מלטונין ולמיקטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלטונין ולמיקטל
    מאיה
    26/11/2014

שלום,
    אני בת 21 וסובלת מהפרעות אכילה,שינויים קיצוניםי במצבי רוח,OCD ונדודי שינה חריפים.
    התחלתי טיפול במלטונין לפני כשבוע 5מ"ג. אני לא מרגישה שיפור בכלל ואני מרגישה שזה מינון נמוך מדי לאור כמה שמטריד אותי והאובססיות והמוח שלי כל היום רועש..
    בנוסף, אני לא יודעת למה דווקא למיקטל הרופא נתן לי.. זה מעיד על כך שיש לי הפרעה דו קוטבית? או לאו דווקא?

אם אני מעלה ל10מ"ג מלטונין כל לילה אני ירגיש שיפור משמעותי? וזה יכול לפגוע לי בעירנות יום למחורת?
    חשוב לי להדגיש שאני סטודנטית.. אז יש ימים שאני לומדת מהבוקר עד הערב..
    אשמח להתייחסות.
    תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין ולמיקטל

הוספת תגובה

• למה לא לשאול את הרופא המטפל?

שמוליק
    26/11/2014

שלום מאיה.

מלטונין היא תרופה החייבת במרשם רופא, כך שלא ניתן להעלות את המינון מבלי לקבל ממנו מרשם. כיון שהוא מכיר אותך יותר טוב מאשר הרופאים של הפורום - כמובן מבלי לפגוע בכבודם - אז מדוע לא לפנות אליו?

אני מניח שהעלאת המינון יכולה גם להרדים מספיק בלילה, ויכולה גם להרדים יותר מדיי, ולעייף גם בבוקר. אני מניח שכל מטופל מגיב אחרת.

יכול להיות שלקשיי השינה ישנו גם מרכיב פסיכולוגי, שכדאי לבדוק גם אותו.

למיקטל היא תרופה מסוג מייצבי מצב רוח, ומהווה את הטיפול התרופתי הבסיסי במחלה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה). ההגיון אומר שהיא אמורה להועיל גם כנגד מחלות חד-קוטביות; הן לדיכאון, והן לפסיכוזות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא לשאול את הרופא המטפל? - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    27/11/2014

שלום שמוליק
    ללמיקל יכולת אנטי דכאונית בנוסף.
    לא ממליץ שינוי מינון מלטונין על דעת עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו