סרוקואל לטיפול בחרדה כללית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרוקואל לטיפול בחרדה כללית
    ב. בן 25
    22/04/2008

למנהלי הפורום שלום רב,
    אני בן 25 וסובל מחרדה כללית, מחשבות טורדניות ואובססיות. נטלתי בעבר תרופות ממשפחת ה-SSRI: סרוקסט, ציפרלקס ורסיטל. הסרוקסט הפסיק להשפיע עלי אחרי שלוש שנים ואת הציפרלקס והרסיטל הפסקתי ליטול מפני שחשתי שהן גורמות לי לתשישות גופנית וחוסר מוטיבציה. בנוסף, נטלתי תרופות ממשפחות אחרות: מירו נטלתי במשך שנה עד שהשפעתה האנטי חרדתית נחלשה ורמוטיב ששיפר לי את המצב רוח, אך חשתי שהוא גורם לי לאדישות וחוסר מוטיבציה. לקחתי תרופות נוספות אותן הפסקתי ליטול תוך מספר שבועות בשל תופעות לוואי גופניות ונפשיות: לוסטרל, אדרונקס, ולאחרונה לקחתי גם אנפרניל שגרמה לי לחרדה נוראית ואי שקט שבעקבותם נטלתי 3 כדורי קלונקס של 0.5 מ"ג ביום ו-1 מ"ג לוריוואן בלילה במשך שבועיים עד שהחלטתי להפסיק ליטול אותה! הגעתי לפסיכיאטרית חדשה שרשמה לי סרוקואל. במשך שבועיים נטלתי 25 מ"ג עד 50 מ"ג תוך כדי ירידה מהקלנוקס וויתור על הלוריוואן. מזה חמישה שבועות אני נוטל את הסרוקואל. מתוכם שלושה שבועות שאני נוטל את התרופה באופן קבוע במינון 50 מ"ג. בנוסף, כרגע אני מנסה לרדת מתלות בקלונקס, ולכן אני נוטל חצי כדור (=1/4 מ"ג) בבוקר וחצי שני אני שומר לאחה"צ במידה ואני מרגיש צורך. התקשרתי לפסיכיאטרית שלי מכיוון שחשתי עדיין חרדה, מחשבות טורדניות שמקשות עלי לבצע מטלות ולהתרכז בקריאה וכן תחושה של דיכדוך שבאה לידי ביטוי בתחושה של תסכול מהמצב בו אני נמצא ופסימיזם לגבי היכולת שלי לצאת ממנו ואף עניין מופחת בדברים שאהבתי לעשות בעבר. אני אמנם ישן טוב, אך רק כשש שעות בלילה. היא אמרה לי להעלות את המינון ל-75 מ"ג בינתיים והיא שואפת אף להעלותו ל100 מ"ג. שאלותי הן כדלקמן:
    א. מה דעתך על סרוקואל שהיא תרופה אנטיפסיכוטית לטיפול בחרדה ובדיכאון שנלווה לה?
    ב. האם כדאי לי להמשיך להתעקש ולרדת מהקלונקס או שעדיף לחכות?
    ג. האם העלייה במינון תשפיע על הדיכדוך והמחשבות הטורדניות? האם כדאי לשלב תרופה אנטי דיכאונית כמו רמוטיב שיחסית עזרה לי בעבר?
    ד. אני חש ישנוניות במשך היום. הרופאה שלי טוענת שזה יעבור במשך הזמן גם אחרי שאעלה במינון. האם זה אכן כך?
    בתודה מראש,
    ב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לב'

ד''ר ערן ואדים הראל
    24/04/2008

סרוקוול היא תרופה ממשפחת התרופות חוסמי דופאמין. בעיקרון היא אינה מותווית לטיפול בחרדה כללית ולתסמונת אובססיבית קומפולסיבית. במצבים של חרדה קשה היא יכולה להביא לרגיעה. אם אכן הינך סובל מחרדה בעלת מאפיינים אובססיביים ודיכאון נלווה מומלץ להוסיף תרופה אשר מותווית לכך כמו SSRI, אפקסור, אנאפרניל. העייפות של סרוקוול אכן חולפת לאחר כשבועיים שלושה על אותו מינון. רמוטיב לא מוכח כיעיל למצבי חרדה קשים. בקלונקס מומלץ לרדת באופן איטי ולאורך זמן.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה מהקלונקס והסרוקוול

ב. בן 25
    24/04/2008

תודה רבה על תשובתך, ד''ר ערן ואדים הראל!

לגבי הקלונקס: על אף שאני יודע שהוא פוגע בתפקוד הקוגניטיבי ובזיכרון, אני מתקשה לרדת ממנו. היו תקופות שהייתי מכור אליו וללוריוואן. לרוב ל-1 מ"ג קלונקס ביום, אבל היו גםתקופות בהן לקחתי 2 מ"ג קלונקס ואף יותר. למעשה, זה כמעט שלוש שנים שבהן לקחתי לפחות 1 מ"ג ביום. כבר כמה ימים שאני נוטל רק 1/4 מ"ג בבוקר. אני מתעורר מהסרוקוול אחרי כשש שעות שינה וכשאני מתעורר אני נוטל את חצי הכדור גם כדי שיפחית מעט את החרדה שאני מתעורר עימה בבוקר וגם כדי שאוכל לנמנם במיטה עוד כשעה-שעתיים. האם כדאי לי לדחות את נטילת הכדור כדי שלא אתרגל לנימנום הזה?

האם נוכח העובדה שהייתי מכור לקלונקס כל כך הרבה זמן אולי עדיף שאקח כדור שלם של 1/2 מ"ג ביום (מחולק לבוקר ואחה"צ) עד שהעלאת מינון הסרוקואל תשפיע ואז אהייה פחות בחרדה אחה"צ?

מה דעתך על נטילת כדור קלונקס מדי פעם במצבי חירום כאשר אני מקפיד לא להתמכר?

הסרוקואל נותן לי שינה של כשש שעות כאשר אני נוטל אותו שעה לפני השינה. אני יודע שיותר בריא לישון שמונה שעות, האם השינה שלי תשתפר עם העלאת מינון הסרוקוול?

אני מעוניין ללמוד לימודים ריאליים כשאבריא מהחרדות. האם הסרוקוול משפיע קוגניטיבית על החשיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    28/04/2008

בקלונקס כדאי לרדת באופן מדורג ולמשך תקופה ארוכה. יש אפשרות לקחת רבעים והייתי ממליץ לך לרדת ברבע כדור כל שבועיים. התחלת הטיפול בסרוקוול יכולה להיות קשה ועל כן אולי כדאי לך להיוועץ ברופא המטפל ולבצע את הירידה בקלונקס רק לאחר שתגיע למינון טוב של סרוקוול מכיוון שהירידה בקלונקס קשה אף היא. סרוקוול עוזר לשינה וככל שתעלה יעזור יותר. לא ידוע לי על מחקרים המראים ת. לואי קוגניטיביות של סרוקוול.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו