מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה.אני.30/11/2014
האם פוסט טראומה מורכבת היא מחלה כרונית? מחלימים ממנה? ומהי הפרוגנוזה עם תחלואה נלווית כמו הפרעות אכילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
שמוליק30/11/2014שלום לך.
אינני רופא.
כיון שהסיבה לפוסט טראומה היא פסיכולוגית, והתמסינים הגופניים הם תוצר של אותו אפקט פסיכולוגי, אז גם אם מדובר במחלה כרונית - הבסיס שלה הוא ריגשי, ומכאן שטיפול טוב במרכיב הפסיכולוגי שבגללו היא נגרמה עלול להביא להחלמתה.
אני מניח שהשאלות האם היא כרונית והאם ניתן להחלים ממנה תלויות זו בזו.
אני מניח שאם מדובר בטראומות קלות - אז ניתן להחלים, אבל גם בטראומות קשות - על כך ניתן לומר כי ניתנה לרופא רשות לרפא ולא לייאש, ולכן, מי שעבר טראומה קשה ומאמין שהוא יכול למרות זאת להתמודד ולנצח - שיתמודד ולא יתייחס לשום סטטיסטיקות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני.01/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב למה דילגתם?
אני.02/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שמוליק ענה לך.
שכני השכנה02/12/2014מה תשובתו לך אינה מספקת רק ביגלל שהוא לא רופא.
ומה לגבי אולי לא תרצי ממני תשובה כי אני רק סטודנטית לפסיכולוגיה ולא פסיכולוגית ולכן גם לא תקבלי ממני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/12/2014PTSD במקרים רבים הפרעה כרונית אשר גורמת למוגבלות וסבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)