lamotrigine

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• lamotrigine
    סבתא
    03/12/2014

מאבוחנת כסובלת מהפרעת אישיות גבולית, הפרעת חרדה עם דיכאון משני, הפרעת אכילה ונפגעת טראומה מתמשכת. מטופלת בלוסטרל, כדור אחד ליום, וכעת הפסיכיאטרית הוסיפה לי lamotrigine. אתמול לקחתי באיחור ניכר את הכדור הראשון בשל הרעה במצבי כשהפסיכיאטרית המטפלת בי נמצאת בכנס מקצועי ואני לא יכולה לשאול אותה את השאלות הבאות: האם בתחילת טיפול בלמוטריג'ין עלולה להיות הפרעה בשינה. אני שואלת זאת מכיוון שבדרך כלל אין לי בעיות שינה. ובליל אתמול לאחר נטילת הכדור בבוקר בקושי ישנתי שעתיים. נרדמתי לאחר 3 שעות לשעתים בלבד. גם בתחילת הטיפול בלוסטרל סבלתי מעירות יתר בלילה. האם יש קשר? אולי עדיף שלא אמשיך לקחת את התרופה עד חזרתה של הרופאה שלי מהכנס בתחילת שבוע הבא? שאלה נוספת: קראתי את ההתוויה של התרופה, יש לה הרבה השפעות לוואי חלקן מסכנות חיים והיא מיועדת לייצוב מצב הרוח אצל חולי מניה-דיפרסיה. האם יתכן שיש חשד שאני סובלת מהמחלה, מבלי שידעו אותי על כך?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    lamotrigine

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

שמוליק
    03/12/2014

שלום נאוה.

שאלת שאלה טובה, ואני בטוח שהרופאים יענו לך בשמחה.

כיון שמדובר בשאלה שהיא לא טריביאלית, וכיון שאינני רופא, לא אוכל לעזור יותר מדיי.

אני רק רוצה להעיר שמייצב מצב רוח הוא הטיפול התרופתי הבסיסי לחולי מאניה-דיפרסיה (דו-קוטבית). תפקידו לייצב את מצב הרוח; שלא יגלוש לקצוות של דיכאון קשה או פסיכוזה קשה. ההגיון אומר, שמייצב מצב רוח יכול להיות יעיל גם נגד דיכאון וגם נגד פסיכוזות, ולכן אין שום הכרח לומר שהרופאה העלימה ממך איבחון של מחלה דו-קוטבית.

בכל אופן, רצוי שתבקשי מהרופאה הסבר. זו זכותך, וכדאי שהיא תתן הסבר; זה חלק חשוב מיחסי האמון שצריכים להיות בין מטופל למטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק, תודה, המשך התמודדות מוצלחת.

סבתא
    03/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גם לך !!

שמוליק
    04/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• lamotrigine - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/12/2014

לא נכון להתערב בשיקול קליני.
    התיאור הנ''ל של מצב קליני מורכב, לפעמים לאמוטרגין, מאוד יעיל בייצוב מצב רוח ודחיית אפיזודת דיכאון.
    חובה מעקב מסודר, כל מצב של פריחה עורית, יש לפנות בהקדם לרופא משפחה, כמובן בכל תופעת לוואי יש ליידע את הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

סבתא
    04/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו