שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות
    שחר
    27/11/2014

אני מטופל כבר שנה ברסיטל 30 מ"ג נגד חרדות ואו סי די.
    אני רגוע יותר.אני מודה.אך האו סי די והחרדות לא עברו לגמריי.

לאחר שאמרו לי מה יש לי התחלתי לחקור על האוסידי ודרכי הטיפול.
    זה שזה קיים אין ספק.אני חווה את זה על בשרי.

לאחר שקראתי הרבה יש לי מספר שאלות.

לאוסידי יש הרבה פנים,כלומר סימטומים רבים ומגוונים.
    אף על פי שישנם אנשים שחולקים אותם סימפטומים כמו לספור,והיגיינה וכו'.
    יש המון אנשים שהחוויה שלהם עם או סי די הינה שונה לגמרי.

טקסים משונים,מחשבות שונות.
    האם השוני הזה לא מעיד על כך שהבעיה הזאת הינה פסיכולוגית או אוליי אפילו חוץ גופית(אם להגזים)ולא כימית.

הריי ישנם כל כך הרבה אנשים שאינם מגיבים לטיפול בתרופות.מדוע?
    מדוע בן אדם אחד מגיב לתרופה נגד או סי די ואחר לא.

אתם יכולים לומר שכל אחד שונה.(מסכים)אבל אם האו סי די הינה בעיה כימית(כי הריי כך מטפלים בה ברוב המקרים)היא אינה שונה.היא אמורה להישאר אותו דבר ולא להשתנות מאדם לאדם.

אם לקחת בעיה כימית אחרת לדוגמה כמו תת-פעילות של בלוטת התריס.שיכולה כביכול לגרום להרבה סימפטומים
    הרי שכל אדם מוכרח! להגיב לטיפול בהורמון הסינטתי שייתנו לו משום שחחחח..פשוט אין אפשרות שהוא לא יגיב.

מה שאני מנסה לומר הוא.
    שהמסקנה המתבקשת היא שהאוסידי לא נעלם משום שלא יודעים את מקורו ואת הטיפול האמיתי לגביו.פשוט כנראה ראו בטעות שמשהו עובד אשר מפחית את הסימפטומים ומשתמשים בזה עד היום.

זה גם מסביר את התופעות לוואי של תרופות אלה.אלה לא תופעות לוואי אלא תופעות ישירות.אדם שמשמין מהכדורים למרות שכל חייו היה שדוף,עצירות ושלשולים וכו'.

יש רק שתי דרכים להסביר את האוסידי.
    או שזו בעיה פסיכולוגית עמוקה.
    או שמשהו שולט עליינו ומשחק איתנו.

תקראו לי משוגע...אבל פשוט אין הסבר אחר.
    לגביי זה שמישהו שולט בנו..זה יכול להיות רוחות רפאים,ממשלה,חייזרים.
    לכו תדעו.

כשמתרחשים בחייך בעיות לא הגיוניות אתה נאלץ לחשוב בצורה לא הגיונית כדי לפתור אותם.וזה לאחר ששום הסבר הגיוני עדיין לא פתר אותם למרות שעברו יותר כמה מאות שנים לאחר שבעיות אלה נצפו לראשונה.

האם איני צודק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/11/2014

OCD - בדר'כ בעיה במוח, גרעין קאודט.
    בדיקות הדמייה פונקציונליות מראות שינוי - SPECT .
    ( בילדות הרבה פעים יש שילוב : ADHD , OCD וטיקים)

ראשית יש למצות את הטיפול, SSRI חייב להיות במינון הרבה יותר גבוה בטיפול OCD לעומת חרדה ודיכאון.
    מאוד חשוב לשלב CBT , שילוב מאוד יעיל.

יש שינוי בין המטופלים, התגובה לטיפול תלויה בגורמים רבים ולא רק טיפול.

יש להבדיל בין OCD אמיתי מאובחן ובין מרכיבים אובססיבים על רקע חרדה, בדר'כ זמני, מצב יותר קל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבת משהו חשוד.

שחר
    27/11/2014

שבדרך כלל האו סי די נמצא בגרעין קאודט.
    ואני מדגיש "בדרך כלל".

אתה רוצה לומר שהאו סי יכול להימצא במקומות אחרים?נשמע דיי מוזר.

אבל אתה רק מוכיח כאן את עמדתי.שאתם לא מטפלים במקור ש"בדרך כלל" האו סי די מגיע ממנו.

אני לא מומחה לרפואה ואפילו לא קרוב.
    אבל הפסיכיאטריה בלבלה לי את השכל לגמריי.

יותר מידיי השערות,יותר מידי טרמנולוגייה לא מובנת.
    איך אתה בעצמך לא נאבדת בתחום הזה אני עדיין לא מבין.

איך לא נכנסת לדיכאון קיומי אחריי שראית כמה אנחנו בני האדם למעשה גזע מסכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    27/11/2014

שלום יוני.

אני די מסכים איתך.

הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה רואה את הבעיות הנפשיות ובכללם O.C.D. מורכבות מארבעה גורמים: אורגני (בעיות רפואיות "רגילות"), סביבתי, פסיכולוגי וביולוגי (חוסר איזון כימי במוח).

לדעתי האישית, ברוב המקרים המרכיב הביולוגי הוא תוצר של שאר המרכיבים ואינו עומד בפני עצמו.

קשה לי להעריך מה התכלית של השאלה; אם אינך רוצה טיפול תרופתי - אף אחד אינו יכול להכריח אותך. ישנם מטופלים שמעדיפים להתמקד בטיפול הפסיכולוגי ובוודאי שזו זכותם.

אני יכול לומר מנסיון אישי הכולל ארבעה אישפוזים, שהיו לי הרבה מטפלים שלא הייתי מרוצה מהם...

אני מאמין שאת עיקר הטיפול המטופל צריך לעשות בעצמו והמטפל צריך להשתדל להגיע למצב שבו המטופל רק נעזר בו, ועד כמה שאפשר מה שפחות. עם גישה כזו, ניתן להפיק מהמערכת את המיטב.

אני מסכים איתך, וגם ד"ר דוידאור הודה בכך שיש מה לשפר וצריך לשפר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ..

שחר
    27/11/2014

אורגני זה בעצם חריגות אנטומית כלשהי ככה שהביולוגי נכנס לתוך האורגני.

פסיכולוגיה זה מונח רחב שכולל בתוכו את היחסים של הפרט עם הסביבה.

ככה שאפשר לקצר את את הגרסה שלך ולומר שהבעיות נובעות מבעיה אורגנית או פסיכולוגית.

ומשום שאנחנו אורגניזם וכל מה שאנו חווים לא יכול להתקיים מחוץ לגופנו ולמוחנו.
    אז בעצם כל בעיה רפואית הינה אורגנית חח.

אלא אם כן כמו שציינתי לפני כן.
    אוליי קיימים כוחות אחרים,נפש,וכדומה שמשפיעים עליינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברייה מה אני אגיד לכם...

שחר
    27/11/2014

הכל היה יותר פשוט אם היה קצת צדק בעולם ומישהו שמשגיח עליינו מלמעלה.

וקצת פחות מחלות וסבל לשלל הייצורים החיים בעולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס מוצדק לחלוטין

שמוליק
    30/11/2014

שלום יוני.

אפשר להרגיש מתוך הדברים שלך שאתה מבואס מהמצב וכועס, אבל לא ממש ברור על מה ולמה.

אני רק יכול להגיד שהיו לי תקופות כאלו במהלך השיקום. היו הרגשות שוואלה, נמאס לי כבר מהחיים ואני רוצה שהם ייגמרו...

אני מאמין שהסבל שאתה סובל כעת יגלה לך כוחות נפש חזקים שאיתם תתמודד עם כל הקשיים ותוכל להיות גאה בעצמך על כך שהתגברת.

עכשיו אולי קשה לך לראות את המציאות כך, אבל אני ממש מאחל לך שתגיע למקום הזה.

יש לך את הכוחות להתמודד ואתה צריך להאמין ביכולות האלו. המטרה של המטפלים היא לעזור לך להשתמש בכוחות האלה שקיימים אצלך. הם אינם אמורים לייצר כוחות כאלה יש מאין; רק לעורר אותם. עיקר העבודה היא אצלך.

אני מאחל לך בהצלחה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו