שאלה אישית לדר יונתן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה אישית לדר יונתן.
    שחר
    27/11/2014

מקווה שלא אכפת לך לענות.

אף פעם לא הצלחתי להבין.
    אבל מה על פניי האדמה יכול להוביל אדם לרצות להיות פסיכיאטר?

אני עד שנות העשרים שלי אפילו לא ידעתי שפסיכיאטריה קיימת ובטוח לא על ההפרעות.

פשוט ידעתי שישנם אנשים משוגעים,מוזרים,איך שלא תקרא לזה.
    לא ידעתי מה זה דיכאון אפילו.(לפחות לא בקטע של מחלה).

הסיבה היחידה שאני יכול לתאר לעצמי שתגרום לאדם לרצות להיות פסיכיאטר הינה
    או שהוא עצמו סבל ממשהו פסיכיאטרי,או שמישהו קרוב אליו מאוד סבל ממשהו פסיכיאטרי וזה דחף אותו לעשות זאת.

או מניע אחרון הינו כסף.

אני פשוט לא מצליח להבין איזה בן אדם יירצה מרצון לראות ולשמוע כל יום בעיות קשות,על התאבדות,על דיכאון.זה הריי אוכל אותך מבפנים לדעת שכל כך הרבה סבל קיים.

אז ד"ר.
    בכנות,מה הסיבה שלך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אישית לדר יונתן.

הוספת תגובה

• שאלה אישית לדר יונתן. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/11/2014

היי יוני
    האמת מה שהביא אותי ללמידוי רפואה , זה רפואה דחופה, ואכן עסקתי בזה הרבה..( ניידת טיפול נימרץ בחיפה 6 שנים, חדר מיון פנימי ברמב''ם, רופא קרבי ועוד..)
    גם לי כמו רבים היו דעות קדומות על פסיכיאטריה.. וזה היה דבר האחרון שרציתי.
    הגעתי לפסיכיאטריה ממש במקרה.
    להבדיל מהרפואה הכללית זה תחום הדורש יכולות אישיות, קשירת קשר, רגישות לסובבים ועד..
    גיליתי עולם מרתק, מסקרן שבסופו של דבר נוגע בכולנו, המוח, רגשות, מה מניע אותי , למה אנחנו סובלים יותר מאחרים ועוד..

תמיד סיקרן אותי מוח האדם - החידה הכי גדולה.
    אני דוגל שלהיות פסיכיאטר זה קודם כל להיות בן אדם, לאחר מכן רופא ורק לאחר מכן פסיכיאטר.

זה תחום מרתק, לא קל, עם אתגרים רבים אשר במבחינתי האתגר הכי גדול: המוח ונפש האדם.

בברכה

יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבל חיזוק חיובי

שמוליק
    02/12/2014

שלום ד"ר דוידאור.

אני בטוח שאתה זוכר את התגובות הנזעמות שלי בתחילת דרכי בפורום, שכללו התבטאויות חריפות כנגד טיפול תרופתי כגון "תרופות ארורות" וכיו"ב, וקריאות להפסקת הטיפול התרופתי.

בסך הכול, צריך להעריך את הסבלנות שלך ואת התגובות שהיו ענייניות ותקפו את הדברים שנאמרו בחוסר אחריות מבלי לנסות לפגוע במי שכתב אותם.

עם הזמן, הדברים התחדדו והתבהרו, גם לי וגם לך.

אני בטוח שכעת אתה ושאר הרופאים בפורום מבינים הרבה יותר טוב תופעה שראיתי אותה אצלי, ונראה לי שהיא קיימת אצל הרבה מטופלים נוספים של סבל מתופעות הלוואי של הטיפול התרופתי, שהרבה פעמים נראה למטופלים שהרופאים פשוט אוטמים את הלב, ואינם מגלים כלפיו רגישות, ואולי גם מנסים לטייח אותו ולומר שב-ו-ו-ד-א-ו-ת מדובר בתסמינים שליליים של המחלה, וזה ההסבר ה-ב-ל-ע-ד-י לכך.

הרופאה שלי העירה לי שישנם חולים שאינם מקבלים טיפול תרופתי וסובלים מעייפות ובעיות תיפקוד, ולכן לא ניתן לשלוח אצבע מאשימה על התרופות, אבל אם לא אומרים את כל האמת שיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי - זה יותר רושם שהרופאים הם כביכול איזה סוכנים של חברות התרופות, ושיש איזה עניין לדחוף למטופלים תרופות, ולהתעלם מהסבל שנגרם להם עקב כך.

יתר על כן, עם הזמן גיליתי שהרבה מטופלים סובלים בגלל סטיגמות על הפסיכיאטרים שאומרות שהם "מפלצות עם קרניים שמאשפזות בכפייה ודוחפות כדורים".

אני חושב שצריך לקחת ממך דוגמא אישית ליחס סבלני ואמפתי :-)

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו