מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת אביליפייחולה OCD29/11/2014
שלום רב ד"ר,
אני בן 32, עם אספרגר + OCD מחשבתי, עם אובססיות של ספק לגבי כל דבר וחרדה רבה. לאחר נסיונות תרופתיים רבים לוקח ויפאקס + בונסרין + לוריבן. זה עוזר רק חלקית. נסיונות עם תרופות נוגדות פסיכוזה גרמו לעייפות קשה מנשוא. לפני כמה חודשים הוחלט לנסות אביליפיי במינון 2.5 מ"ג, שלדברי הפסיכיאטר שלי פשוט יעזור לי להרגיע את החרדה.
לאחר כמה חודשים אני יכול להגיד שאביליפיי לא מרדים אותי כמו נוגדי פסיכוזה אחרים, אבל אני מרגיש חולשה פיזית מרובה, חולשת שרירים, קושי ללכת ברגל, מתעייף בקלות וכו'. איני יודע האם זה אכן מאביליפיי או מהפיברומיאלגיה שכנראה אני סובל גם ממנה (כרגע מחכה לתור לראומטולוג). לפני כמה שנים ניסיתי זיפרקסה ואני יודע שהיא כן גרמה לי לתופעות לוואי כאלה.
הפסיכיאטר טוען שבמינון כזה נמוך לא יכולות להיות תופעות לוואי כאלה, אבל מהנסיון שלי אני מגיב לתרופות בצורה חריגה הרבה פעמים.
השאלה שלי, האם לדעתך אביליפיי יכול לגרום לתופעות לוואי כאלה ? אם יש פיברומיאלגיה האם יכול להחמיר נטייה קיימת לחולשה ועייפות ?
ועוד שאלה - אם אני מפסיק עם האביליפיי (כמובן באישור הרופא) - האם ניתן להשתמש באביליפיי כתרופת SOS מתי שהחרדה מחריפה, בלי לקחת באופן קבוע ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההודעה שלי ירדה לעמוד השני
חולה OCD03/12/2014מקפיץ
חוץ מזה הייתי רוצה לדעת לגבי סוליאן - האם עלול לגרום גם כן לתופעות הנ"ל ? האם יכול להרגיע חרדה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת אביליפיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2014פחות סביר שאביליפי יגרום זאת, אין 100% ..
באם כאבים וכן פיברומיילגיה,
יש לישקול להפסיק וויפאקס ואביליפי ולתת סימבאלטה ..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
חולה OCD04/12/2014האם סימבלטה יעילה ל-OCD שזה כרגע הבעיה העיקרית שלי ?
האם תעזור לעייפות ותשישות. שזה יותר מפריע לי כרגע מאשר הכאבים ?
אפשרות של סוליאן גם עומדת על הפרק. מה ההשפעה של סוליאן במינון נמוך ? האם יכול לגרום לעייפות או ההיפך מעורר וממריץ ?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

