הפסיכיאטר לאחר אבחנה קלה לתת לך מירשמים (ככול רופא שלמד בפקולטה לירפואה) ומירשמים בילבד ולהוציאך מחדרו אחרי 2-3 דקות ,כמובן עם מירשמיך ביד.
עכשיו אני מקווה שהדברים פה הובהרו בצורה הכי ברורה שיכולה להיות ואם יש לך שאלה נוספת בעיניין הנני פה לירשותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן!!!
שמוליק25/11/2014אני אישית מטופל אצל פסיכיאטרית כזו.
אני מטופל אצלה רק בשיחות.
ובכלל, גם עם שאר המטופלים שלה, היא בעיקר מטפלת בשיחות.
פסיכיאטר חייב לעבור הכשרה לטיפול בשיחות על מנת לקבל רישיון רופא. אחר כך, אף אחד אינו מחייב אותו לטפל בפועל בשיחות.
כל הרופאים כאן בפורום מטפלים גם בשיחות, וכדאי שתיכנסי לאתר של ד"ר דוידאור ותראי מה הוא כותב על פסיכותרפיה.
זה באמת מאוד עצוב שסטודנטית שנה ג' לפסיכולוגיה איננה יודעת את זה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ את השאלה...
ניב27/11/2014אשמח לתשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)